Λίβερπουλ - Μπεσίκτας 1-0

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Μπεσίκτας 1-0

bet365

Ο Μπαλοτέλι πήρε τη μπάλα από τον Χέντερσον και με πέναλτι χάρισε στην Λίβερπουλ νίκη 1-0 επί της Μπεσίκτας. Νίκη η Σεβίλλη, ματσάρα στην Γλασκώβη.

Δύσκολα, πολύ δύσκολα η Λίβερπουλ πέρασε το εμπόδιο της Μπεσίκτας με 1-0 και έκανε πιο εύκολη την προσπάθεια πρόκρισης στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης στις 26/2. Ο Μπαλοτέλι δεν... φοβήθηκε όταν η μπάλα έκαιγε, ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και διαμόρφωσε το 1-0.

Οι «κόκκινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 5' είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά ο Στάριτζ δεν κατάφερε να σκοράρει! Οι δυο ομάδες δεν... πτοήθηκαν από την είσοδο οπαδού στο γήπεδο και συνέχισαν τον γρήγορο ρυθμό. Μάλιστα, η Μπεσίκτας είχε μια καλή φάση με τον Κάβλακ, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Οι Τούρκοι κατάφεραν να βρουν διαδρόμους και Μπα έχασε νέα καλή ευκαιρία, με τον Μινιολέ να τον κερδίζει.

Η τελευταία φάση ανηκε στη Λίβερπουλ, αλλά ο Μορένο δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει, μιας και ο Γκονέν έκανε μεγάλη επέμβαση. Δυνατό ξεκίνημα από τη Λίβερπουλ, με τον Λαλάνα να χάνει στο 50' τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η είσοδος του Μπαλοτέλι μπορεί να μην άλλαξε εντελώς την εικόνα του ματς, αλλά έκανε τη Λίβερπουλ πιο επιθετική! Ωστόσο, στο 85' είχε έρθει η σειρά του Super Mario να αποθεωθεί! Ο Άιμπ κέρδισε πέναλτι, ο Μπαλοτέλι δεν... φοβήθηκε και διαμόρφωσε από την άσπρη βούλα το 1-0.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Σακό, Άλεν (63’ Λόβρεν), Χέντερσον, Μορένο, Άιμπ, Κουτίνιο (63’ Μπαλοτέλι), Λαλάνα (78’ Στέρλινγκ), Στάριτζ

Μπεσίκτας: Γκιουνέν, Κιουρτουλούς, Γκιουλιούμ, Ραμόν, Φράνκο, Χάτσινσον, Καβλάκ, Σόσα (60’ Εζιακούπ), Σαχάν (72’ Φρέι), Τερέ, Μπα

Εχασε νίκη, πλησίασε πρόκριση η Ιντερ
Η Ιντερ ακύρωσε τελευταία στιγμή το σίγουρο εισιτήριο για τους «16», όμως παρόλα αυτά παραμένει φαβορί σε βάρος της Σέλτικ που πήρε 3-3 στην έδρα της από τους Νερατζούρι. Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες του Μαντσίνι για να πάρουν προβάδισμα στον αγώνα, με τον Σακίρι να πιάνει βολέ μετά την όμορφη μπαλιά του Κουζμάνοβιτς τον Γκόρντον να αποκρούει και τον Ελβετό να σκοράρει στην άδεια γωνιά (0-1). Δέκα λεπτά αργότερα φάνηκε ότι οι Ιταλοί καθάρισαν το ματς με τον Σακίρι να εκτελεί το κόρνερ και τον Παλάσιο να σκοράρει από την καρδιά της άμυνα, όμως δεν ήταν έτσι. Στο 24' η Σέλτικ μπήκε στο ματς με τον Ανταμ Αρμστρονγκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα όντας αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι (1-2) και δύο λεπτά αργότερα (26') η Ιντερ πληγώθηκε ξανά από εκτέλεση πλαγίου άουτ, όπως είχε πάθει στο Κύπελλο από την Νάπολι. Ο σκόρερ των Σκωτσέζων πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα που βρήκε στον Ούγκο Καμπανιάρο και νίκησε τον Καρίσο για το 2-2. Παρά το σοκ από την ισοφάριση σε κάτι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα, η Ιντερ στάθηκε τυχερή στο τέλος του πρώτου μέρους αφού ο Γκόρντον έκανε απίστευτη γκάφα χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Παλάσιο ήταν εκεί για να τη στείλε στην κενή εστία (2-3).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Παλάσιο είχε αδύναμο σουτ στον Γκόρντον, ο οποίος σταμάτησε τον Σακίρι μετά από εξαιρετικό σόλο. Για τους γηπεδούχους καλή στιγμή είχε ο Μπίτον αλλά σούταρε άουτ και ο Καρίσο σταμάτησε τους Γιόχανσεν και Χέντερσον. Ο Σακίρι ανάγκασε τον Γκόρντον σε νέα επέμβαση για να κάνει τη ζημιά στο 93' η Σέλτικ με τον Τζον Γκουντέτι, ο οποίος με αριστερό βολέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-3, το οποίο έμεινε ως τελικό αφού ο Γκόρντον απέκρουσε εντυπωσιακά στο 94' το φάουλ του Σακίρι που πήγαινε στο παραθυράκι.

Το πάνω «Χ»έρι η Φιορεντίνα!
Το δυνατό ξεκίνημα της Τότεναμ δεν είχε και ιδανικό τέλος, η Φιορεντίνα πήρε ισοπαλία 1-1 στο Λονδίνο και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Λονδρέζοι έβαλαν δύσκολα με το «καλημέρα» στους Ιταλούς, πίεσαν ασφυκτικά και στο 5' άνοιξαν το σκορ. Γκολάρα του Σολδαδο με βολέ και η Τότεναμ είχε κάνει το ιδανικότερο ξεκίνημα. Οι «Βιόλα» συνήλθαν μετά το 20', φάνηκαν απειλητικοί σε δυο φάσεις, ωστόσο το τέρμα ήρθε στο 36'. Ο Μπασάντα πήρε το «ριμπάουντ» της απόκρουσης του Γιορίς σε εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες και ισοφάρισε 1-1. Η απάντηση της Τότεναμ ήρθε στο 44', με τον Σολδάδο να πιάνει κεφαλιά, αλλά τον Ταταρουσάνου να τον κερδίζει, ενώ στη συνέχεια της φάσης η προσπάθεια του Τσαντλί βρήκε το δοκάρι. Η Φιορεντίνα ήξερε τι ήθελε στο ματς, μπήκε πολύ καλά στην επανάληψη, δεν άφησε ανοιχτούς χώρους για την Τότεναμ, που εκτός από τον Τάουνσεντ δεν είχε τον παίκτη που θα δημιουργήσει. Ο Ποκετίνο πέρασε στο ματς Κέιν, Λαμέλα, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με τη Φιορεντίνα να κρατά καλά στα μετόπισθεν.

Το γκολ της δίνει... φτερά
Η Ζάλτσμπουργκ ως συνήθως έκανε τα ρεκόρ της στους ομίλους, αλλά θα πρέπει τώρα να βάλει τα δυνατά της στη ρεβάνς στην Αυστρία. Σε πρώτη φάση ηττήθηκε 2-1 από τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία, αλλά το εύστοχο πέναλτι του Σοριάνο (48') που έφτασε τα έξι γκολ στη φετινή διοργάνωση, δίνουν στην ομάδα της Red Bull καλές πιθανότητες. Το Κίτρινο Υποβρύχιο πάλι άνοιξε το σκορ με το πλασέ από ριμπάουντ του Ούτσε (32') και το έκλεισε με το ωραίο διαγώνιο μονοκόμματο του Τσερίσεβ (54'). Και στις δύο περιπτώσεις τις καλές καταστάσεις τις δημιούργησε ο Βιέτο.

Καθαρό προβάδισμα η κάτοχος
Συνθέτουν ένα από τα πλέον αμφίρροπα ζευγάρια των «32». Ετσι λοιπόν εξελίχτηκε και η πρώτη κόντρα τους στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Η Γκλάντμπαχ μάλιστα φάνηκε να είναι καλύτερη και να ελέγχει το ματς, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, ήρθε το σκαστό πλασέ του Ιμπόρα (70'), να χαρίσει στην κάτοχο του τροπαίου Σεβίλλη τη μίνιμαλ, αλλά υπερπολύτιμη νίκη με 1-0.

Προβάδισμα η Ντιναμό
Η Ντιναμό Μόσχας έφυγε με ισοπαλία 0-0 από τις Βρυξέλλες απέναντι στην Άντερλεχτ και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους «16». Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή από το ξεκίνημα, όμως εκείνοι που απειλούσαν στην αντεπίθεση ήταν οι γηπεδούχοι. Ατσεαμπόνγκα και Τιελεμάνς έχασαν τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες, με τον Γκαμπούλοβ να κρατάει το μηδέν για τους Ρώσους. Οι παίκτες του Τσερτσέσοβ δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, με τον Τζούτζακ να έχει την καλύτερη στιγμή και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι αλλαγές του Τσερτσέσοβ βοήθησαν την Ντιναμό να κλείσει τους διαδρόμους, όμως και πάλι οι Βέλγοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ πρώτοι, με την κεφαλιά του Ρολάντο να περνάει λίγο άουτ. Ο Προτό έβγαλε το μακρινό σουτ του Τζούτζακ στη σημαντικότερη ευκαιρία των Ρώσων, που από το 75' έπαιξαν με 10 παίκτες, καθώς ο Μπίτνερ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη. Παρά το γεγονός ότι η Άντερλεχτ έπαιξε με παίκτη παραπάνω, δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ.

Ανατροπή η Γκινγκάμπ, στο κόκκινο η Ντιναμό
Η Ντιναμό Κιέβου πήρε το προβάδισμα, όμως έμεινε με 9 παίκτες πριν το ημίχρονο και έδωσε την ευκαιρία στην Γκινγκάμπ να κάνει την ανατροπή και να έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με την πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 19' μετά από γύρισμα του Κράβετς ο Βελόσο έκανε το 0-1! Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 26' με τον Κερμπρά και είδαν τους Ουκρανούς να μένουν με 10 παίκτες στο 39', όταν ο Γιαρμολένκο αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Σανκαρέ. Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ντιναμό στο 44' αποβλήθηκε για χτύπησε εκτός φάσης στον Ματίς και ενώ είχε περάσει μόλις πριν από 3' στο ματς! Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έπαιξαν νευρικά, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Ουκρανών, όμως τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 72', όταν μετά από ασίστ του Ζιρές ο Μποβιού έκανε το 1-1! Η ανατροπή ήρθε γρήγορα, όταν στο 75' μετά από κόρνερ του Πιε ο Ντιαλό έκανε το 2-1, που έμεινε μέχρι το τέλος.

Είχε... Σίλεσεν ο Αγιαξ!
Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο Αγιαξ, ο οποίος επικράτησε 1-0 της Λέγκια στο Αμστερνταμ. Η νίκη ήρθε... δύσκολα οσο δείχνει το τελικό σκορ, με τον Σίλεσεν να κάνει μεγάλες επεμβάσεις. Ο Ντε Μπουρ παρέταξε την άμυνα με... τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Τβέντε (4-2) και μάλλο το μετάνιωσε, με τους Πολωνούς να εκμεταλλεύονται λάθη και να απειλούν. Ωστόσο, στην πρώτη καλή ευκαιρία του Αγιαξ, ο Μίλικ στο 35' διαμόρφωσε το 1-0. Εξαιρετική η Λέγκια στο β' μέρος, απείλησε, αλλά έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, αφού Ορλάντο Σα, Γκιγιέρμε, Ζίρο και Μασλόφσκι δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Σίλεσεν!

Περισσότερα σε λίγο...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ααλμποργκ – Μπριζ 1-3
(71' πέν. Ελένιους – 25' Ουλάρε, 29' Ραφαέλοφ, 61' αυτ. Πέτερσον)

Γιουνγκ Μπόις – Εβερτον 1-4
(10' Αορό – 24', 39', 58' Λουκάκου, 28' Κόλεμαν)

Ντνιεπρ – Ολυμπιακός 2-0
(50' Κανκάβα, 54' Ρότάν)

Αϊντχόφεν – Ζενίτ 0-1
(64' Χουλκ)

Ρομα – Φέγενορντ 1-1
(22' Ζερβίνιο – 55' Καζίμ-Ρίτσαρντς)

Τορίνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2
(18', 42' Μάξι Λόπες – 9' Γουίλιαμς, 73' Γκουρπέγι)

Τραμπζονσπόρ – Νάπολι 0-4
(6' Ενρίκε, 20' Ιγουαΐν, 27' Γκαμπιαντίνι, 90'+2' Σαπάτα)

Βόλφσμπουργκ – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 2-0
(46', 63' Ντοστ)

Αγιαξ – Λέγκια Βαρσοβίας 1-0
(35' Μιλίκ)

Αντερλεχτ – Ντιναμό Μόσχας 0-0

Σέλτικ – Ιντερ 3-3
(24', 26' Αρμστρονγκ, 90'+3' Γκουιντέτι – 4' Σακίρι, 13', 45' Παλάσιο)

Γκινγκάμπ – Ντιναμό Κιέβου 2-1
(72' Μποβέ, 75' Ντιαλό - 19' Βελόζο)

Λίβερπουλ – Μπεσίκτας 1-0
(85' πέν. Μπαλοτέλι)

Σεβίλλη – Γκλάντμπαχ 1-0
(70' Ιμπόρα)

Τότεναμ – Φιορεντίνα 1-1
(6' Σολδάδο – 36' Μπασάντα)

Βιγιαρεάλ – Ζάλτσμπουργκ 2-1
(32' Ούτσε, 54' Τσερίσεβ – 48' πέν. Σοριάνο)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα