Μπεσίκτας - Λίβερπουλ 1-0 (παράταση 1-0, 5-4 πέναλτι)

Μπεσίκτας - Λίβερπουλ 1-0 (παράταση 1-0, 5-4 πέναλτι)

Γιώργος Κοντογεώργης
Μπεσίκτας - Λίβερπουλ 1-0 (παράταση 1-0, 5-4 πέναλτι)

bet365

Η Λίβερπουλ έμεινε εκτός συνέχειας στο Europa League αφού μετά την ήττα 1-0 στην Τουρκία, αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Μπεσίκτας.

Οι Reds είχαν ζοριστεί από το ματς του «Ανφιλντ» από τους Μαύρους Αετούς, οι οποίοι στην ρεβάνς απέδειξαν ότι εκείνη η εμφάνισή τους δεν ήταν τυχαία. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έπαιξε επιθετικά στο πρώτο μέρος και είχε ευκαιρίες, όμως στην επανάληψη οπισθοχώρησε και τελικά το πλήρωσε. Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια και εκτός Ευρώπης στα καλά αποτελέσματα της Premier League και αποκλείστηκε από μία σούπερ μαχητική ομάδα που έψαξε εμφατικά το γκολ και μάλιστα λίγο έλειψε να προκριθεί στην κανονική διάρκεια.

Με τριπλέτα Στέρλινγκ, Μπαλοτέλι, Στάριτζ η Λίβερπουλ έκανε την άμυνα της Μπεσίκτας να τη νιώσει στο πρώτο μέρος και με τον Στέρλινγκ να είναι ο πιο δραστήριος, είχε καλές στιγμές. Στο 19' το σουτ του Αγγλου επιθετικού απέκρουσε ο Γκιονέν και στο 25' και το 29' δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις. Στο 32' χάθηλε μάλλον η καλύτερη φάση των φιλοξενούμενων στον αγώνα με τον Στάριτζ να βρίσκεται σε τρομερή θέση για να εκτελέσει όμως το παράκανε με τις ντρίπλες, καθυστέρησε υπερβολικά και ο Γκιονέν απέκρουσε το σουτ του με το δεξί. Στο 35' απείλησε ο Μορένο και στο 41' οι Τούρκοι είχαν καλό σουτ με τον Σαχάν αλλά ο Μινιολέ ήταν εκεί.

Στην επανάληψη η μάχη του κέντρου φάνηκε να χάνεται για τους Reds που κάθισαν πιο βαθιά στην άμυνά τους και προτίμησαν να περιμένουν την Μπεσίκτας. Αυτό ήταν κάτι που δεν χάλασε την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς που -με τον Τόρε να είναι σε τρελά κέφια- έκανε τις περισσότερες επιθέσεις της από αριστερά. Τα σουτ των Σόσα (53') και Τόρε (63') δεν είχαν αποτέλεσμα, όμως στο 70' ο Αρσλάν έριξε την προειδοποιητική. Ο Τόρε ξεκίνησε την επίθεση από αριστερά, ο Ντεμπά Μπα έκανε τακουνάκι και άφησε τη μπάλα για τον Αρσλάν που με μυθικό φαλτσαριστό σουτ πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ στη διοργάνωση (1-0).

Το γκολ που δέχθηκε δεν έκανε την Λίβερπουλ να αλλάξει την τακτική της και μάλιστα ο Ρότζερς έκανε αλλαγές με τις οποίες θέλησε να 'σφίξει' το σχήμα του. Στο 91' μετά το κόρνερ του Τόρε η μπάλα στρώθηκε στον Ντεμπά Μπα στη μικρή περιοχή αλλά ο Σενεγαλέζος έσπασε το οριζόντιο δοκάρι. Στο έξτρα 30λεπτο οι ομάδες ήταν πιο συντηρητικές με την ψυχοφθρόρο διαδικασία να λύνει τις διαφορές τους. Ολοι ευστόχησαν στις εκτελέσεις, όμως στο 10ο πέναλτι ο Ντέγιαν Λόβρεν έβαλε ένα ακόμα αρνητικό στο βιογραφικό του στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια...

Η διαδικασία των πέναλτι
Ντεμπά Μπα: 1-0
Λάμπερτ: 1-1
Τόρε: 2-1
Λαλάνα: 2-2
Κάβλακ: 3-2
Τσαν: 3-3
Χάτσινσον: 4-3
Αλεν: 4-4
Αρσλαν: 5-4
Λόβρεν: Αουτ

Μπεσίκτας (Σλάβεν Μπίλιτς): Γκιονέν, Κουρτουλούς, Φράνκο, Οπάρε, Χάτσινσον, Κάβλακ, Σόσα (61' Αρσλάν), Σαχάν (105' Φρέι), Ουισάλ, Τόρε, Ντεμπά Μπα.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τουρέ, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο, Αϊμπ (76' Μανκίγιο), Αλεν, Τσαν, Στέρλινγκ, Στάριτζ (105' Λάμπερτ), Μπαλοτέλι (82' Λαλάνα).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα