Μπαρτσελόνα - Μάλαγα 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα - Μάλαγα 0-1

bet365

Ο «Ελληνας» Χάβι Γκράθια έστησε τέλεια τη Μάλαγα για το 0-1 επί της κάκιστης Μπαρτσελόνα και έδωσε αέρα κορυφής στους Μαδριλένους που έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν.

Στο ματς του πρώτου γύρου, η Μπαρτσελόνα δεν είχε κάνει ούτε φάση και είχε μείνει στο 0-0. Τώρα, στο «Καμπ Νόου», η Μάλαγα της έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή και την υποχρέωσε σε ήττα. Το 0-1 ήρθε παραδόξως, φυσιολογικά και δίκαια για την ομάδα του Χάβι Γκράθια (σ.σ.: με θητεία στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας), ο οποίος έστησε εξαιρετικά το πλάνο, οι παίκτες του το υπηρέτησαν μέχρι κεραίας και στο φινάλε εκείνη που μάλλον το χάρηκε περισσότερο, ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί που τα πήγαιναν τέλεια στο 2015 και μετρούσαν εννέα διαδοχικές επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις, θύμισαν τον χειρότερο εαυτό τους και είχαν σε όλο το ματς μόλις δύο καλές ευκαιρίες. Κανείς από τα αστέρια τους δεν έπιασε απόδοση και ειδικά η τριάδα μπροστά ήταν εκτός αγώνα. Ηταν και η άψογη αγωνιστική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων που ακύρωσε τα ατού των Μπλαουκγράνα, οι οποίοι είχαν 86' λεπτά (με τις καθυστερήσεις) για να γυρίσουν το αποτέλεσμα και απέτυχαν παταγωδώς.

Το μοναδικό γκολ ήρθε από δωράκι του Ντάνι Αλβες στο 8'. Ο εκπληκτικός (γενικότερα στη σεζόν) Καμενί έκανε το βολέ, ο Βραζιλιάνος λάθεψε στο κοντρόλ και έστρωσε τη μπάλα στον Χουάνμι. Ο τελευταίος ήρθε από πίσω με πολύ γκάζι, πρόλαβε την έξοδο του Μπράβο και εν συνεχεία το σπριντ του Ζόρντι Αλμπα και μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητες της Μπάρτσα για αυτό το πρωτάθλημα. Ηταν το πιο γρήγορο χρονικά γκολ που έχει βάλει η Μάλαγα κόντρα στη Μπάρτσα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην ιστορία της Primera.

Αμέσως πήγαν να απαντήσουν οι γηπεδούχοι, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ουέλινγκτον στη γραμμή έσωσε το σουτ του Ραφίνια. Η επόμενη καλή στιγμή τους θα ήταν το σουτ άουτ του Πέδρο στο 84'! Αυτό και τίποτ' άλλο απολύτως. Η μπάλα γύρω γύρω χωρίς ουσία, σέντρες στο πουθενά και μηδενική δημιουργικότητα. Σε αυτά οι Ανδαλουσιανοί είχαν να αντιτάξουν την ιδανική αλληλοκάλυψη και ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν σκοράρει ξανά, μα μετά το τακουνάκι του Χουάνμι, ο Μπράβο έβγαλε το πλασέ του Καστιγιέχο (33').

Ετσι η Μάλαγα έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Χετάφε του 2007-'08 που δεν ηττήθηκε μέσα στη σεζόν από τη Μπαρτσελόνα και έδωσε συνέχεια σε ένα περίεργο στατιστικό: αυτό που θέλει τους Καταλανούς να μην μπορούν να γυρίσουν ματς στο γήπεδο τους, χάνοντας στο ημίχρονο (σ.σ.: στα τελευταία 19 που συνέβη αυτό, η Μπάρτσα είχε μόνο δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 13 ήττες). Μάλιστα το 1999 της το ξανάκανε η Μάλαγα με το τελικό σκορ να είναι 1-2 υπέρ της.

Οσο για τη Ρεάλ, αυτό που οφείλει να κάνει αφού πει «muchas gracias» στον Javi Gracia, είναι να νικήσει την Κυριακή το βράδυ (22:00) στην Ελτσε και να απομακρυνθεί στο +4!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Ματιέ, Ντάνι Αλβες (73' Μασεράνο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ραφίνια (63' Ράκιτιτς), Ινιέστα (68' Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Μάλαγα (Χάβι Γκράθια): Καμενί, Ανχελέρι, Ουέλινγκτον, Μιγκέλ Τόρες, Ροσάλες, Ρέθιο, Νταρντέρ, Χουάνμι (50' Χουάνπι), Ορτα (79' Ντούντα), Σάμουελ (86' Μποκά), Καστιγιέχο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα