Είστε ΟΛΟΙ για γέλια...

Είστε ΟΛΟΙ για γέλια...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Είστε ΟΛΟΙ για γέλια...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης θυμάται πακιστανικά τηλέφωνα, βόμβες σε μαγαζιά, ύποπτα ματς, μπράβους, ομάδες δορυφόρους και όμως για την κυβέρνηση η λύση είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Τελικά όσο ζεις μαθαίνεις... Τεράστια αλήθεια αυτό το πράγμα! Όχι κάτι καινούριο επί της ουσίας στο θέμα του ποδοσφαίρου και το πώς το αντιμετωπίζει η Πολιτεία, αλλά αντιλαμβάνεσαι πως ακόμη και μία ουσιαστική αλλαγή στην κυβέρνηση της χώρας από (δήθεν για μένα) αριστερούς δεν φτάνει για να φέρει κάτι καλό, καθαρό...

Ας γράψουμε λοιπόν για τη λύση (την ποια;) της διακοπής των πρωταθλημάτων (υπάρχουν και ''συνάδελφοι'' που φωνάζουν να διακοπεί, πιο γραφικός πεθαίνεις για μένα) που προωθεί (ακόμη) μία κυβέρνηση επειδή τα στελέχη της και κυρίως ο αρμόδιος υφυπουργός έχουν μεσάνυχτα και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πρόταση για το πρόβλημα επί της ουσίας! Με αφορμή όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Super League μεταξύ των γνωστών δυο -και αφού είχαν προηγηθεί τα επεισόδια στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (ο Θεός να το κάνει γήπεδο αυτό το πράγμα)- έχουμε και πάλι τα γνωστά γραφικά που ακολουθούν έπειτα από κάθε επεισόδια.

Βγαίνει η Πολιτεία, καταδικάζει, τρέχει ο αρμόδιος υπουργός, φωνάζει (για να μη γράψω κάτι που κάνουν οι σκύλοι) και αρχίζουν οι (επίσης) γραφικοί του χώρου μου τα κλισέ: «να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο», «διακοπή μέχρι να καθαρίσει ο βόθρος», δεν πάει άλλο» και άλλα τέτοια που διαβάζετε και ακούτε όλοι έπειτα από σκηνές βίας που ΟΛΟΙ καταδικάζουμε και δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο (κι ας υπάρχει σε όλο το πλανήτη βία -και- στο ποδόσφαιρο).

Από προτάσεις τι ακούσατε; Τι διαβάσατε; Τι πρότεινε ο κ. Κοντονής σε αυτούς (κι αυτοί για γέλια εντελώς) που συνάντησε; Πώς θα αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση; «Να μου πείτε τις προτάσεις σας», είπε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος της Πολιτείας σε αυτούς που έχουν φέρει το ποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο! Ε, είστε για γέλια το λιγότερο.

Στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα ζούμε σε ένα χώρο (του ποδοσφαίρου ντε) όπου έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Οργάνωση που διοικεί και επιβάλλει τους κανόνες του (και των) παιχνιδιού, με τυπάκια με πακιστανικά τηλέφωνα, με βόμβες σε μαγαζιά και με ψευτόμαγκες υπαλλήλους.

Στη διάρκεια της σεζόν εμφανίζονται συνέχεια ύποπτα για στήσιμο ματς, στα γήπεδα κυκλοφορούν μπράβοι παντού και πάντα, αφεντάδες, την ίδια ώρα εξακολουθούν να υπάρχουν ομάδες δορυφόροι των μεγάλων ομάδων και ταυτόχρονα ενημερωνόμαστε για απίθανα κέρδη σε χώρες εξωτικές από ελληνικές αναμετρήσεις στις οποίες έχουν ποντάρει λεφτά σε απίθανα σκορ...

Επιπρόσθετα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που προκαλούν ποζάροντας με κάφρους και κρατώντας μαδέρια και καπνογόνα (και φτάνει πια η βλακεία δεν ήξεραν και νόμιζαν ότι βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες, δεν ήταν παιδάκια αυτοί με τους οποίους φωτογραφίζονταν), προπονητές εριστικοί που ψάχνουν και με ενέργειές τους δείχνουν να θέλουν βία, πρόεδροι που σουλατσάρουν στους αγωνιστικούς χώρους (είτε σε Λεωφόρο, είτε σε Γεντί Κουλέ, είτε σε Τούμπα) και φυσικά εκμεταλλεύονται οπαδούς με τους οποίους έχουν συνάψει υπαλληλική σχέση: είτε τοποθετώντας τους σε πόστα – θέσεις στην εκάστοτε ΠΑΕ είτε δίνοντάς τους το εισιτήριο από 3 έως 5 ευρώ για να το πουλάνε εκείνοι 15-20 και να βγάζουν... μαρουλάκι!

Συμβαίνουν αυτά και άλλα τόσα στο ποδόσφαιρο σε τούτη τη χώρα, εκκρεμούν δικαστικές έρευνες – αποφάσεις και όμως ο κ. Κοντονής ψάχνεται για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και για να κλείσουν οι σύνδεσμοι των οργανωμένων διότι αυτοί είναι το μόνο κακό όλων...

Παραβλέπει ΣΚΟΠΙΜΑ ότι το προϊόν που δίνουν στον οπαδό είναι σάπιο, από πριν πειραγμένο και χαλασμένο με αποτέλεσμα να δημιουργεί, να γεννάει και φυσικά να τρέφει την βία. Ζητάνε από τον πελάτη - οπαδό να τον βιάζουν και να του αρέσει, να λέει ευχαριστώ στον βιαστή και να τουμπεκιαστεί έπειτα.

Οι ίδιοι που υποτίθεται δεν εκβιάζονται από την Ευρώπη και τους εταίρους μας (αλλά ταυτόχρονα ζητούν την παράταση του μνημονίου που είπαν ότι θα έσκιζαν με την εκλογή τους σαν κυβέρνηση, οπότε τι να περιμένει κανείς).

Άντε όμως να κοιτάξουμε και λίγο πιο πέρα στην Ευρώπη, εκεί που όπως σας γράφουν και σας λένε οι γραφικοί του χώρου μου, των ΜΜΕ ντε, όλα είναι καλύτερα σε σχέση πάντα με το εδώ, σε επίπεδο οπαδών: δολοφονία οπαδού στο ματς Νάπολι – Φιορεντίνα. Δολοφονία οπαδού στην αναμέτρηση Ατλέτικο Μαδρίτης – Λα Κορούνια. Δολοφονία οπαδού στην Ευρωλίγκα στο ματς Γαλατασαράι – Ερυθρός Αστέρας. Απίστευτα επεισόδια στο ματς Κολωνίας – Γκλάντμπαχ εντός αγωνιστικού χώρου. Πανικός και τρελά επεισόδια από Ολλανδούς στην Ρώμη και στις πλατείες αυτής πριν το ματς μεταξύ της Ρόμα και της Φέγενορντ για το Europa League και δυστυχώς η λίστα είναι ατελείωτη και βαριέμαι ειλικρινά να τα γράψω όλα, απ' όλα τα γήπεδα της Ευρώπης.

Φυσικά ο κ. Κοντονής και η Κυβέρνησή του (μαζί με τους γραφικούς του χώρου μου) δεν μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν (προτού βγουν και αρχίσουν να κάνουν ότι και οι δεξιοί προκάτοχοί τους, τα ίδια κάνουν παντού τελικά, όχι μόνο στις διαπραγματεύσεις που κατάφεραν με μάχη να παρατείνουν το μνημόνιο) και να ψάξουν να μάθουν τι έγινε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Φυσικά και σε όλα τα επεισόδια (με ή χωρίς δολοφονία) που σας γράφω παραπάνω δεν διεκόπη ΚΑΜΙΑ απολύτως διοργάνωση, ούτε καν αναβλήθηκε η διεξαγωγή του αγώνα, αλλά απλά συνέβη αυτό που προβλέπει ο νόμος και τίποτα πέρα από αυτό... Το καταλαβαίνουμε; Σε ευρωπαϊκά ματς (Europa League) και δεν έγινε τίποτα, το παραμικρό, ούτε καν αναβολή του ματς λόγω επεισοδίων, σε χώρες ποδοσφαιρικά ασύγκριτα μπροστά (όπως είναι η Ισπανία) υπήρξε δολοφονία και ΔΕΝ αναβλήθηκε καν το παιχνίδι (η δολοφονία έγινε στις 12.00 και το ματς ξεκίνησε ΚΑΝΟΝΙΚΑ στις 13.30) όχι να αποφασιστεί ολόκληρη η διακοπή των πρωταθλημάτων της Ισπανίας!

Συγχωρέστε με αν σας κούρασα αλλά δεν αντέχεται άλλο πια να διαβάζουμε πάντα το ανάθεμα για τους συνδέσμους και τους οργανωμένους. Οι άλλοι κάνουν όλα όσα σας αναφέρω παραπάνω, συμπεριφέρονται 100000 φορές χειρότερα από τον οποιοδήποτε οπαδό (συνεδριάσεις με βρισίδια και ξύλο κανονικά) και μας απασχολεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και αν θα γίνουν οι σύνδεσμοι κάτι άλλο, λέσχες... Είναι ΟΛΟΙ για γέλια και δεν υπάρχει καμία ελπίδα!

Τι θα γίνει με τις δίκες που εκκρεμούν; Πού βρίσκεται η υπόθεση που εξετάζεται για την εγκληματική οργάνωση; Γιατί δεν είναι έστω ένας από δαύτους φυλακή; Πότε θα τιμωρηθεί ο Περέιρα που προκαλούσε (αντίστοιχα όποιος έχει προκαλέσει γιατί δεν είναι μόνο του Ολυμπιακού); Θα υπάρξουν ποτέ καθαρές εκλογές σε ΕΠΟ και σωστοί παράγοντες; Θα απαγορευτεί σε προέδρους να σουλατσάρουν στα εκάστοτε γήπεδα λες και είναι τσιφλικάδες; Θα κλείσουν οι πόρτες σε μπράβους και φουσκωτά αγόρια που συνοδεύουν σαν δήθεν ασφάλεια τον εκάστοτε αφέντη;

Ατελείωτη η λίστα με τα αναπάντητα ερωτήματα. Δώστε απάντηση σε αυτά κύριοι της κυβέρνησης και μετά ρίξτε τα όλα στους οργανωμένους οπαδούς που τους συμπεριφέρεστε μόνο σα ζώα.

Ας πάει κάποιος από την κυβέρνηση σε ένα γήπεδο να επισκεφτεί ως φιλοξενούμενος τις εγκαταστάσεις. Να πάει τουαλέτα στο... ξέφωτο, (ας πάει στην Λεωφόρο να γελάσουμε που επιτρέπεται να χρησιμοποιείται αυτό το πράγμα για γήπεδο, αλλά δεν ήθελαν τον Βοτανικό της νυν κυβέρνησης, είχε κορμοράνους) και να ψάχνει για ένα ποτήρι νερό κανά τρίωρο έχοντας τον κάθε βλαχοσερίφη να τον βρίζει και να τον κοπανάει έχοντας ταξιδέψει τόσα χιλιόμετρα για να δει την αγαπημένη του ομάδα!

Στο τέλος, τέλος της κουβέντας φυλακή από το ποδόσφαιρο έχουν βρεθεί (και βρίσκονται ακόμη υπό άθλιες πάντα συνθήκες και όχι με πλάσμα τηλεοράσεις και σούπερ φαγητό) μόνο ΟΠΑΔΟΙ και κανείς άλλος (πλην Κοσκωτά, Μπέου και Ψωμιάδη) κι ας έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς (όπως παλιά εκείνες οι κασέτες) τόσα και τόσα σκάνδαλα...

Η λύση είναι απλή για να καθαρίσει η βρώμα και η μπόχα: αν θες να βάλεις στοπ στις εγχώριες διοργανώσεις το κάνεις έως ότου τελειώσουν τα δικαστικά ζητήματα και λυθεί το πρόβλημα της διαφθοράς (αρχικά) και κλείνεις τα... σύνορα για 3 χρόνια. Τότε και μόνο τότε θα έχεις αποτελέσματα. Και έως τότε καλή μας νύχτα μάγκες!

Υγ: Συγχωρέστε με φίλοι της ΑΕΚ που δεν έγραψα πολλά για το ματς με την Παναχαϊκή αλλά δεν έχει και αξία σ' αυτή τη χώρα να ασχολείσαι με τα αγωνιστικά αφού δεν ξέρεις πότε, που και αν θα έχουμε δράση. Η ομάδα του Δέλλα ήταν μέτρια έως κακή στο πρώτο 45λεπτο με την Παναχαϊκή. Ο Γιόχανσον ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ κι από κει και πέρα αποδείχτηκε λάθος η επιλογή Δέλλα (μου δημιούργησε μεγάλη απορία, όπως και κάτι που έμαθα από τα Σπάτα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν μ' άρεσε σαν διαχείριση από τον κόουτς στον οποίο υποκλίνομαι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε τις αδικίες) να αφήσει εκτός τον Τζανετόπουλο που είναι σε σούπερ κατάσταση και να επιλέξει Κολοβέτσιο – Λαμπρόπουλο δίδυμο με αποτέλεσμα η άμυνα να θυμίζει δυστυχώς παιδική χαρά και την Παναχαϊκή να δημιουργεί φάσεις όποτε ήθελε... Ο Ανέστης ακόμη προβληματίζει στην έξοδο και προφανώς αυτό δεν θα διορθωθεί όπως και οι επιλογές του με την μπάλα στα πόδια που είναι τραγικές, στα υπόλοιπα σούπερ είναι, αλλά έξοδος και πόδι είναι τεράστιο θέμα για ένα γκολκίπερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...