Ιντερ - Φιορεντίνα 0-1

Ιντερ - Φιορεντίνα 0-1

bet365

Ο Σαλάχ σκόραρε ξανά και η Φιορεντίνα, που τελείωσε το ματς με 9 παίκτες, νίκησε την Ιντερ στο Μιλάνο (0-1) και πάει για Champions League!

Η Ιντερ ήξερε ότι με νίκη θα πλησίαζε στο -1 την Φιορεντίνα, που είναι στην 5η θέση. Την τελευταία που δίνει το εισιτήριο για το Europa League. Ο στόχος των Βιόλα, όμως, δεν είναι αυτός. Ο Βιντσέντσο Μοντέλα και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το εισιτήριο για το Champions League και το απέδειξαν και με τη νίκη τους στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Μια νίκη που ήρθε με τον Σαλάχ να βρίσκει και πάλι δίχτυα, με τον Νέτο να υπενθυμίζει σε όλους ότι δεν είναι ακόμη «προδότης» και με τους παίκτες να καταθέτουν όλη τους την ψυχή στο τέλος, όταν είχαν μείνει... εννιά λόγω των τραυματισμών των Τόμοβιτς-Σάβιτς. Πρώτη νίκη στο Μιλάνο από το 1999-00 για τους Βιόλα, που νίκησαν φέτος την Ιντερ μέσα-έξω, ακριβώς όπως και εκείνη την σεζόν!

Η Φιορεντίνα ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε με ένα φάουλ του Ντιαμάντι που απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς (10'). Οι Βιόλα έδειχναν πιο ήρεμοι, πατούσαν καλύτερα και προσπαθούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους, έχοντας μια καλή φάση και στο 17', όταν ο Πασκουάλ από αριστερά γύρισε για τον Μπαμπακάρ αλλά η μπάλα κατέληξε στον Χαντάνοβιτς. Μετά το 20λεπτο, πάντως, η Ιντερ ανέβασε κάπως την απόδοσή της και προσπάθησε να γίνει απειλητική, αγγίζοντας το γκολ στο 35' με το δοκάρι στον κεραυνό του Γκουαρίν! Αυτή ήταν η καλύτερη φάση των Νερατζούρι στο πρώτο μέρος, πριν το τέλος του οποίου η Φιορεντίνα έκανε την πρώτη της αλλαγή... Ο Μπαμπακάρ τραυματίστηκε και άφησε την θέση του στον Σαλάχ, ο οποίος πήγε δεξιά και ανέβηκε στην κορυφή ο Ιλιτσιτς, με τον Ντιαμάντι αριστερά.

Ο Αιγύπτιος, τελικά, δικαίωσε για ακόμη μία φορά τον Μοντέλα αφού στο 55' ήταν εκεί που έπρεπε, μετά την όχι και τόσο καλή απομάκρυνση του Χαντάνοβιτς στη σέντρα του Πασκουάλ, για να κάνει το 0-1 με ωραίο πλασέ! Η Ιντερ προσπάθησε να αντιδράσει, ο Ικάρντι ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τόμοβιτς και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έβγαλε τον αόρατο Ποντόλσκι και έβαλε τον Σακίρι, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Θα μπορούσαν σίγουρα, πάντως, να γίνουν καλύτερα αν η μπάλα δεν έφευγε λίγο άουτ στο πλασέ του Ικάρντι στο 72' μετά την πάσα του Ελβετού, με τους Μιλανέζους να τα δίνουν όλα για την ισοφάριση.

Στην προσπάθεια τους, οι Νερατζούρι είχαν για σύμμαχο και την τύχη αφού ο Τόμοβιτς τραυματίστηκε στο 83' και αποχώρησε αφήνοντας με 10 τους Τοσκανούς, που είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους, με τον Παλάσιο να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 84' για το 1-1 αλλά μόνος προ του Νέτο πλάσαρε στην αγκαλιά του πορτιέρε... Οι 10 της Φιορεντίνα έγιναν 9 στο 87' αφού έφυγε με μυικό πρόβλημα και ο Σάβιτς αλλά οι παίκτες του Μοντέλα κράτησαν το 0-1, χάρη και στην μεγάλη επέμβαση του Νέτο στην κεφαλιά του Παλάσιο στο 92'!

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Καμπανιάρο, Βίντιτς, Ζουάν Ζέσους, Σαντόν (78' Ντ' Αμπρόζιο), Μπρόζοβιτς, Μεδέλ, Γκουαρίν, Κόβατσιτς (73' Παλάσιο), Ποντόλσκι (66' Σακίρι), Ικάρντι.

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ, Κούρτιτς, Μπαντέλι, Ακουιλάνι (81' Βάργκας), Ντιαμάντι (72' Χοακίν), Μπαμπακάρ (43' Σαλάχ), Ιλιτσιτς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα