Φρανκφούρτη - Αμβούργο 2-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Φρανκφούρτη - Αμβούργο 2-1

bet365

Η Φρανκφούρτη ήταν ανώτερη από το Αμβούργο, επικράτησε δίκαια 2-1 με δύο γκολ του Μάιερ και πλησίασε στις θέσεις Ευρώπης.

Με τον μόνιμο σκόρερ της, Αλεξάντερ Μάιερ, να πετυχαίνει ακόμα δύο γκολ, η Αϊντραχτ αν και έβαλε δύσκολα στον εαυτό της ξεπέρασε το εμπόδιο του Αμβούργου και βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League. Πολλές ευκαιρίες για τους γηπδούχους που έχασαν και πέναλτι, πολύ μέτριο το Αμβούργο που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους.

Με ευκαιρίες ξεκίνησε ο αγώνας, με τον Αϊγκνερ για την Φρανκφούρτη να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση, όπως και ο Ρούντνεβς του Αμβούργου που έφυγε τετ α τετ με τον Τραπ αλλά δεν τον νίκησε. Στο 9' εμφανίστηκε ο Μάιερ και ανάγκασε τον Ντρόμπνι να πέσει και να μπλοκάρει. Στο 11' η Αϊντραχτ πήρε πέναλτι που δεν ήταν με τον Λούκας Πιασόν να πέφτει από το τίποτα έχοντας δίπλα του τον Τζουρού και από τη βούλα ο Μάιερ έκανε το 1-0.

Στο επόμενο κομμάτι του ματς οι παίκτες του Τόμας Σααφ κυριάρχησαν, με τους Ινούι (18'), Μάιερ (24') να έχουν καλά σουτ και τον Πιασόν να εκτελεί τρομερό φάουλ (28') αλλά τη μπάλα να περνάει μόλις έξω. Στο 32' φάνηκε το Αμβούργο με τον Στίμπερ, ο οποίος ουσιαστικά προειδοποίησε αφού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων τελείωσε τη φάση με το αριστερό μετά την ωραία πάσα του Μίλερ (1-1).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δυνατά μαρκαρίσμα, νεύρα, κοκορομαχίες αλλά και γκολ για την Αϊντραχτ. Υστερα από αδυναμία της άμυνας του Αμβούργου να απομακρύνει σε δύο περιπτώσεις, ο Μάιερ με τεχνικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη γωνία και έγραψε το 2-1. Ο Γερμανός επιθετικός έφτασε τα 16 γκολ στη φετινή Bundesliga και είναι μόλις ένα πίσω από το Νο1 των σκόρερ, Ρόμπεν.

Ο Στεντέρα απείλησε για τους γηπεδούχους μετά το τακουνάκι του Πιασόν αλλά ο Ντρόμπνι μπλόκαρε και το Αμβούργο είχε καλή στιγμή με τον Μπάιστερ αλλά ο Τραπ ήταν εκεί (78'). Στο 91' ο Τζουρού έκανε -όντως αυτή τη φορά- πέναλτι στον Στεντέρα αλλά ο Μάιερ από τα 11 βήματα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και έχασε την ευκαιρία να φτάσει τον Ρόμπεν και να κάνει προσωπικό ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα