Επιχείρηση «σώστε την Πάρμα»

Επιχείρηση «σώστε την Πάρμα»

bet365

Οι 15 από τις 20 ομάδες δέχθηκαν να βοηθήσουν την Πάρμα και η Lega θα δώσει άμεσα 5 εκατ. ευρώ για να γίνουν οι προσεχείς αγώνες.


Η κατάσταση στους Κροτσιάτι έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και στις 19 Μαρτίου τα πολιτικά δικαστήρια θα αποφασίσουν αν πτωχεύει ή όχι η εταιρία. Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να βρεθεί μια λύση τουλάχιστον για τους αγώνες που έρχονται και η Lega της Serie A αποφασίζει να δώσει την λύση.

Την Παρασκευή, στο Μιλάνο, έγινε συνεδρίαση για το θέμα της Πάρμα και τέθηκε προς ψηφοφορία το αν θα υπάρξει ή όχι οικονομική βοήθεια από τους άλλους συλλόγους. Τα αποτελέσματα ήταν ευχάριστα για τους Παρμέντσι αφού 15 ομάδες ψήφισαν «ναι», τρεις απείχαν ενώ μόλις μία επέλεξε το «όχι».

Οι 15 που τάχθηκαν υπέρ της βοήθειας προς την Πάρμα είναι οι Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ, Λάτσιο, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Τζένοα, Τορίνο, Παλέρμο, Εμπολι, Ουντινέζε, Βερόνα, Κιέβο, Αταλάντα και Κάλιαρι. Οι τρεις που απείχαν από την ψηφοφορία ήταν οι Ρόμα, Νάπολι και Σασουόλο ενώ η μοναδική που ψήφισε «όχι» ήταν η Τσεζένα.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Lega έκανε γνωστό ότι υπάρχει πρόθεση να διατεθούν προς το παρόν 5 εκατ. ευρώ στην Πάρμα για την διεξαγωγή των αγώνων -πιέζει και το Sky Italia άλλωστε για να βρεθεί άμεσα μια λύση- ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, δήλωσε ότι «θα πάμε στην Πάρμα για να συναντήσουμε τον δήμαρχο της πόλης και να συζητήσουμε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Θα τους καταθέσουμε τις προτάσεις μας, τις οποίες θεωρώ μοναδική λύση αυτή την στιγμή και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

 

SERIE A Τελευταία Νέα