12 νίκες...

12 νίκες...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
12 νίκες...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για στόχους...αγωνιστικούς και υστερόγραφα...εξωαγωνιστικά.

Οι μεταγραφές έχουν ολοκληρωθεί, τα μνημόνια έχουν υπογραφεί, η εκκαθάριση έχει ξεκινήσει με την ανάθεση σε λογιστικό γραφείο όσων πρέπει να δρομολογηθούν ακόμα και συμφωνία υπήρξε στο Eurogroup για την Ελλάδα!

Παρά το γεγονός ότι ακόμα προσπαθούν συγκεκριμένοι...κύκλοι να βάλουν στην μπρίζα τον Αρειανό και να τον οδηγήσουν στις εμφύλιες διαμάχες που διέλυσαν τον σύλλογο, πλέον άπαντες μπορούμε να αφοσιωθούμε στο αγωνιστικό.

Οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται κάθε 15 του μήνα, ο προπονητής με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχει περάσει τον μήνα...προσαρμογής και πλέον ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του 12 παιχνίδια.

Ότι ακριβώς είχα γράψει επί Γαλανού πως ο ΑΡΗΣ δεν έχει περιθώρια για αγωνιστικές απώλειες, αυτό λέω και τώρα. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ. Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των στημένων... φιλοσόφων, που με τον μανδύα του αρειανού σπέρνουν δηλητήριο, στα break της ενασχόλησής τους με την κανονική τους δουλειά, που μάλλον θα είναι άψογοι και χωρίς λάθη. Ειδικά και 1-2 που είναι και δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά αντί να εξυπηρετούν τον κόσμο, εξυπηρετούν το...facebook.

Μονίμως βέβαια κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία ή ένα ψευδώνυμο και φυσικά με την απουσία της φάτσας τους (μάλλον γιατί ντρέπονται για αυτή) από τους υπολογιστές των φίλων της ομάδας προσπαθούν να ικανοποιούν μέρος του κομπλεξισμού τους Πάντα ο...ανύπαρκτος ψάχνει να βρει έναν τρόπο να γίνει...υπαρκτός έστω και αν αυτός ο τρόπος καταστρέψει αυτό με το οποίο ασχολείται.

Το γράψαμε τότε γιατί μία πιθανή αποτυχία θα λειτουργούσε εις βάρος της διοίκησης... έλεγαν. Τώρα δηλαδή εις βάρος ποιου θα λειτουργήσει; Δεν αντιλαμβάνονται πώς ότι γίνεται...λάθος στην τελική πέρα από πρόσωπα που διοικούν, λειτουργεί εις βάρος του ΑΡΗ; Προφανώς όμως νοιάζονται για τα πρόσωπα και όχι τον ΑΡΗ.

Δυο blog από αυτή την γωνιά επεσήμαναν από την μία το ρίσκο της επιλογής Ντομπρασίνοβιτς (http://www.gazzetta.gr/football/article/694206/risko-horis-perithoria-apotyhias) και από την άλλη ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας πρέπει να σταματήσει τα πειράματα όπως έκανε στο Κιλκίς (http://www.gazzetta.gr/football/article/703320/ohi-sta-peiramata). Ξέρω ότι μπορεί να χαλάει σε κάποιους το concept της λασπολογίας σε σχέση με Καλαιτζίδη και το παραμύθι της απαξίωσης, αλλά αυτή για μένα είναι η μόνη αλήθεια.

Ο Ντομπρασίνοβιτς έχει μπροστά του πολύ δουλειά για να κερδίσει την δική μου εμπιστοσύνη. Θέλω και εύχομαι να το κάνει μέσα από αποτελέσματα.

Ο ΑΡΗΣ όμως έχει μπροστά του 12 ματς. Έχει ένα μπάτζετ που σε σχέση με τον Πανσερραικό και την Καβάλα είναι 4-5 φορές μεγαλύτερο και με αυτές τις δυο ομάδες παίζει στην έδρα του. Με τις υπόλοιπες 10 ομάδες η διαφορά του μπάτζετ είναι αναλογικά όση είναι η δική του με ομάδες της superleague.

Μπάλα είναι βέβαια και πρέπει πάντα να την κρατάμε χαμηλά. Στο ποδόσφαιρο μπορεί η χειρότερη ομάδα του κόσμου μία φορά να κερδίσει την καλύτερη. Δεν λέω ότι δεν μπορούν να υπάρξουν απώλειες. Άλλωστε το είδαμε με την Αλεξανδρούπολη 26-2 τελικές προσπάθειες και έληξε 1-1. Σε κάθε περίπτωση όμως ας καταλάβουν όλοι στην ομάδα ότι με 12 στα 12 δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούν με τίποτα άλλο. Μόνο με τους εαυτούς τους.

Δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο για το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας σε σχέση και με τους υπόλοιπους. Δεν έχουν αποδείξει μέχρι τώρα ότι μπορούν να το κάνουν. Κερδίζουν μεν, αλλά δύσκολα και έτσι δίνουν ελπίδες στους άλλους. Από το ματς με τους Αμπελόκηπους πρέπει να αρχίσουν να κόβουν τον βήχα, τώρα που ανοίγει και ο καιρός. 12 νίκες, λοιπόν και μετά θα ασχοληθούμε και με μετοχικά κεφάλαια, όσους έβαλαν λεφτά πραγματικά και όσους το έκαναν στα λόγια, την επόμενη μέρα, ερασιτέχνες και επαγγελματίες κτλ κτλ κτλ. Ως το τέλος της σεζόν όμως. 12 νίκες...

ΥΓ1 Ζούμε μεγάλες στιγμές! Πλέον στον ΑΡΗ χαρακτηρίζεται ως...επεισόδιο αν ο ένας δεν δίνει το χέρι του σε κάποιον άλλο γιατί δεν τον γουστάρει και ψάχνουμε να βγάλουμε όποιον θα ξεφωνήσει. Την ίδια στιγμή...πνίγεται η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, η παραίτηση του Βρύζα που αναζητείται, ενώ φυσικά αναδεικνύεται και το βόλει (μετά το χαντμπολ με όλο τον σεβασμό) ως το νούμερο ένα άθλημα. Φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι στην μία περίπτωση ο χορηγός είναι αντιπολίτευση, ενώ στην άλλη συγκυβέρνηση και μάλιστα κυριολεκτικά...χρυσός!

ΥΓ2 Θέμα εγγυητικής. Συμφωνία Κάλας- ΑΣ για εγγυητική 260.000 ευρώ. Μετά από ένα μήνα η πλευρά Κάλας έχει βάλει 250.000 ευρώ με παραστατικά σύμφωνα με όσα λέει ο ΑΣ. Καταθέτει μετά από συμφωνία με τον ΑΣ και εγγυητική για ακόμα 100.000 ευρώ. Σύνολο δηλαδή 350.000 και βέβαια έχει αναλάβει και όλα τα έξοδα ως το τέλος της σεζόν. Παρόλα αυτά τα...ρεπορτάζ λένε ότι έδωσε μικρότερη εγγυητική από ότι είχε υποσχεθεί και ενώ έχει καλυφθεί με μετρητά όλο το ποσό της αρχικής!!! Ποια η στάση τους από τις 8 Σεπτεμβρίου ως τις 22 Δεκεμβρίου; Και προσέξτε εγγυητική προς τον ΑΣ, όχι από από δουλειές που έχει αναλάβει στην...Γουαδελούπη. Στην κρίση του κόσμου που πλέον και νιώθει και καταλαβαίνει και πολύ σύντομα θα μάθει κιόλας γαργαλιστικές λεπτομέρειες!

ΥΓ3 Δεν φτάνει που... παραίτησαν τον Ταουξίδη και τον Τσούλια από το ΔΣ του ΑΣ, ενώ οι δυο άνθρωποι δεν είχαν ιδέα, “έριξαν” και όλο το συμβούλιο του ΑΣ φωνάζοντας για ραγδαίες εξελίξεις. Ο Ταουξίδης βέβαια διέψευσε κατηγορηματικά τα περί παραίτησης, αλλά ακόμα και αν ίσχυε απλά θα τον αντικαθιστούσε κάποιο άλλο μέλος. Μόνο στον ΑΡΗ τέτοια...σάλτσα καυτερή όμως που μερικές φορές κάνει και τζιζ. Όπως λέει και ένας φίλος μου. Αυτούς πρέπει να τους τρελάνει ο σύλλογος στη... νομιμότητα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!