Σκάνδαλο ντόπινγκ στην Γερμανία

Gazzetta team
Σκάνδαλο ντόπινγκ στην Γερμανία

bet365

Η επιτροπή του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ έχει στοιχεία για συστηματικό ντόπινγκ στις Στουτγκάρδη και Φράιμπουργκ τις δεκαετίες των '70 και '80.

«Στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80 υπήρξε ντόπινγκ σε ευρεία κλίμακα στη Στουτγκάρδη και στην Φράιμπουργκ, που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία», σχολίασε ο Αντρέας Ζίγκλερ, πρόεδρος της επιτροπής του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, που ερευνά υποθέσεις ντόπινγκ του παρελθόντος.

Άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση θεωρείται ο Άρμιν Κλούμπερ, του οποίου τα αρχεία είχαν εδώ και καιρό τεθεί υπό έρευνα και είχε γίνει γνωστός λόγω του θανάτου της Μπρίγκιτ Ντρέσελ, της επταθλήτριας που άφησε την τελευταία της πνοή το 1987 μετά από χρόνια χρήση αναβολικών.

Η Στουτγκάρδη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί ακόμα να αξιολογήσει τα ευρήματα, καθώς δεν έχει λάβει την πλήρη αναφορά και ότι είναι πολύ δύσκολο σήμερα να γίνει έρευνα για εκείνη τη χρονική περίοδο. Τις επόμενες εβδομάδες η επιτροπή θα αποφασίσει αν θα δημοσιευθεί η αναφορά άμεσα ή θα χρειαστεί και άλλος χρόνος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα