Οι Αετοί κι οι… ποντικοί!

Οι Αετοί κι οι… ποντικοί!

Οι Αετοί κι οι… ποντικοί!

bet365

O Γιώργος Τσακίρης γελάει με τις αποφάσεις της Super League και γράφει για την σούπερ ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ…

Ειλικρινά δεν έχω καταφέρει (αν και το σκέφτηκα πολλές ώρες) να αποφασίσω πώς πρέπει να ξεκινήσω σε τούτο μου το blog αφού μου προκάλεσε τόσο γέλιο η απόφαση της Super League για το ματς της Κομοτηνής μεταξύ Πανθρακικού και Ολυμπιακού που ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας…

Όμως θα ήταν μειωτικό για την εξαιρετική ΑΕΚ του Δέλλα στο ποδόσφαιρο και του Σάκοτα στο μπάσκετ να ασχοληθώ αρχικά μ’ αυτούς που ΔΕΝ παίζουν (και κάνουν τα πάντα για να μην) και όχι με εκείνους που μας θυμίζουν πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ (και ο μπασκετικός Ολυμπιακός βέβαια είναι ομάδα διαφήμιση για το άθλημα και μπράβο τους).

Ξεκινώ λοιπόν από το ΟΑΚΑ για να… ταξιδέψω και ως την Πάτρα… Στην ΑΕΚ του Δέλλα πρώτα που αποδεικνύει σε αναμετρήσεις όπως αυτές με αντίπαλο την Ερμιονίδα και με σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές στην 11άδα της ότι η σωστή δουλειά θα δίνει πάντα το σωστό αποτέλεσμα είτε δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές είτε στο ρελαντί και όχι όλες…

Αν εξαιρέσουμε ένα 20λεπτο (το πρώτο) στο ματς του ΟΑΚΑ που λογικά κι αναμενόμενα προσπαθούσαν όλοι οι Κιτρινόμαυροι να βρουν τα πατήματά τους και ρυθμό μεταξύ τους (λόγω των αλλαγών), έπειτα είδαμε την κλασική επιθετική ΑΕΚ που δημιουργεί πολλές φάσεις και επιτυγχάνει αρκετά γκολ.

Η προθέρμανση ενόψει Ολυμπιακού ήταν σούπερ για την Ένωση που κατάφερε να ξεκουράσει και πολύτιμα εργαλεία της όπως είναι οι Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Σοϊλέδης και Πλατέλλας. Δεν είναι και λίγο πράγμα να αφήνεις πέντε από τους βασικούς εκτός και να φτάνεις ξανά σε εύκολη νίκη με 4-0…

Δεν θα σταθώ παραπάνω σ’ αυτό το ματς. Αλλά θα εστιάσω σε πρόσωπα που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία του προπονητή τους και τον δικαίωσαν με την εικόνα τους όταν τους ζητούσε να είναι όλοι σε εγρήγορση γιατί θα τους ζητηθεί να βοηθήσουν άμεσα.

Και εκείνοι το έκαναν. Ο Ρόβας που ξεκίνησε στη φυσική του θέση έπειτα από πολύ καιρό (είχε παίξει σαν αλλαγή στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό και είχε πάει μια χαρά) και τα πήγε καλά, πολύ καλά. Είχε το δοκάρι που θα τον απογείωνε και ψυχολογικά αν ήταν γκολ, σωστές τοποθετήσεις, καλά τρεξίματα που ελευθέρωναν τον Ανάκογλου για να πατάει αντίπαλη περιοχή. Είχε και δυο – τρία αβίαστα λάθη αποτέλεσμα προφανώς της έλλειψης αγώνων.

Πολύ καλός και ο Ντούνης. Μέσα στις φάσεις, σημείωσε γκολ, είχε καλές προσωπικές ενέργειες, δυο – τρεις άριστες πλαγιοκοπήσεις και γυρίσματα στην αντίπαλη περιοχή. Γενικά τον αισθάνθηκαν οι αντίπαλοί του.

Για τον Πεταυράκη δεν υπάρχει λόγος να γράψω καλά λόγια, για μένα είτε παίζει αυτός είτε ο Σοϊλέδης δεν μου είναι δα και μεγάλη διαφορά, προσωπικά το ίδιο θα τους εμπιστευόμουν, οπότε…

Να γράψω και για τον Αραβίδη το προφανές: είναι on fire όπως ήταν και πριν το ματς στο Φάληρο που πανηγύρισε εκεί μέσα… Σε πολύ καλό φεγγάρι ο Έλληνας φορ που έχει καταφέρει να φτάσει ήδη τα 14 (αν δεν κάνω λάθος) συνολικά γκολ και συνεχίζει με λύσσα και κυρίως ταπεινά.

