Ζενίτ - Αϊντχόφεν 3-0

Gazzetta team
Ζενίτ - Αϊντχόφεν 3-0

bet365

Η Ζενίτ επιβλήθηκε 3-0 της Αϊντχόφεν, η Ντιναμό Μόσχας 3-1 της Άντερλεχτ και αμφότερες πήραν την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Μετά τη νίκη στην Ολλανδία η Ζενίτ «καθάρισε» την πρόκριση με σχετικά εύκολη νίκη 3-0 επί της Αϊντχόφεν στην Αγία Πετρούπολη. Με τον τιμωρημένο Βίλας Μπόας στις εξέδρες, οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και δίκαια θα δώσουν το παρών στους «16». Βίτσελ και Χουλκ έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, πριν ο Ροντόν ανοίξει το σκορ στο 29' μετά από ενέργεια και ασίστ του Ντάνι. Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν, όμως μέχρι το 1-0 είχαν καταφέρει να απειλήσουν μόνο με το μακρινό σουτ του Βίλεμς, που δεν αιφνιδίασε τον Λοντίγκιν.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους, όταν στο 48' ο Χουλκ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής με το δεξί δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ζετ για το 2-0! Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς (με λίγες πιθανότητες πρόκρισης) στο 61', όταν ο Γκαράι έκανε χέρι εντός περιοχής και ο διαιτητής Τσακίρ έδωσε το πέναλτι. Ο Λοντίγκιν, όμως, νίκησε τον Ντε Γιονγκ από την άσπρη βούλα και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Στο 67', μάλιστα, ήρθε και το τελικό 3-0, όταν πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Χουλκ και την απόκρουση του Ζετ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ανατροπή και πρόκριση για Ντιναμό
Το 0-0 του Βελγίου της έδινε τον πρώτο λόγο, όμως η Άντερλεχτ της έβαλε δύσκολα. Τελικά, οι Μοσχοβίτες έκαναν την ανατροπή, έφτασαν στη νίκη με 3-1 και πήραν την πρόκριση, για να φτάσουν για πρώτη φορά τόσο μακριά στην Ευρώπη μετά το 1996! Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο από το ξεκίνημα, ψάχνοντας την αντεπίθεση, όμως οι πρώτες καλές ευκαιρίες χάθηκαν για τους γηπεδούχους με τους Γιουσούποβ και Τζούτζακ. Τη στιγμή, όμως, που οι Ρώσοι πίεζαν, ο Μίτροβιτς από κοντά στο 28΄μετά από αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων έκανε το 0-1!

Οι Βέλγοι έκλεισαν σωστά τους διαδρόμους στη συνέχεια και το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, η Ντιναμό βρήκε την ισοφάριση, με τον Κοζλόβ να κάνει το 1-1 με μακρινό σουτ και τον Προτό να φέρει μεγάλη ευθύνη. Οι παίκτες του Τσερτσέσοβ ανέβασαν ρυθμό και έφτασαν στην ανατροπή στο 64', όταν κέρδισαν πέναλτι, με την ανατροπή, όμως, του Κακόριν από τον Ν' Σακαλά να είναι εκτός περιοχής. Ο Προτό νίκησε τον Κοκόριν από την άσπρη βούλα, όμως ο Γιουσούποβ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-1! Η εικόνα άλλαξε μετά το γκολ, με τους Ρώσους να είναι εκείνοι που έψαχναν την αντεπίθεση και με τέτοια τελείωσαν τα πάντα στο 5' των καθυστερήσεων, με τον Κουράνι να κάνει το τελικό 3-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα