Τουλούζ - Μαρσέιγ 1-6

Τουλούζ - Μαρσέιγ 1-6

bet365

Πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, η Μαρσέιγ πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Τουλούζ την οποία διέλυσε με 6-1.

Μία από τις πιο εύκολες νίκες της στη φετινή Ligue1 πέτυχε η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα που από το πρώτο μέρος έβαλε τέσσερα γκολ στην Τουλούζ και μετά... κράτησε δυνάμεις. Σε ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι, οι Μαρσεγέζοι έμειναν με ένα clean sheet στα τελευταία 13 ματς πρωταθλήματος όμως -με αγώνα περισσότερο- μείωσαν τη διαφορά από την πρωτοπόρο, Λιόν, στο -1. Δύο γκολ πέτυχε ο Βέλγος επιθετικός, Μπατσουαγί, που ξεκίνησε βασικός, ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Σε δύσκολη θέση και στη ζώνη του υποβιβασμού παρέμειναν οι Βιολέ.

Για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2013 και τον αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για την Μαρσέιγ δεν ξεκίνησε κανένας εκ των Ζινιάκ-Τοβάν, όμως, όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 2' η ομάδα του Μπιέλσα πήρε το προβάδισμα με τον Μπατσουαγί να γυρνάει ωραία εκτός περιοχής και με αριστερό σουτ να εκτελεί τον Μπουσέρ (0-1) και στο 6' έγινε το 0-2. Υστερα από εκτέλεση φάουλ η άμυνα της Τουλούζ απομάκρυνε, το σουτ του Μεντί κόντραρε και ευνόησε τον Αλοέ που αφού βρέθηκε από το πουθενά στην 11άδα, με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έγινε ο 15ος διαφορετικός σκόρερ φέτος για την Ολιμπίκ.

Η δράση είχε μόλις αρχίσει, με την Τουλούζ να αντιδρά και να έχει καλές στιγμές με το φάουλ του Γκριγκόρε που πέρασε άουτ, με την ίδια κατάληξη να έχει το σουτ του Ντουμπιά στο 19'. Η Μαρσέιγ στην επόμενη φάση της έκανε το 3x3. Στο 20' η μπάλα βγήκε στα αριστερά στον Αντρέ Αγιού, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων, Μουμπαντζέ, πρόλαβε τον Λούκας Οκάμπος και πέτυχε αυτογκόλ για το 0-3. Στο 22' ο Αγιού μέσα από την περιοχή από την πάσα του Ιμπουλά έκανε το σουτ αλλά ο Μπουσέρ απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά αμαρκάριστος μετά το φάουλ του Παγιέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στη συνέχεια δράση ανέλαβε ο Πέσιτς για την Τουλούζ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 31' μετά το αστείο λάθος του Ρομαό και στο 34' ύστερα από την όμορφη πάσα του Οσκαρ Τρέχο έσπασε το δοκάρι του Μανταντά. Στο 44' η Μαρσέιγ έκανε το 0-4 με τον Μπατσουαγί ο οποίος πήρε την πάσα του Οκάμπος από δεξιά και αφού πέρασε τον Μπουσέρ σκόραρε στην κενή εστία.

Το δεύτερο μέρος φάνηκε αρχικά να περνάει διαδικαστικά με τις ομάδες να μην έχουν κίνητρο να παίξουν, όμως είχε και αυτό φουλ δράση. Στο 66' ο Γκριγκόρε για την Τουλούζ σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ από καλή θέση μετά την πάσα του Μπεν Γεντέρ - που μπήκε και στο ημίχρονο και ήταν πολύ δραστήριος. Στο 73' το φιλόδοξο σουτ του Τρέχο δεν βρήκε στόχο και στο 77' οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Γάλλο επιθετικός ύστερα από την πάσα του Τρέχο (1-4).

Η Μαρσέιγ δεν το άφησε πάντως να περάσει και έτσι αυτό και αφοού ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο επόμενο λεπτό με πλασέ του Αγιού μέσα από την περιοχή (1-5) έκανε το τελικό 1-6 με δυνατό σουτ του Ζινιάκ. Ο Ρεγκατέν για την Τουλούζ θα μπορούσε να έχει γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αλλά σε δύο περιπτώσεις δεν τα κατάφερε (85', 88').

Τουλούζ (Αλέν Καζανόβα): Μπουσέρ, Γκριγκόρε, Μουμπαντζέ, Τισεράν (46' Ματέους), Σπάγιτς, Κάνα-Μπιγίκ, Ακπά Ακπρό, Τρέχο (77' Ρεγκατέν), Ντουμπιά, Πέσιτς, Μπρέθγουαϊτ.

Μαρσέιγ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μανταντά, Μορέλ, Μεντί, Αλόε (76' Σπαρανγκά), Ρομαό, Ιμπουλά, Λεμινά, Οκάμπος, Παγιέ, Αντρέ Αγιού (81' Τοβάν), Μπατσουαγί (61' Ζινιάκ).

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα