Ντιναμό Δρέσδης - Ντόρτμουντ 0-2

Gazzetta team
Ντιναμό Δρέσδης - Ντόρτμουντ 0-2

bet365

Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 2-0 της Ντιναμό στη Δρέσδη με δύο γκολ του Ιμόμπιλε και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Πρόκριση και για Λεβερκούζεν, Χόφενχαϊμ, Φράιμπουργκ.

«Αυτό το ματς μπορεί να τον βοηθήσει πολύ. Είναι πραγματικός σκόρερ» είπε πριν το ματς ο Κλοπ για τον Ιμόμπιλε. Ο Ιταλός ξεκίνησε και με δύο δικά του γκολ η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 2-1 της Ντιναμό στη Δρέσδη και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, διοργάνωση στην οποία πλέον έχει 100 νίκες. Η πρόκριση ήρθε με τίμημα τον τραυματισμό του Ρόις στο αριστερό γόνατο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και τη διάγνωση να αναμένεται αύριο (04/03).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, που έφτασε μέχρι και το 76%, και την πρωτοβουλία, όμως χωρίς όμως αντίκρισμα. Η πιο σημαντική φάση μέχρι το 40' ήταν ο τραυματισμός του Ρόις, με τον Μχιταριάν να μπαίνει στη θέση του και το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό. Το 0-0 έμεινε πολύ φυσιολογικά μέχρι το ημίχρονο και με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Λάνγκερακ να βγάζει το σουτ του Τεϊξέιρα στο 48', όμως το γκολ ήρθε για τους φιλοξενούμενους. Στο 50' ο Ιμόμπιλε βρέθηκε μόνος στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο παθιασμένα μέχρι το τέλος, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Λάνγκερακ. Το 0-1 παρέμενε, ο Ράμος στο 77' είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στο 90' ήρθε και το 0-2. Ωραίος συνδυασμός Γκουντογκάν, Μπλατσικόφσκι και Ιμόμπιλε, με τον Ιταλό να βρίσκει για δεύτερη φορά δίχτυα.

Στην παράταση η Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Καϊζερσλάουτερν. Οι «ασπιρίνες» έφτασαν στη νίκη με 2-0 και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι παίκτες του Σμιντ ήταν πιο επιθετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως δεν βρήκαν τον απαιτούμενο ρυθμό, για να τελειώσουν από νωρίς το παιχνίδι. Μπραντ (12') και Ρόλφες (19') απείλησαν, πριν ο Τσόλερ χάσει την πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 26'. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος χάθηκε για τους κόκκινους διάβολους, όταν στο 31' ο Λένο έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Ρινγκ. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να δίνουν χώρο, ψάχνοντας την αντεπίθεση και τους παίκτες του Σμιντ να μην μπορούν να φτάσουν στο γκολ. Τοπράκ (55'), Μπραντ (63') και Μπελαράμπι (73') έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Στην παράταση μίλησε η ποιότητα του Τσαλχάνογλου. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, ο Μπελαράμπι είχε δοκάρι στο 98' και στο 102' ο Τούρκος άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 1-0. Στο 113' τα πάντα τελείωσαν, με τον Κίσλινγκ να εκμεταλλεύεται το λάθος του γκολκίπερ Μίλερ, για να κάνει εύκολα το τελικό 2-0.

Εύκολα η Χόφενχαϊμ
Η Άλεν το πάλεψε όσο μπορούσε, όμως στο τέλος η Χόφενχαϊμ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 12' με τον Τρόγιαν να φτάνει κοντά στο αυτογκόλ, όμως στο 16' εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Φόλαντ έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Πολάνσκι που έκανε το 0-1. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα, είχαν την πρωτοβουλία, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γκραλ. Ο χρόνος κυλούσε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, με τους παίκτες του Γκίσντολ να κρατάνε με άνεση το προβάδισμα. Η καλύτερη ευκαιρία για την Άλεν χάθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν το σουτ του Χόφμαν σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Τα πάντα τελείωσαν στο 56', όταν ο Φόλαντ (ίσως από θέση οφσάιντ) έκανε το 0-2. Ο Κβάνερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στιγμές αργότερα, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της φάσης των «16»

Τρίτη (03/03)

Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν 2-0 (στην παράταση)

Άλεν-Χόφενχαϊμ 0-2

Ντιναμό Δρέσδης-Ντόρτμουντ 0-2

Φράιμπουργκ-Κολωνία 2-1

Τετάρτη (04/03)

Λειψία-Βόλφσμπουργκ (20:00)
Μπίλεφελντ-Βέρντερ
Όφενμπαχ-Γκλάντμπαχ (21:30)
Μπάγερν-Μπράουνσβαϊγκ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα