Παπανώτας: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Gazzetta team
Παπανώτας: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

bet365

Για το προσεχές παιχνίδι με αντίπαλο την Καβάλα και όχι μόνο μίλησε ο τεχνικός της Θύελλας Φιλώτα Νίκος Παπανώτας.

Την πεποίθηση του ότι η ομάδα του μπορεί να επιτύχει τον στόχο της ανόδου, αλλά και για το προσεχές παιχνίδι με την Καβάλα μίλησε στην εκπομπή «Αθλητική Πρωινή» ο προπονητής της Θύελλας Φιλώτα Νίκος Παπανώτας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Ποια είναι η άποψη σας για το ματς της Κυριακής, εδώ στην Καβάλα;

«Είναι τιμή για την Θύελλα, που αγωνίζεται απέναντι σε μια ιστορική ομάδα, που έχει δώσει τόσα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι η Καβάλα, δικαιολογημένα βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και διεκδικεί την άνοδο στη Β` Εθνική. Εχει μια σταθερή αγωνιστική παρουσία, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Στο μεταξύ μας παιχνίδι στον Α` γύρο, είχε δείξει την εικόνα ότι είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει.

Πιστεύω ότι για την ομάδα της Καβάλας είναι μονόδρομος η νίκη, στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η κούρσα των τριών ομάδων, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πρέπει να έχουν τα λιγότερα λάθη. ‘Όποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα. Εκτός από τις βαθμολογικές απώλειες, σημαντικό ρόλο, θα παίξουν οι τραυματισμοί και οι κάρτες που θα έχουν.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα μου, θα παρουσιαστεί σε όλα τα παιχνίδια, είτε εντός, είτε εκτός, μ` ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, να διεκδικήσει ότι μπορεί. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι της Καβάλας.»

Περισσότερο το άγχος θα είναι στους γηπεδούχους;

«Για τους γηπεδούχους γιατί δε χωράνε βαθμολογικές απώλειες. Είναι διαφορετικός ο στόχος μας. Εμείς πάμε να παραμείνουμε στην πρώτη εξάδα αλλά έχουμε την πολυτέλεια κάποια παιχνίδια, να μην έχουμε και τους βαθμούς τους οποίους θέλουμε. Δυστυχώς για την Καβάλα, πρέπει και τα 11 εναπομείναντα παιχνίδια, να τα κερδίσουν όλα. Αυτό θα κοιτάξουν και οι δυο άλλες ομάδες, που επίσης διεκδικούν την άνοδο.

Εχω εικόνα για την Καβάλα και είναι πολύ καλή η άποψη μου. Σίγουρα όμως παίζει ρόλο και ένα πιθανό ντεφορμάρισμα. Όχι μόνο της Καβάλας, αλλά και του Πανσερραϊκού και του Αρη.»

Βλέποντας τη μάχη της ανόδου και συγκρίνοντας αυτές τις τρεις ομάδες, τι μπορούμε να πούμε; Ποια είναι τα συν- πλην;

«Θα τις βάλω και τις τρείς ομάδες, στην ίδια θέση. Μου άρεσαν και οι τρείς ομάδες. Ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα, μου έδωσαν την εντύπωση, ότι είναι ομάδες που στηρίζονται στο σύνολο. Ο Αρης είναι ομάδα που στηρίζεται στις μονάδες. Πιστεύω ότι έχουν τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες. Ποιοτικά είναι στο ίδιο ακριβώς σκαλοπάτι. Θεωρώ ότι όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και κάνει τα λιγότερα λάθη, θα χαμογελάσει στο τέλος. Αυτή τη στιγμή και τις τρεις ομάδες, ενδιαφέρει η ουσία. Να μην έχουν βαθμολογικές απώλειες. Εύκολα η δύσκολα να παίρνουν τα παιχνίδια.»

Είναι έκπληξη η παρουσία του Θύελλα Φιλώτα, στο πρωτάθλημα;

«Για τους άλλους είναι έκπληξη. Για μας όχι, επειδή δουλέψαμε πάρα πολύ. Αδικούμαστε μάλιστα από κάποια αποτελέσματα. Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Αν γυρίσεις πίσω, στην αρχή του πρωταθλήματος, γιατί ήρθαμε τελευταία στιγμή στον 1ο όμιλο και μου έλεγες ότι θα έχουμε τώρα 29 βαθμούς, δεν θα το πίστευα.

Το ρόστερ μας αποτελείται από παιδιά χωρίς εμπειρίες σε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Είναι παιδιά που έπαιζαν στο τοπικό της Φλώρινας. Το μπάτζετ μας, είναι πολύ χαμηλό. Είναι μεγάλη επιτυχία, εκεί που βρισκόμαστε. Αν καταφέρουμε το στόχο μας, είναι σαν πήραμε πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλό δρόμο, απλά δε χρειάζεται εφησυχασμός.

Η Θύελλα θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο, από τη στιγμή που είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, εντός και εκτός έδρας. Παρουσιάζαμε ανταγωνιστική εικόνα με νεαρά παιδιά που διψάνε να παίξουν ποδόσφαιρο. Η Θύελλα είναι… ομάδα. Δε μπορώ να πω ότι είμαστε του 8, του 9 η του 10. Είμαστε δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες.»

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα