Δηλαδή θα βάλουμε τουρνικέ στα γραφεία της Λίγκας;

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Δηλαδή θα βάλουμε τουρνικέ στα γραφεία της Λίγκας;

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος έχει απορίες και τις μοιράζεται μαζί σας, όπως και την άποψή του για όλα όσα συμβαίνουν...

Μου το είπε ένας φίλος ακούγοντας τις... εξαγγελίες του κυρίου Κοντονή και ομολογώ ότι “κλέβω” την φράση του και την βάζω τίτλο στο κείμενο μου. Οντως αν άκουγες τον Υπουργό πιστεύεις ότι το πρόβλημα είναι ότι τα γραφεία της Λίγκας δεν είχαν τουρνικέ ώστε να χτυπήσουν όλοι το ηλεκτρονικό εισιτήριο τους και να μην γίνει απολύτως τίποτα στην συνεδρίαση.

Για να περάσω όμως και στα πιο σοβαρά...

Προφανώς και δεν είμαι της άποψης ότι τα... κακόμοιρα τα παιδιά οι οργανωμένοι χούλιγκανς τα σπάνε επειδή βλέπουν και τα βουβάλια να σκοτώνονται μεταξύ τους, οπότε τι να κάνουν σκοτώνονται κι' αυτοί. Ούτε πολύ περισσότερο είμαι της άποψης ότι επειδή το ποδόσφαιρο μας είναι βρώμικο και σάπιο, πρέπει οι οπαδοί να πηγαίνουν στο γήπεδο με κράνη, κουκούλες, καδρόνια στα χέρια και όπλα – φωτοβολίδας και να μπουκάρουν μέσα για να σκοτώσουν όποιον βρουν μπροστά τους.

Τι να κάνουν τα παιδιά, αφού τους προκαλούν με το ποδόσφαιρο σίχαμα που έχουν φτιάξει, να κάτσουν φρόνιμα και να πουν ότι τους αρέσει; Οχι βέβαια. Βουρ στον πατσά, να μην μείνει τίποτα όρθιο...

Οσοι είναι αυτοί της άποψης, προφανώς εκτιμούν ότι οι άνεργοι που είναι περίπου 2 εκατομμύρια και οι πάνω από 1 εκατομμύριο Ελληνες οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, επειδή ακριβώς η κοινωνίας μας είναι σάπια και οι πολιτικοί μας διεφθαρμένοι και αρκετοί από δαύτους και κλέφτες, πρέπει να πάρουν τα όπλα και να σκοτώσουν τον διπλανό τους. Διότι, δεν έχουν να φάνε, οπότε τι να κάνουν; Να κάτσουν να πεινάνε αυτοί και τα παιδιά τους; Στα όπλα και αυτοί και να μην μείνει τίποτα όρθιο. Και να μην τους πειράξει και κανένας μέχρι να λύσουμε το πρόβλημα της διαφθοράς και του σάπιου πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Από την άλλη προφανώς και δεν είμαι της άποψης να αναβάλουμε τα πρωταθλήματα για να βάλουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες στα γήπεδα. Καταρχάς αυτό υποτίθεται ότι υπάρχει χρόνια. Θα μου πείτε δεν εφαρμόζεται. Ναι αλλά για να εφαρμοστεί πρέπει να διακόψουμε τα πρωταθλήματα; Ασφαλώς και όχι.

Αν ο Υπουργός θέλει να δει αποτελέσματα τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Φωνάζει τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη, τον Μελισσανίδη, (όποιον θέλετε βάλτε μέσα) και τους λέει.

1, “Κύριε Μαρινάκη το πρωτάθλημα δεν ξαναρχίζει αν δεν κατονομάσετε στις αρχές τον άντρα της προσωπικής σας ασφάλειας που ήταν στα γραφεία της Λίγκας και σύμφωνα με τις μαρτυρίες χτύπησε τον Κωσταντίνου, έστω κι' αν το έκανε για σας προστατέψει από ένα μπουκάλι νερό που σας έριξε ο Κωσταντίνου όπως υποστήριξε η δική σας πλευρά. Επίσης πείτε μας και καμιά δεκαριά ονόματα από εκείνους που πέταγαν κάδους σκουπιδιών και μπουκάλια στα κεφάλια των παικτών βόλει του ΠΑΟΚ πριν καμιά δεκαριά ημέρες. Σας ευχαριστώ καλημέρα σας. Και δεν θέλω να ακούσω μα μου και δεν ξέρω. Αν δεν ξέρετε να μάθετε, μέχρι τότε πρωτάθλημα δεν έχει...”