Τα καλά μαντάτα για τον Δέλλα ήρθαν από τον Κορδέρο (και τον Ντακόλ που επέστρεψε με γκολ) που στη συμμετοχή του μετά τον τραυματισμό έδειξε με τις επαφές του με την μπάλα, τις κάθετες μεταβιβάσεις του, τις διαγώνιες εξαιρετικές πάσες του πως είναι καλά και έτοιμος –ανεπηρέαστος από το διάστημα της απουσίας του– για να προσφέρει, τεράστιας σημασίας επιστροφή αυτή του Καπιτάνο!

Να πάμε όμως μέχρι την Πελοπόννησο και την Πάτρα για να υποκλιθούμε στην Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ που αποδεικνύει ότι επέστρεψε για τα καλά… Η ομάδα του Σάκοτα έκανε πάρτι, αποζημίωσε τους οπαδούς της που εννοείται πως ταξίδεψαν και εκεί για να μην είναι μόνη της πουθενά, μότο ζωής για την Original 21 και απέδειξε πως η θέση της από δω και στο εξής θα είναι ανάμεσα στις 3 πρώτες και πως από τη νέα χρονιά με σωστές κινήσεις θα επιδιώξει να κάνει πρωταθλητισμό!

Μεγάλη χαρά γι’ αυτήν την ομάδα, τεράστια και με σερί νικών έως το τέλος μπορούμε να μπούμε στην 4άδα. Τώρα χρειάζεται λοιπόν η στήριξη (που ήδη υπάρχει, απλά ακόμη περισσότερο) του κόσμου της ΑΕΚ είναι αναγκαία. Θεωρείται δεδομένη στα ματς με ΠΑΟΚ και Αρη στο ΟΑΚΑ, όμως θέλουμε 9 στα 9 (αν θυμάμαι καλά) και πρέπει να το πετύχουμε…

Συγχωρήστε με αλλά στον ελληνικό αθλητισμό υπάρχουν οι Αετοί αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και οι ποντικοί. Αυτοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλλάξουν τα δεδομένα και τις πρακτικές χρόνων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση! Μιλάμε για το απόλυτο ξεγύμνωμα μιας ούτως ή άλλως απαξιωμένης διοργανώτριας αρχής όπως είναι αυτή της Super League.

Αφού πρώτα από Κυριακή το ματς Πανθρακικός – Ολυμπιακός αποφασίστηκε να πάει Σάββατο (ενώ το Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός δεν μπορούσε, απαγορευόταν να αλλάξει ημερομηνία από τη διοργανώτρια αρχή, τόσο αστείοι) σε χρόνο ρεκόρ και επειδή υπάρχει και ο παράγοντας Θεός (πώς να τον πιάσεις μαζί σου αυτόν;) και άνοιξαν οι ουρανοί και το Σάββατο ξεχάστηκε, τι έκαναν οι αθεόφοβοι;

Αποφάσισαν την οριστική αναβολή του ματς για να γλιτώσει ο Ολυμπιακός και την όποια κούραση (και χαμένη μέρα) θα προκαλούσε η επιβολή του κανονισμού: να πήγαιναν και σήμερα στο γήπεδο για να δουν αν μπορεί να γίνει το ματς όπως συμβαίνει σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, όπως ισχύει τέλος πάντων ΕΣΑΕΙ στην Ελλάδα.

Όχι όμως… Μα να ταλαιπωρούνται τα παιδιά; Για κανέναν λόγο! Οριστική αναβολή και πάμε παρακάτω. Για γέλια, πραγματικά για γέλια… Δεν υπάρχουν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρο τούτης της χώρας, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Δεν πειράζει, ας είναι κι έτσι… Απλά μη αναβάλλεται και πάλι τη ρεβάνς Κυπέλλου με τη δικαιολογία τώρα ότι παρα-ξεκουραστήκατε, ικανούς τους έχω εκεί στην ΕΠΟ μα την Παναγία!

Υγ: Ο Δέλλας δεν είπε τυχαία όσα είπε χθες. Προσοχή και στον διπλανό μας. Διότι εκτός από τη λύσσα όλων γι’ αυτό το ματς και την άγνωστη αντίδραση σε ένα (από τα πολλά) ανθρώπινο λάθος θα πληγώσει ανεπανόρθωτα την ΑΕΚ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στο συγκεκριμένο ματς θα πρέπει να τηρηθούν ΟΛΑ, αναμενόμενο κι αυτό ήταν για όλους μας. Προσοχή στον διπλανό μας διότι μπορεί και μία στο εκατομμύριο να μην είναι τόσο φανατικός φίλος της ΑΕΚ… Θέλει τεράστια προσοχή επαναλαμβάνω για να μη πληγώσουμε εμάς, μη μας στερήσουμε τις Κυριακές, μη χάσουμε το δευτερεύον πιο σημαντικό πράγμα της ζωής μας.

Υγ2: Sold out δεδομένο, παρουσία εισαγγελέων δεδομένη, επίσης υπουργών… Σημειώνω μήπως αν και εφόσον γίνει καμιά απ’ τις γνωστές κλοπές εντός αγωνιστικού χώρου οι εισαγγελείς να επέμβουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...