Νάπολι - Σασουόλο 2-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Νάπολι - Σασουόλο 2-0

bet365

Με τον Ντούβαν Ζαπάτα να ανοίγει το σκορ και να δίνει ασίστ, η Νάπολι νίκησε 2-0 την Σασουόλο και πλησιάζει την Ρόμα.

Την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα επιβεβαίωσε η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ που επικράτησε 2-0 στο «Σαν Πάολο» της Σασουόλο, η οποία έχει κάνει φέτος πολλές 'ζημιές' στους μεγάλους της Serie A. Με τον Γκονσάλο Ιγουαΐν τιμωρημένο, φανέλα βασικού πήρε ο Κολομβιανός επιθετικός, Ντούβαν Ζαπάτα, άνοιξε το σκορ και έδωσε ασίστ στον Χάμσικ για το 2-0 το οποίο φέρνει τους Βεζουβιάνι στο -2 από την Ρόμα στη μάχη για την 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Λίγο μετά το 20λεπτο, ο τεχνικός των Νεροβέρντι, Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές με τους αμυντικούς, Λούκα Αντέι και Πάολο Καναβάρο να αποχωρούν αμφότεροι με πρόβλημα στο γόνατο. Ο Χάμσικ είδε τον Κονσίλι να αντιδρά σωστά και στην πρώτη πραγματική φάση του αγώνα ο Μπεράρντι θέλησε να βρει το παραθυράκι με φαλτσαριστό σουτ, όμως η μπάλά πέρασε μόλις έξω. Ο Γκαργκάνο είχε γρήγορη επιστροφή για να σταματήσει τον Τζάτζα και στο 40' ο Ζαπάτα είχε μεγάλη ευκαιρία, αλλά παρότι έμεινε όρθιος και πρόλαβε να σουτάρει έκανε κακό τελείωμα. Στη συνέχεια ο Χάμσικ και Καγιεχόν είχαν καλές στιγμές αλλά το πρώτο μέρος βγήκε με 0-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ζαπάτα θέλησε να σκοράρει με κεφαλιά από δύσκολη γωνία ύστερα από σέντρα από δεξιά (49') και ο Μπεράρντι απάντησε με νέο τεχνικό σουτ το οποίο έφυγε λίγο έξω (54'). Τελικά η Νάπολι πήρε το προβάδισμα στο 66' με τον Κολομβιανό να σπάει το οφσάιντ μετά την πάσα του Χάμσικ και αφού έμεινε όρθιος ανάμεσα από πολλούς αμυντικούς της Σασουόλο νίκησε με σουτ τον Κονσίλι (1-0). Ο 24χρονος ήταν μέσα και στο δεύτερο γκολ, καθώς στο 70' προστάτευσε τη μπάλα από τον Ατσέρμπι και ο Χάμσικ με πειστικό τελείωμα μέσα από την περιοχή τελείωσε το ματς (2-0).

Στο 72' οι Πατρενοπέι έμειναν με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Ντρίες Μέρτενς ο οποίος τράβηξε τον Μισιρόλι σε αντεπίθεση και είδε απευθείας κόκκινη όντας στο τερέν μόλις 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα! Στο 77' είδαμε ίσως την καλύτερη φάση του αγώνα με το τρομερό αριστερό του Μανιανέλι να βγάζει εντυπωσιακά στο παραθυράκι ο Αντούχαρ.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Γκαργκάνο, Νταβίδ Λόπεθ, Γκαμπιαντίνι (65' Μέρτενς), Χάμσικ (81' Ντε Γκουζμάν), Καγιεχόν (89' Μέστο), Ζαπάτα.

Σασουόλο (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Κονσίλι, Αντέι (11' Μπιοντίνι), Καναβάρο (22' Μπιάνκο), Ατσέρμπι, Γκατσόλα, Ταϊντέρ (78' Λαζάρεβιτς), Μανιανέλι, Μισιρόλι, Μπεράρντι, Τζάτζα, Φλόρο Φλόρες.

 

SERIE A Τελευταία Νέα