Νάπολι - Τράμπζονσπορ 1-0

Gazzetta team
Νάπολι - Τράμπζονσπορ 1-0

bet365

Οι ιταλικές ομάδες έκαναν το απόλυτο (5x5)! Μεγάλη πρόκριση για Τορίνο, εύκολα η Νάπολι. Πέρασαν Έβερτον και Βόλφσμπουργκ.

Η Τορίνο έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που πετυχαίνει νίκη στο «Σαν Μαμές» και με το 2-3 κόντρα στην Μπιλμπάο προκρίθηκε στους «16». Μοναδική εκπρόσωπος του calcio που δεν είχε χάσει στην έδρα της Αθλέτικ ήταν η Γιουβέντους που είχε πάρει ισοπαλία το 1998 στο Champions League. Το 2-2 του πρώτου αγώνα έδινε προβάδισμα στους Βάσκους, οι οποίοι μπήκαν επιθετικά, όμως η Τορίνο πήρε το προβάδισμα στο 16' όταν ο Γουρπέγκι ανέτρεψε τον Βίβες στην περιοχή και ο Κουαλιαρέλα από τη βούλα του πέναλτι έγραψε το 0-1. Στο 44' ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων, Αντονι Ιραόλα, από δύσκολη γωνία μετά την μπαλιά του Μπενιάτ έκανε το 1-1, το οποίο όμως δεν ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάξι Λόπες -είχε βάλει και τα δύο γκολ στο πρώτο ματς- με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Νταριμάν έγραψε το 1-2. Υστερα από καλές στιγμές με Λαπόρτ και Ινιάκι Γουίλιαμς, η Μπιλμπάο ισοφάρισε στο 61' με τον Ντε Μάρκος να εκτελεί μετά τη βαθιά μπαλιά του Ικερ Μουνιαΐν (2-2). Ο θρίαμβος της Τορίνο γράφτηκε στο 68' με τον Νταρμιάν με τρομερό βολέ για να διαμορφώνει το τελικό 2-3 ύστερα από τη σέντρα του Ελ Καντουρί.

Με Μπενάλιο η Βόλφσμπουργκ
Ο Μπενάλιο κράτησε το μηδέν και η Βόλφσμπουργκ πήρε την πρόκριση στην Πορτογαλία χάρη στο 0-0 και στο 2-0 του πρώτου αγώνα. Το ματς ξεκίνησε νωθρά, με τον Νάνι να απειλεί για πρώτη φορά στο 17' και τους φιλοξενούμενους να έχουν το νου μόνο στην άμυνα. Όταν χρειάστηκε ο Μπενάλιο δήλωσε παρών και έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Καράβλιο στο 36', ενώ στιγμές νωρίτερα ο Τανάκα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για την Σπόρτινγκ. Από το κόρνερ της πρώτης φάσης ο Τρες έσωσε στην γραμμή την Βόλφσμπουργκ στην κεφαλιά του Φιγκεϊρέδο, ενώ στις καθυστερήσεις η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Μπενάλιο μετά το βολέ του Τανάκα, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο! Έπρεπε να φτάσουμε στο 54' για να δούμε την πρώτη ευκαιρία των Λύκων με τον Ντε Μπρόινε, ενώ στην αντεπίθεση ο Μπενάλιο έβγαλε το σουτ του Νάνι! Ό,τι και να προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι δεν τους έβγαινε, με τον γκολκίπερ της Βόλφσμπουργκ να λέει ξανά «όχι» στον Τανάκα στο 77', τον διαιτητή Μπουκέ να μην βλέπει πεντακάθαρο πέναλτι του Σίλβα στον Νοστ στο 85' και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Γλυκό deja vu για Εβερτον
Στο ματς της Ελβετίας, η Γιούνγκ Μπόις προηγήθηκε, για να ηττηθεί τελικά με το βαρύ 2-4. Και τώρα λοιπόν στο «Γκούντισον Παρκ» σκόραρε πρώτη. Ωστόσο, ξανά το τελικό σκορ ήταν βαρύ εις βάρος της 3-1. Ο Σανόγκο στο 13' εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Χάουαρντ και έκανε το 0-1. Δύο γκολ του Λουκάκου όμως (25' πέν., 30') που έφτασε τα πέντε συνολικά στα δύο παιχνίδια με τους Ελβετούς, έφεραν την ανατροπή. Στο 42' με πλασέ ο Μιραλάς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης των Ζαχαρωτών.

Προπόνηση η Νάπολι
Η πρόκριση είχε εξασφαλιστεί από την περασμένη εβδομάδα για τη Νάπολι με το 4-0 στην Τραπεζούντα οπότε στη ρεβάνς του «Σαν Πάολο» βρήκε την ευκαιρία να... ξεκουραστεί. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ υποδέχθηκε την Τραμπζονσπόρ με στόχο τη δεύτερη νίκη χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει όμως και την πήρε με το γκολ του Ντε Γκουζμάν στο 19' μετά την απόκρουση του Χακάν Αρικάν σε πλασέ του Καγιεχόν (1-0). Οι Παρτενοπέι είχαν συνεχώς τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν είχαν κανένα λόγο να ισοπεδώσουν ξανά τους Τούρκους, αν και δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Καγιεχόν στο 71' σε σουτ εκτός περιοχής. Οπως και να έχει, η Νάπολι πήρε την πρόκριση για τους «16» με δύο νίκες και περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα