Βασιλικά deal!

Βασιλικά deal!

Gazzetta team
Βασιλικά deal!

bet365

Η «Βασίλισσα» έκανε δικό της ό,τι πιο ακριβό παρουσιάστηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και τα μεγαλύτερα deal ήταν δικά της. Από τον Μπέιλ και τον Κριστιάνο στον Ιγιαραμέντι!

1) Γκάρεθ Μπέιλ 99 εκατ. ευρώ
Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης πριν οι μεγάλοι της Αγγλίας σκεφθούν να τον αποκτήσουν και από την πρώτη στιγμή είχε κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της. Μετά από ένα αρκετά μεγάλο σίριαλ η «βασίλισσα» φτάνει σε συμφωνία με την Τότεναμ για την απόκτηση του Ουαλού άσου για το ποσό των 99 εκατ. ευρώ, αφού τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν έμψυχα ανταλλάγματα. Ο Μπέιλ έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κι έκανε απόσβεση ένα μέρος των χρημάτων που δαπανήθηκαν με το τρομερό γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ατλέτικο (είχε κάνει το 2-1 στην παράταση).

2) Κριστιάνο Ρονάλντο 96 εκατ. ευρώ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν μέχρι το προπέρσινο καλοκαίρι η πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο, πριν ο συμπαίκτης του στην Ρεάλ, Γκάρεθ Μπέιλ, τον ξεπεράσει. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μετακόμισε στην Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2009 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα καλοκαίρι που η Ρεάλ αποκτά και τον Κακά από την Μίλαν. Η πορεία του Ρονάλντο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι γνωστή έχοντας κατακτήσει τα πάντα από τίτλους τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

3) Χάμες Ροντρίγκες 80 εκατ. ευρώ
Μετά το διάλειμμα με την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ η Ρεάλ Μαδρίτης επανέρχεται στις ακριβότερες μεταγραφές. Η «βασίλισσα» έκανε δικό της ό,τι καλύτερο παρουσιάστηκε στο Μουντιάλ τον Χάμες Ροντρίγκες. Οι Μαδριλένοι πίεσαν όσο χρειάστηκε, ο Χάμες... τρελάθηκε και άφησε την Μονακό έναντι του ποσού των 80 εκατ. ευρώ εξαργυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τις εμφανίσεις του στα γήπεδο της Βραζιλίας

4) Ζινεντίν Ζιντάν 73.5 εκατ. ευρώ
Το 2001 ο μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν, έκανε κομμάτια όλα τα ρεκόρ κόστους μεταγραφής φέρνοντας στα ταμεία της Γιουβέντους 73.5 εκατ. ευρώ, ποσό που ήταν τότε το μεγαλύτερο όλων των εποχών για μετακίνηση ποδοσφαιριστή. Ο Γάλλος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης και την ίδια χρονιά πέτυχε στον τελικό του Champions League το καλύτερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης χαρίζοντας στους Μερένχες τον τίτλο.

5) Κακά 70,9 εκατ. ευρώ

Ακόμα μια μεταγραφή που... συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η Ρεάλ είχε στόχο τον Κακά χρόνια και κατάφερε το καλοκαίρι του 2009 να τον κάνει δικό της από την Μίλαν. Μάλιστα, όλοι θεωρούσαν ότι μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε αποκτηθεί το ίδιο καλοκαίρι θα έκαναν την ομάδα ανίκητη. Τελικά ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε ποτέ να δείξει την πραγματική του αξία με συνέπεια να πάρει τον δρόμο της επιστροφής αρχικά για το Μιλάνο και στη συνέχεια για τη Σάο Πάουλο, αλλά και το MLS.

6) Λουίς Φίγκο 58,5 εκατ. ευρώ
Οι Μαδριλένοι συνηθίζουν τις... εκκωφαντικές μεταγραφικές υποσχέσεις λίγο πριν τις εκλογές! Ο υποψήφιος πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ είχε δώσει υπόσχεση πως θα έφερνε τον Λουίς Φίγκο στη Μαδρίτη. Σοκαριστικό, μιας και ο Πορτογάλος ήταν ο μεγάλος ηγέτης της Μπαρτσελόνα. Η ρήτρα του Πορτογάλου ανερχόταν στα 58,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αν δινόταν θα αποτελούσε την δαπανηρότερη μεταγραφή που είχε γίνει ως τότε. Ο Πέρεθ έγινε ο νέος πρόεδρος της Ρεάλ και έπεισε τον Φίγκο πως πάνω του θα χτίσει μια νέα ομάδα. Ο Πορτογάλος τα άφησε όλα και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα έδωσε την έγκρισή της να αφαιρείται χωρίς κόστος το όνομά του από τις φανέλες των οπαδών.

7. Λούκα Μόντριτς 42 εκατ. ευρώ

Ηταν ο διακαής πόθος της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα, της Τσέλσι, αλλά και της Γιουνάιτεντ, ωστόσο οι Μαδριλένοι κινήθηκαν άμεσα, έδωσαν τα περισσότερα και εξασφάλισαν την υπογραφή του Κροάτη. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (160 ματς, 17 γκολ) έπεισαν τους Μαδριλένους και οι άψογες σχέσεις Λέβι - Πέρεθ έφεραν το deal. Αλλωστε, η έλευση του Μόντριτς ήταν η αρχή για τη μεγαλύτερη συμφωνία που θα ακολουθούσε λίγους μήνες αργότερα...

8. Τσάμπι Αλόνσο 42 εκατ. ευρώ

Η χρονιά των μεγάλων deal στη Μαδρίτη, αφού το 2009 αποκτήθηκε και ο Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος άφησε το Ανφιλντ και η Ρεάλ χρειάστηκε να κάνει διαδοχικές προτάσεις για να κάμψει τις αντιστάσεις των Αγγλων και να αποσπάσει το πολυπόθητο «Ναι». Η προσφορά που θα έκλεινε το deal ήταν στα 42 εκατ. ευρώ, ωστόσο η Λίβερπουλ φέρεται να απάντησε αρνητικά και να δέχθηκε με κάποια μπόνους για συμμετοχές τα δυο πρώτα χρόνια. Οι Μαδριλένοι επέμειναν και τα κατάφεραν, μάλιστα οι Βρετανοί λένε πως

9. Καρίμ Μπενζεμά 41 εκατ. ευρώ

Στο πρόσωπό του είδε τον παίκτη που θα έκανε τη διαφορά στην επιθετική της γραμμή. Οι συζητήσεις είχαν αρχίσει, η Ρεάλ είχε κάνει στη Λυών και δεύτερη πρόταση που άγγιζε τα 41 εκατ. ευρώ. Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη συμφωνία, η Γιουνάιτεντ κάνει ακριβώς την ίδια προσφορά, ωστόσο ο Γάλλος είχε ήδη διαλέξει την ομάδα της καρδιάς του. Βέβαια, για να είναι σίγουρη η «Βασίλισσα» για το deal του έδωσε περισσότερα μπόνους και κατάφερε να κερδίσει την υπογραφή του.

10. Ασιέρ Ιγιαραμέντι 39 εκατ. ευρώ
Ο Ασιέρ Ιγιαραμέντι δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα δίχτυα της Ρεάλ, κινήθηκε άμεσα και τον... άρπαξε. Μάλιστα, αποτελεί το πιο δαπανηρό απόκτημα -γηγενή ποδοσφαιριστή- της «Βασίλισσας». Το κόστος της μεταγραφής του από την Σοσιεδάδ έφτασε στα 39 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία των Μαδριλένων για Ισπαν και όλα αυτά για παίκτη 23 ετών.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα