Ναπολεόνι: «Πλέον έχουμε αυτοπεποίθηση»

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Ναπολεόνι: «Πλέον έχουμε αυτοπεποίθηση»

bet365

Σίγουρος για την συμμετοχή του Ατρομήτου στα πλέι οφ δηλώνει στο gazzetta.gr ο Στέφανο Ναπολεόνι, που μίλησε για τις αλλαγές που έφερε ο Νιόπλιας στο Περιστέρι, το ματς με τον Παναθηναϊκό και τις αιτίες της μέτριας εικόνας που παρουσίαζε μέχρι πρόσφατα το «αστέρι».

Ο Ατρόμητος έχει επιστρέψει για τα καλά, αφήνοντας πίσω του τη περίοδο του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και μετά τις δύο σερί νίκες με ΠΑΟΚ κα Εργοτέλη, μπαίνει ξανά στο κόλπο της 5άδας. Ο σκόρερ του «αστεριού» στο Ηράκλειο και εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του συλλόγου, Στέφανο Ναπολεόνι, μίλησε στο gazzetta.gr για την αλλαγή που παρουσιάζει η ομάδα του, αλλά και τον ρόλο του Νιόπλια που ανέβασε την ψυχολογία και έκανε την ομάδα πιο επιθετική.

Παράλληλα, αναλαμβάνει εκ μέρος των συμπαικτών του μεγάλο μέρος της ευθύνης για την εικόνα του Ατρομήτου σε πολλά ματς, που ήταν κατώτερη των αποδεδειγμένων δυνατοτήτων του, ενώ αναφέρεται και στις... παρενέργειες του απρόσμενου αποκλεισμού από την Σαράγεβο το καλοκαίρι.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην μιλήσει και για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο σέβεται αλλά δε φοβάται, όπως και για τον ρόλο που θα παίξουν οι πρώην «πράσινοι» Νιόπλιας, Κατσουράνης. Τέλος, μέσα από το gazzetta.gr στέλνει το δικό του μήνυμα στους οπαδούς, από τους οποίους ζητά να γεμίσουν το γήπεδο την Κυριακή, να τραγουδήσουν για τον Ατρόμητο και να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει ακόμα μία νίκη.

Περάσατε δύσκολα από το Ηράκλειο, όμως καταφέρατε να επικρατήσετε του Εργοτέλη και να φτιάξετε ένα μικρό... σερί.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη μας, πολύ σημαντική και πολύ διαφορετική από αυτή με τον ΠΑΟΚ. Παίζαμε στην έδρα του Εργοτέλη και φέτος δεν τα πάμε καλά στα εκτός. Μείναμε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, όμως δείξαμε χαρακτήρα, πιστέψαμε στους εαυτούς μας, είχαμε μεγάλη θέληση και φτάσαμε στην ανατροπή. Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς για εμάς, είχαμε να κερδίσουμε μακριά από το Περιστέρι από την αρχή του πρωταθλήματος με την Νίκη Βόλου, είναι πάρα πολύς καιρός. Αυτό νομίζω θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ήδη καλή μας ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας.

Νιώθετε πως είστε και πάλι στο... κόλπο, πως επιστρέψατε στην διεκδίκηση μίας θέσης στα πλέι οφ, που οδηγούν και στην Ευρώπη;

Περάσαμε ένα δύσκολο διάστημα, όμως πλέον είμαστε ξανά πολύ κοντά στην ζώνη των πλέι οφ. Θέλουμε πάρα πολύ να είμαστε μέσα και να παίξουμε στην Ευρώπη. Όλοι στην ομάδα έχουμε πίστη και είμαστε αισιόδοξοι πως θα πετύχουμε τον στόχο μας.

Η αλλαγή ήρθε μαζί με την αντικατάσταση του Σα Πίντο από τον Νιόπλια. Πόσο ρόλο έπαιξε, τόσο στον τομέα της τακτικής, όσο και σε αυτόν της ψυχολογίας;

Αρκετά. Μας βοήθησε, έφερε και πάλι στην ομάδα της ηρεμία. Μας ανέβασε την ψυχολογία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε κάθε ομάδα. Και αφού ήρθε η νίκη με τον ΠΑΟΚ, όλα έγιναν πιο εύκολα για εμάς, ανεβήκαμε ακόμα πιο πολύ.

Στο κομμάτι της τακτικής, τώρα, νομίζω ο τρόπος που παίζουμε τώρα ταιριάζει πιο πολύ σε εμάς, στον Ατρόμητο. Κοιτάμε πιο πολύ την επίθεση και όχι την άμυνα, είναι κάτι που έχουμε την ποιότητα να υποστηρίξουμε. Το 4-3-3 που δοκιμάζουμε τώρα, είναι καλύτερο για εμάς από το 4-4-2, αυτό νομίζω φαίνεται και στο γήπεδο, γινόμαστε πιο επικίνδυνοι. Πλέον έχουμε άλλη νοοτροπία, πάμε σε όλα τα παιχνίδια για την νίκη, αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση, ξέρουμε πως, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο Ατρόμητος φέτος έχει αλλάξει τρεις προπονητές, κάτι στο οποίο δεν μας έχει... συνηθίσει. Τι έφταιξε κατά την γνώμη σου;

Δεν υπάρχει λόγος ούτε να κατηγορούμε, ούτε να ψάχνουμε δικαιολογίες. Το πιο σωστό είναι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας εμείς οι παίκτες. Από εμάς ξεκινούν όλα, εμείς μπαίνουμε στο γήπεδο και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να παίξουμε καλά. Είχαμε αρκετά άσχημα παιχνίδια, ήμασταν και άτυχοι, έπαιξε ρόλο και η ψυχολογία μας που έπεσε αρκετά. Έπρεπε να δώσουμε το κάτι παραπάνω και δε το κάναμε.

Έπαιξε ίσως ρόλο και ο απρόσμενος αποκλεισμός από την Σαράγεβο;

Δεν αποκλείεται, θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε την πρόκριση, τα είχαμε δώσει όλα από την προηγούμενη σεζόν και μας επηρέασε αρκετά. Παρόλα αυτά, όλο αυτό κρατάει λίγο, μετά πρέπει να πηγαίνεις παρακάτω. Δεν ξέρω αν σταθήκαμε παραπάνω από όσο έπρεπε, αλλά σίγουρα κι αυτό μας... έριξε αρκετά.

Τώρα, ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς, κόντρα στον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό. Πως το βλέπεις, είστε αισιόδοξοι;

Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, όχι μόνο για εμάς μόνο, αλλά και για αυτούς. Είμαστε δύο ομάδες φορμαρισμένες και θα είναι ένα ωραίο ματς πιστεύω. Πρέπει να σεβαστούμε τον Παναθηναϊκό, που είναι μεγάλη ομάδα, αλλά αν είμαστε εμείς καλοί, όπως μπορούμε σαν Ατρόμητος, είναι στο χέρι μας να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πιστεύεις θα επηρεάσει τον Παναθηναϊκό ότι προέρχεται από το ντέρμπι; Είτε θετικά, λόγω ανεβασμένης ψυχολογίας, είτε αρνητικά, ότι μπορεί να έχει... αδειάσει ή να μην είναι συγκεντρωμένος.

Όχι, είναι επαγγελματίες και πιστεύω ότι το έχουν ήδη... ξεχάσει. Σίγουρα είναι χαρούμενοι, αλλά μέχρι εκεί. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι πως τώρα που είναι στο -3, θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, γιατί μπήκαν για τα καλά στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Τόσο ο Κατσουράνης, όσο και ο κ. Νιόπλιας έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό. Σας έχουν μιλήσει για το ματς αυτό, σας είπαν κάποιο... μυστικό;

Όχι, ακόμα δεν έχουμε προλάβει να το συζητήσουμε. Είχαμε το ματς, αμέσως μόλις επιστρέψαμε πήγαμε για προπόνηση, οπότε δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν και πάρα πολλά να πουν, όλοι ξέρουμε τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλη ομάδα και τον παρακολουθούμε πάντα. Παρόλα αυτά, όλο και κάτι α υπάρχει, το οποίο θα μας το μεταφέρουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Καλό θα είναι, πάντως, να μην επικεντρωθούμε πολύ στον αντίπαλο. Όπως είπα και πριν, το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς καλοί και όλα τα άλλα θα έρθουν. Θα είναι λάθος αν αναλωθούμε να σκεφτόμαστε τους άλλους και όχι εμάς. Ας παίξουμε σαν Ατρόμητος και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο μέσα από το gazzetta.gr;

Ναι, θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο να είναι πάντα δίπλα μας. Να τραγουδάνε για εμάς και θα μπορέσουμε έτσι, με την δική τους πολύτιμη βοήθεια, να τα δώσουμε όλα και να πετύχουμε ότι καλύτερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα