Ο Ολυμπιακός σε... ακτίνες!

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός σε... ακτίνες!

bet365

Πολύ κακή βραδιά για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τους περισσότερους παίκτες να υστερούν ξεκάθαρα. Το Gazzetta.gr ακτινογραφεί τους «ερυθρόλευκους».

Ρομπέρτο (γκολκίπερ): Παρά τα δύο τέρματα που δέχθηκε ο Ρομπέρτο έχει κάνει μία ιδιαίτερα καλή παρουσία. Είχε σημαντικές επεμβάσεις στο ενεργητικό του ενώ δεν έχει βασική ευθύνη για τις φορές που παραβιάστηκε η εστία του. Μαζί με τον Ντουρμάζ και τον Τσόρι οι καλύτεροι του αγώνα για τον Ολυμπιακό.

Ομάρ Ελαμπντελαουί (δεξιός μπακ): Στο Α' 45λεπτο κάλυπτε πολύ καλά την δεξιά πλευρά. Είχε θετικό πρόσημο ιδίως αμυντικά. Στην επανάληψη παρασύρθηκε και αυτός από το συνολικό πολύ κακό Β' μέρος του Ολυμπιακού. Από την μεριά του εξάλλου βγαίνει η σέντρα του Πέτριτς, από την οποία γίνεται το 1-0.

Αρτούρ Μαζουάκου (αριστερός μπακ): Ο χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Από το ξεκίνημα του αγώνα είχε προβλήματα στον τομέα ευθύνης του στο αριστερό άκρο, μην βοηθώντας ούτε αμυντικά ούτε δημιουργικά. Χρεώνεται φυσικά αποκλειστικά την φάση του γκολ του Παναθηναϊκού για το 0-1. Τραγική αντίδρασή του στην σέντρα του Πράνιτς στο 49' όταν μπερδεύτηκε δίχως πίεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού έχασε αρκετές φορές την μπάλα, επιτρέποντας στον αντίπαλο να κάνει αρκετές αντεπιθέσεις.

Φελίπε Σαντάνα (δεξιός στόπερ): Αν και μπήκε καλά στο παιχνίδι η συνέχειά του δεν ήταν η ανάλογη. Και λάθη έκανε και είναι και μέσα στην φάση του 2-0, πηδώντας για κεφαλιά με τον Μιλιβόγιεβιτς, με τον Σέρβο τελικώς να στέλνει την μπάλα... συστημένη στον Πέτριτς.

Δημήτρης Σιόβας (αριστερός στόπερ): Αρκετά προβλήματα και από τον έτερο κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού. Δεν έλλειψαν τα λάθη του σε αρκετές περιπτώσεις ενώ ειδικά στο Β' μέρος δεν ενέπνεε καμία σιγουριά.

Γιάννης Μανιάτης (δεξιός εσωτερικός μέσος): Η μαχητικότητα, η θέληση και ο... τσαμπουκάς δεν του έλλειψαν στον αγώνα. Ωστόσο ο Βίτορ Περέιρα περίμενε σαφώς περισσότερα από τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Δεν είχε καθόλου καλή παρουσία και ενώ θα μπορούσε να είχε «κιτρινιστεί» δύο φορές, αντί για μία για φάουλ του. Στο 85' ωστόσο είχε πολύ καλή φάση για γκολ. Πάντως είναι ο παίκτης που... στρώνει στο φάουλ του Τσόρι την μπάλα για να γίνει το 2-1.

Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (αριστερός εσωτερικός μέσος): Ξεκίνησε αρκετά καλά τον αγώνα. Από αμυντικής μεριάς ήταν θετικός στο Α' μέρος. Στην επανάληψη υστέρησε αρκετά στα καθήκοντά του, χάνοντας αρκετές... μονομαχίες στην μεσαία γραμμή. Έχει επίσης κάνει το μεγάλο λάθος, χάνοντας την μπάλα στοην φάση του γκολ του Πέτριτς στο 78' για το 2-0. Με κεφαλιά του δίνει ασίστ στον Κροάτη για να σκοράρει.

Κώστας Φορτούνης (επιτελικός χαφ): Τοποθετήθηκε στην νευραλγική θέση του κλασικού οργανωτή για ένα μεγάλο ντέρμπι. Δεν μπόρεσε να καλύψει επάξια το κενό του Τσόρι στην ενδεκάδα. Προσπάθησε αρκετά όμως και δεν είχε την ανάλογη βοήθεια από τον άξονα και δεν κατάφερε να προκαλέσει αρκετούς κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Αντικαταστάθηκε από τον Χάρα στο 65'.

Ματιέ Ντοσεβί (δεξιός εξτρέμ): Σαφέστατα κατώτερος των περιστάσεων. Μικρή η συνεισφορά του στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι της ομάδας του στο Α' μέρος. Στην επανάληψη από τα δικά του πόδια βγαίνει η φάση με το δοκάρι του Μήτρογλου.

Τζίμι Ντουρμάζ (αριστερός εξτρέμ): Ο κορυφαίος εξτρέμ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Με διάθεση, ενέργεια και διαρκή ρήγματα από την πλευρά του, εκθέτοντας διαρκώς τον Νάνο. Δημιούργησε φάσεις και είχε και ευκαιρία για γκολ.

Κώστας Μήτρογλου (φορ): Ο Μήτρογλου κόντρα στη Ντνίπρο είχε κάκιστη εικόνα. Απέναντι στον Παναθηναϊκό μέχρι το 70' που είχε την κεφαλιά στο δοκάρι είχε ξανά κακό πρόσωπο. Με λίγα τρεξίματα και ακόμα πιο λίγες επιθετικές ενέργειες και προσπάθειες.

Οι αλλαγές

Φράνκο Χάρα (δεύτερος επιθετικός και ακραίος): Πολύ λίγα πράγματα από τον Φράνκο Χάρα. Είτε έπαιξε είτε όχι κανείς δεν θα τον θυμάται...

Τσόρι Ντομίνγκες (επιτελικός χαφ): Από την ποιότητα και την εμπειρία του Τσόρι Ντομίνγκες ο Βίτορ Περέιρα ήλπιζε σε... μεταμόρφωση των πρωταθλητών. Ο Αργεντίνος πάλεψε αρκετά και έβαλε και μία γκολάρα από φάουλ για το 2-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Και μόνο για το τέρμα του είναι ο MVP της ομάδας του.

ΙμπραΪμ Αφελάι (εξτρέμ): Για άλλη μία αναμέτρηση ο Ολλανδός έδειξε πως δεν είναι σε θέση να κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακό. Ούτε δημιουργικά αλλά ούτε και επιθετικά.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα