Κάλιαρι - Ίντερ 1-2

Gazzetta team
Κάλιαρι - Ίντερ 1-2

bet365

Η Ίντερ έφυγε με νίκη 2-1 από την Σαρδηνία επί της Κάλιαρι και μπήκε για τα καλά στη μάχη της Ευρώπης.

Η Ίντερ είχε να κερδίσει εκτός έδρας την Κάλιαρι από το 2010, όμως φέτος τα κατάφερε, έφτασε τις 3 σερί νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 2012 και πλησίασε στο -4 από την 5η Φιορεντίνα. Οι νερατζούρι είχαν καλά διαστήματα στο ματς, πιέστηκαν στην επανάληψη, όμως με υπέροχο γκολ του Ικάρντι για το 0-2 στο 68' κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη, παρά την πίεση των γηπεδούχων στη συνέχεια.

Οι παίκτες του Μαντσίνι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, με τον Σαντόν να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και τον Ποντόλσκι να μην μπορεί με τίποτα να βρει δίχτυα. Ο Γερμανός έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και θα μπορούσε να είχε τελειώσει από πολύ νωρίς το ματς. Στο 19' βρέθηκε σε θέση βολής, όμως προσπάθησε να περάσει... όλη την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ οι κεφαλιές του στο 24' και στο 43' πέρασαν άουτ. Οι Μιλανέζοι ήταν πιο επιθετικοί, πλησίασαν στο γκολ και στο 29', όταν ο Μπρκιτς αρχικά έβγαλε το σουτ του Μπρόζοβιτς, ενώ στη συνέχεια ο Αβελάρ έβαλε την κόντρα στον Ικάρντι. Τσοπ και Μποκού προσπάθησαν για τους νησιώτες, όμως κατάφεραν να απειλήσουν μόλις μία φορά με αξιώσεις, όταν στο 36' ο πρώτος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα από στα δίχτυα, με τους Καρίσο και Σαντόν να βγάζουν.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι με τόσες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, το έκαναν με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στο 47' ο Κόβατσιστς με άψογο τελείωμα έκανε το 0-1! Αντί, όμως, οι νερατζούρι να ανεβάσουν ταχύτητα, ξαφνικά κατέβασαν διακόπτες. Το μακρινό σουτ του Μεδέλ (55') ήταν η τελευταία καλή στιγμή για την Ίντερ, με τους παίκτες του Τζόλα να πατάνε γκάζι και να πιέζουν. Στο 56' μετά από λάθος του Βίντιτς ο Κόσου έκανε κακό τελείωμα στο τετ α τετ με τον Καρίσο, ενώ στο 58' ο Μποκού έκανε υπέροχη προσπάθεια, όμως σταμάτησε στον Καρίσο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, ο Καρίσο έβγαλε και το σουτ του Λόνγκο (61') και εκεί που οι Μιλανέζοι έψαχναν από κάπου να κρατηθούν, ένα λάθος στη μεσαία γραμμή τους έδωσε την ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση, με τον Ικάρντι να κάνει το 0-2 με υπέροχη προσπάθεια!

Οι νησιώτες δεν τα παράτησαν και στο 74' ξαναμπήκαν στο ματς, όταν ο Λόνγκο έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα βρήκε αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Καρίσο, για να πιστωθεί τελικά ως αυτογκόλ στον Αργεντίνο γκολκίπερ! Ο Μποκού (77') απείλησε μετά από λίγο, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες του Μαντσίνι κατάφεραν να ρίξουν τον ρυθμό και να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, με τον Καμπανιάρο να γλιτώνει την κόκκινη κάρτα στο 89' για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Μποκού και τον Ερνάνες να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στο 90+5'.

Κάλιαρι (Τζιανφράνκο Τζόλα): Μπρκιτς, Αβελάρ, Καπουάνο, Ροσετίνι, Ντεσένα, Κόντι, Ντονσά, Κρίσετιγκ (72' Καπιτέλι), Κόσου (57' Ζοάο Πέδρο), Μποκού, Τσοπ (56' Λόνγκο)

Ίντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Καρίσο, Καμπανιάρο, Βίντιτς, Ζουάν, Σαντόν, Μεδέλ, Γκουαρίν, Μπρόζοβιτς (83' Ερνάνες), Κόβατσιτς (90+2' Κουζμάνοβιτς), Ποντόλσκι (81' Ντοντό), Ικάρντι

 

SERIE A Τελευταία Νέα