2, “Κύριε Αλαφούζο το πρωτάθλημα δεν ξαναρχίζει αν δεν κατονομάσετε στις αρχές καμιά 30άρια από εκείνα τα λεβεντόπαιδα που τα έκαναν γυαλιά καρφιά στη Λεωφόρο. Εσείς τους δώσατε εισιτήρια, εσείς είστε συνομιλητής τους, εσείς είστε προστάτης τους. Και εξηγήστε μου που βρήκαν τόσα καδρόνια και τόσες φωτοβολίδες εντός του γηπέδου. Ποιός τους βοήθησε. Και να μην επαναλαμβάνω αυτό που είπα στον κύριο Μαρινάκη, μα μου δεν θέλω να μου πείτε”.

3, “Κύριε Σαββίδη, το πρωτάθλημα δεν ξαναρχίζει αν δεν κατονομάσετε μερικά από τα λεβεντόπαιδα που πέταξαν λοστούς και πέτρες στην Τούμπα στο ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός προ ημερών.”

Μπορείτε να συνεχίσετε την λίστα και με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ομάδων που οι οπαδοί τους τα έκαναν γυαλιά καρφιά προσφάτως, για να μην σας κουράζω...

Η επόμενη φράση προς όλους αυτούς τους κυρίους από τον Υπουργό θα έπρεπε να είναι η εξής. “Αφού τελειώσουμε με όλα τα παραπάνω τότε το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει, αλλά να ξέρετε ότι εσείς είστε υπεύθυνοι για την διεξαγωγή των αγώνων. Κάθε φορά που θα γίνονται επεισόδια, ρίψεις αντικειμένων, κ.ο.κ το πρωτάθλημα θα διακόπτεται μέχρι να συλλαμβάνονται οι υπαίτιοι, τους οποίους θα πρέπει να εντοπίζεται εσείς. Θέλετε ηλεκτρονικό εισιτήριο, θέλετε κάμερες, θέλετε της Παναγιάς τα μάτια, βάλτε ότι θέλετε και με χρηματοδότηση μέρους των εξόδων από το κράτος και προχωρήστε. Επεισόδια ξανά, χωρίς τις επόμενες τρεις τέσσερις ώρες να έχετε δώσει στις αρχές τους υπαίτιους δεν θα ξαναγίνουν. Αν ξαναγίνουν δεν θα γίνεται πρωτάθλημα...”

Τόσο απλά, τόσο εύκολα. Δεν γίνεται στην Αγγλία η Τσέλσι να δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα κάποιων οπαδών της που στο μετρό του Παρισιού έκαναν ένα ρατσιστικό σχόλιο γιατί αισθάνεται ντροπή που τους έδωσε εισιτήρια, αλλά και που είναι οπαδοί της και να ανακοινώνει και την απαγόρευση της εισόδου στο γήπεδό της δια βίου, και εμείς εδώ αυτούς που σκοτώνουν να τους προστατεύουμε και να τους χαρτζιλικώνουμε κιόλας.

Ετσι θα τελειώσουμε με το ζήτημα της βίας μια και καλή. Πριν τελειώσουμε με αυτό, προχωράμε και στα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα. Της διαφθοράς, της εγκληματικής οργάνωσης, του παράνομου στοιχηματισμού, της επίθεσης σε διαιτητές, από τον Κωσταντινέα μέχρι τον Ζωγράφο κ.ο.κ. Και εκεί άμεσα, ταυτόχρονα, διότι αυτό δεν είναι δουλειά αυτού του Υπουργού, είναι δουλειά του Υπουργού Δικαιοσύνης. Αυτός δίνει μία απλή και ξεκάθαρη εντολή. Κάντε γρήγορα. Οσοι πρέπει να κατηγορηθούν να κατηγορηθούν τώρα, οι υπόλοιποι να βγουν από το κάδρο.

Τόσο απλός είναι ο δρόμος της Κυβέρνησης. Διαφορετικά θα... μακιγιάρει το πτώμα και επί της ουσίας θα μετατραπεί σε νεκροθάφτης.

Υ.Γ. Ακουσα τις δηλώσεις του Υπουργού για την αναβολή μίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και βλέπουμε... Δεν ξέρω τι νομίζει ότι κάνει, ελπίζω να υπάρχει κάτι που δεν μας το είπε ή δεν το καταλαβαίνουμε, διότι αν μας τα είπε όλα, τότε ο ίδιος και η Κυβέρνηση πρόκειται να κάνουν μία τρύπα στο νερό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.