Λανς - Ρεν 0-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λανς - Ρεν 0-1

bet365

Η Λανς ηττήθηκε από την Ρεν (0-1), η Μετς από την Εβιάν (1-2) και οδεύουν χέρι-χέρι για την Ligue 2.

Το χειρότερο σερί στην ιστορία της Ρεν μετά τη σεζόν του υποβιβασμού (1991-92) έλαβε τέλος για την Ρεν, που έφυγε με νίκη 1-0 από το Αμιέν επί της Λανς, που παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας μαζί με την Μετς. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και χωρίς πολλές σημαντικές ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 29’, όταν ο Αρμόν έσωσε στην γραμμή μετά το σουτ του Τσαβάρια, πριν οι φιλοξενούμενοι πάρουν το προβάδισμα στο 36’. Ο Πέδρο Ενρίκε έβγαλε τη σέντρα και ο Ντουκουρέ με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στην επανάληψη οι παίκτες του Κομπουαρέ ήταν πιο επιθετικοί, ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Κοστίλ, που κράτησε το 0-1 μέχρι το τέλος. Βαλδίβια (60’) και Τσαβάρια (79’) έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες, όμως τίποτα δεν άλλαξε, με τους παίκτες του Μοντανιέ απλά να προσπαθούν να κρατήσουν το προβάδισμά τους και να τα καταφέρνουν.

Ανάσα για Εβιάν
Η Εβιάν πήρε μεγάλη νίκη εκτός έδρας με 2-1 επί της Μετς και πήρε βαθιά ανάσα, στέλνοντας παράλληλα τους γηπεδούχους ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και μετά την πρώτη καλή χαμένη ευκαιρία με τον Τόμασον (27’) πήραν το προβάδισμα 2’ αργότερα με απίστευτο αυτογκόλ του τερματοφύλακα Καρασό. Ο Αμπνταλά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Γάλλος γκολκίπερ προ του Ντουαμέλ, απλά είδε την μπάλα να χτυπάει πάνω τη στιγμή που πήγαινε να μπλοκάρει ανεπιτυχώς και στη συνέχεια να καταλήγει στο βάθος της εστίας του για το 0-1… Το φάουλ του Μπαρμόσα (30’) στη συνέχεια πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ανέλπιστα την ισοφάριση στο 45’ με άπιαστο σουτ του Σαρ στο 45’! Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, με τους παίκτες του Ντουπράζ να είναι καλύτεροι και τον Ντουαμέλ (51’) να χάνει την πρώτη ευκαιρία. Στο 53’ η Μετς στάθηκε άτυχη, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά το σουτ του Μετανίρ και στο 73’ βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ, με τον Σουνού να κάνει το 1-2. Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος, απείλησαν με τους Παλομίνο (77’), Ντο (85’) και Φαλκόν (89’), όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Χ-αμένη ευκαιρία για Σεντ Ετιέν
Η Σεντ Ετιέν κρατούσε τη νίκη μέχρι το τέλος στην Τουλούζη, όμως οι γηπεδούχοι με γκολ στο 88’ πήραν τουλάχιστον τον βαθμό στη μάχη της παραμονής. Οι στεφανουά ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 7’ με τον Λεμουάν. Στη συνέχεια ο Μπουσέ κράτησε τους βιολέ στο ματς με τις αποκρούσεις του, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Σπάγιτς ανέτρεψε τον Χαμουμά εντός περιοχής, ο διαιτητής Σνάιντερ έδωσε το πέναλτι και ο Γκραντέλ από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειξαν καλύτερο πρόσωπο, με τον Ντιντό να απειλεί στο 60’ και τον Ρουφιέ να βγάζει. Το ματς ήταν πιο ισορροπημένο, με τις αλλαγές του Καζανοβά να κάνουν πιο επιθετική την ομάδα του που πίεσε στο τέλος και ανταμείφθηκε. Στο 88’ ο Ακπά Ακπρό με πολύ ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το τελικό 1-1.

Χρυσός βαθμός για Ρεμς
Η Μπορντό μπορεί να ανέβασε το αήττητο σερί της στα 6 ματς, όμως το 1-1 με την Ρεμς της κόβει τη φόρα για την Ευρώπη, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν σημαντικό βαθμό στη μάχη της παραμονής. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που έφτασαν στο 19’ στο 1-0 με τον Τέλιν, ο οποίος στάθηκε και τυχερός για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή από κοντά και να πετύχει το πρώτο του γκολ για τους Γιρονδίνους. Αυτό, μάλιστα, ήταν και πρώτο γκολ της Μπορντό επί της Ρεμς για την πρώτη κατηγορία μετά από εκείνο του Ζιρές τον Ιανουάριο του 1978. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο, όταν μετά από κόρνερ του Μουκάντζο ο Σαρμπονιέ με κεφαλιά έκανε το 1-1, με τον Τέλιν να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο τέλος. Στην επανάληψη οι παίκτες του Σανιόλ είχαν την πρωτοβουλία, ήταν καλύτεροι και έχασαν την καλύτερη ευκαιρία στο 73’, όταν ο Αγκασά έβγαλε το φάουλ του Καζρί. Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ στο τέλος, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της νίκης.

Οξυγόνο για Λοριάν
Μεγάλη νίκη για την Λοριάν, που επιβλήθηκε 2-0 της φορμαρισμένης Μπαστιά (το αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις σταμάτησε στα 14 ματς), για να παραμείνει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και αφού έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Γκερέιρο στο 7’, τα κατάφεραν στο 16’, όταν μετά από κόρνερ του Πορτογάλου ο Μπεγιουζού έκανε με κεφαλιά το 1-0. Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε και η καλύτερη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο χάθηκε στο 41’ για τους Κορσικανούς με τον Σίο. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και τελικά να τελειώνουν το ματς στο τέλος. Ζανό (49’), Αγιού (59’) και Φιλιποτό (73’, 81’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αρεολά, κάτι που κατάφερε να δόση τύχης, καθώς κέρδισε τις κόντρες, ο Μπρούνο στο 85’ για το τελικό 2-0.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή (27/02)

Μαρσέιγ-Καέν 2-3
(45' Αγιού, 63' Ζινιάκ - 67' Σομπ, 70' Σάλα, 87' Μπενεζέ)

Σάββατο (28/02)

Λιλ-Λιόν 2-1
(56' Γκουέγ, 60' Λόπες - 3' Τολισό)

Μπορντό-Ρεμς 1-1
(18' Τέλιλ - 32' Σαρμπονιέ)

Λανς-Ρεν 0-1
(36' Ντουκουρέ)

Λοριάν-Μπαστιά 2-0
(16' Μπεγιουζού, 85' Μπρούνο)

Μετς-Εβιάν 1-2
(45' Σαρ - 29' Καρασό αυτ., 73' Σουνού)

Τουλούζ-Σεντ Ετιέν 1-1
(88' Ακπά Ακπρό - 45' πεν. Γκραντέλ)

Κυριακή (01/03)

Ναντ-Γκινγκάμπ (15:00)
Μονπελιέ-Νις (18:00)
Μονακό-Παρί (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα