Οι... αγγλικές εμπειρίες της Μπαρτσελόνα (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι... αγγλικές εμπειρίες της Μπαρτσελόνα (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις καλύτερες αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα επί αγγλικού εδάφους, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad».

Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2011, στο «Γουέμπλεϊ» με την αρχηγική εμφάνιση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Καταλανοί έχουν αποκομίσει... αρκετές εμπειρίες από τις επισκέψεις τους στην Αγγλία.

Θυμηθείτε παρέα με το gazzetta.gr ορισμένα από τα παιχνίδια των «μπλαουγκράνα» στη Βρετανία, προτού οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε αντιμετωπίσουν για δεύτερη διαδοχική χρονιά τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad» για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λιντς – Μπαρτσελόνα 2-1 (1975)

Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής εκείνης της εποχής, ο Γιόχαν Κρόιφ, βρέθηκε στο «Έλαντ Ρόουντ» με την Μπαρτσελόνα και 50.000 κόσμου... πλημμύρισε το γήπεδο για να τον δει από κοντά, με την ευχή όμως να τον δουν να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Αυτό ήταν δουλειά των «παγωνιών» που κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκορ 2-1 χάριν σε γκολ των Μπίλι Μπρένμερ και Άλαν Κλαρκ. Στον επαναληπτικό, η Λιντς πήρε το 1-1 στο «Καμπ Νου» και προκρίθηκε στον τελικό.

Άστον Βίλα – Μπαρτσελόνα 2-2 (1978)

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, η Μπαρτσελόνα έκανε δυναμικό ξεκίνημα και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στην Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ», όμως, οι Κεν ΜακΝόουτ και Τζον Ντίχαν ισοφάρισαν για το τελικό 2-2 του Μπέρμιγχαμ. Στη ρεβάνς, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 2-1 και προκρίθηκαν.

Νιούκαστλ – Μπαρτσελόνα 3-2 (1997)

Ήττα – σοκ για τη Μπαρτσελόνα στο Νιούκαστλ, σε ματς για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φαουστίνο Ασπρίγια έκανε... όργια απέναντι στους Καταλανούς πετυχαίνοντας χατ-τρικ, ενώ το μοναδικό που έκανε ο ισπανικός σύλλογος ήταν να μειώσει με τους Λουίς Ενρίκε και Λουίς Φίγκο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 3-3 (1998)

Εκπληκτικό ήταν το παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ», στο δρόμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στον επικό τελικό της Βαρκελώνης. Η Μπαρτσελόνα πήρε την ισοπαλία σε ένα πολύ ζόρικο ματς που την βρήκε να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0, να ισοφαρίζει, να βλέπει τον Μπέκαμ να σκοράρει με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Φίγκο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-1 (2009)

Ο Μίκαελ Εσιέν είχε πετύχει καταπληκτικό γκολ βάζοντας μπροστά στο σκορ την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στον επαναληπτικό ημιτελικό, ο Αντρές Ινιέστα με εξαιρετικό σουτ έγραψε το τελικό 1-1 που οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στον τελικό, όμως, τα σφυρίγματα του Όβρεμπο εξόργισαν τους Λονδρέζους που είχαν τρομερά παράπονα.

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 2-2 (2010)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έβαλε δύσκολα στην Άρσεναλ, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στη Μπαρτσελόνα, με την Άρσεναλ να καταφέρνει να επιστρέψει στο παιχνίδι και να φτάνει στην ισοφάριση με γκολ του Γουόλκοτ κι ένα κερδισμένο πέναλτι από τον Άγγλο φορ που εκτέλεσε εύστοχα ο Φάμπρεγας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 1-3 (2011)

Κυριαρχώντας ολοκληρωτικά επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ», η Μπαρτσελόνα έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του τροπαίου, όπως ακριβώς το δείχνει το τελικό 3-1. Η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί αν και προσωρινά είχε ισοφαρίσει.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα