Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

bet365

Στο κορυφαίο ματς της για φέτος, η Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε 1-0 την χειρότερη Ρεάλ της διετίας και έβαλε φωτιά στην κορυφή.

Είναι αυτό και η πρόσφατη, ντροπιαστική «τεσσάρα» από τη συμπολίτισσα. Κόντρα σε Ατλέτικο και τώρα την Αθλέτικ δηλαδή, η Ρεάλ έκανε τις χειρότερες εμφανίσεις της από τότε που την έχει αναλάβει ο Κάρλο Αντσελότι. Δίχως ίχνος υπερβολής, σε τούτη την επίσκεψη της στο «Σαν Μαμές», κατάφερε να φτιάξει μόλις 1,5 ευκαιρία και αυτές κατά τύχη. Αντιθέτως, η παθιασμένη, λυσσασμένη για την μεγάλη νίκη, αντίπαλος της, τα έκανε όλα σωστά και κέρδισε με τον τσαμπουκά, τα τρεξίματα και ένα υπέροχο γκολ. Το 1-0 υπέρ των Βάσκων ήρθε λοιπόν να βάλει φωτιά στην κορυφή...

Στο 26' ο Μίκελ Ρίκο έκανε τη γλυκιά σέντρα και ο Αντούριθ εμφανίστηκε ιπτάμενος στο πλάνο, νίκησε στον αέρα τον Πέπε και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κασίγιας. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπέιλ βγήκε μόνος του, αλλά με το πόδι ο Ιραϊθόθ τον σταμάτησε στο τετ α τετ. Αυτή ήταν η μοναδική κανονική φάση των Μαδριλένων στα 93 λεπτά του αγώνα! Στη συνέχεια δεν θα έκαναν τίποτα καλό. Η τριάδα μπροστά απλά στριφογύρναγε άσκοπα και δεν βοηθούσε ούτε στα μαρκαρίσματα, ενώ στο κέντρο Κρόος, Ισκο δεν μάρκαραν και ο Ιγιαραμέντι έψαχνε την θέση του.

Κατά συνέπεια το ημίχρονο ήρθε με τη Βασίλισσα πίσω στο σκορ. Οπότε με βάση τα στατιστικά και πάντα σε συνδυασμό με την κάκιστη εμφάνιση της, δεν θα το γυρνούσε και τελικά δεν το έκανε. Βλέπετε από τις 33 φορές που στο Μπιλμπάο πήγε στην ανάπαυλα, χάνοντας, έκανε την ανατροπή μόλις μία φορά και αυτήν πριν από 48 χρόνια (4 ισοπαλίες, 28 ήττες). Πόσο μάλλον όταν σε όλη την επανάληψη είχε ένα δοκάρι και αυτό κατά λάθος. Ηταν σε στραβοκλωτσιά (πήγαινε για σέντρα) του Μπέιλ (83') από τα 40 μέτρα, με τη μπάλα να σταματάει στο δεξί σίδερο.


Η Αθλέτικ πάλι έκανε το καλύτερο παιχνίδι της για φέτος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε στήσει τέλεια την ομάδα του και είδε τους παίκτες του να κάνουν κατάθεση αγωνιστικής ψυχής. Ειδικά οι Μίκελ Ρίκο, Μπαλενθιάγα, Ουίλιαμς ήταν σούπερ, με τον Αντούριθ να παίζεις μόνος την αντίπαλη άμυνα λες και ήταν ο Μπατιστούτα. Μάλιστα λίγο ήθελε και πάλι με κεφαλιά (76') να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι. Ετσι η Ρεάλ σκόνταψε για δεύτερη σερί αγωνιστική και συνεχίζει να μην πείθει στο 2015. Μάλιστα εάν η Μπαρτσελόνα νικήσει την Κυριακή στο «Καμπ Νόου» την Βαγιεκάνο, θα την ξεπεράσει κιόλας.

* Το «Σαν Μαμές» είναι η έδρα όπου έχει ηττηθεί περισσότερες φορές ο εκάστοτε πρωτοπόρος της Primera (49 φορές)! Γι αυτό είναι πραγματικά ο «Λάκκος των Λεόντων»!

* Με αυτή την κεφαλιά ο Αντούριθ έφτασε συνολικά τις 37 στην καριέρα του στην Primera. Σε αυτή τη λίστα την τελευταία 20ετία τον περνούν μόνο οι Ραούλ, Ουρθάιθ και Γιορέντε, ενώ ισοφάρισε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς!

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Γκουρπέγι, Ετσέιτα, Ιραόλα, Μπαλενθιάγα, Μίκελ Ρίκο (90' Τοκέρο), Μπενιάτ, Ντε Μάρκος, Μουνιαΐν (64' Σουσαέτα), Γουίλιαμς (74' Γκιγιέρμο), Αντούριθ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ιγιαραμέντι (71' Χεσέ), Κρόος (75' Λούκας Σίλβα), Ισκο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (80' Ερνάντες).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα