Εργοτέλης - Πανιώνιος 2-2

Νίκος Τσιώκος
Εργοτέλης - Πανιώνιος 2-2

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Πανιώνιος προηγήθηκε 0-2, αλλά ο Εργοτέλης αν και δεν κέρδισε σε «εντός έδρας» ματς, έσωσε τον βαθμό (2-2) με τον Ολαϊτάν να επιστρέφει στα γκολ! Ανύπαρκτο το πέναλτι που έδωσε ο Μήτσιος, πολλά παράπονα από τους Νεοσμυρνιώτες.

Εργοτέλης και Πανιώνιος έδωσαν ματς... ζωής και θανάτου στο Γεντί Κουλέ (λόγω των ζημιών στο Παγκρήτιο), όμως το 2-2 δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν έχοντας και τη βοήθεια του Μήτσιου, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να έχει παράπονα από τη διαιτησία του. Παραμένει ερωτηματικό το αν πέρασε ή όχι η μπάλα τη γραμμή στο δεύτερο γκολ των Κρητικών.

Ντεμπούτο Ματζουράκη, μέσα ο Γιουσούφ

Ο Γιάννης Ματζουράκης έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Εργοτέλη και παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 αφήνοντας εκτός αποστολής Χαντί, Ρέντζα και Καζναφέρη, που έπαιζαν ακόμα και βασικοί, ενώ πήρε θέση βασικού ο Γιουσούφ, που την τελευταία στιγμή μπήκε στην αποστολή. Ο Σαράνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τζανακάκης δεξιά στην άμυνα, ο Λυκογιάννης αριστερά και οι Λουβιόν, Γκορκς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Γκέντσογλου, Μπόε-Καν και μπροστά τους οι Γιουσούφ, Ουλά και Καλέ από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή ο Τζίλας.

Στον πάγκο Ιμπαγάσα, Κολοβός, μέσα οι Μπακασέτας, Φούντας

 

Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τους Ιμπαγάσα, Κολοβό και να ξεκινήσει τους Μπακασέτα, Φούντα. Ο τεχνικός του Πανιωνίου δεν άλλαξε το 4-2-3-1, με τον Παπαδόπουλο να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ, τον Αργυρόπουλο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνα, τον Τασουλή το αριστερό και τους Ρισβάνη, Οικονόμου να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μητρόπουλος, Κόρμπος και μπροστά τους δεξιά ο Μπουμάλ, αριστερά ο Φούντας και στον άξονα ο Μπακασέτας. Μοναδικός προωθημένος ο Γιάννου.

Γκολ με το... καλημέρα

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Πανιώνιο, που μόλις στο 5' πήρε το προβάδισμα. Ο Φούντας έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Τζανακάκης στην προσπάθειά του να παραχωρήσει κόρνερ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ.

Δεύτερο λάθος Τζανακάκη, «χτύπησε» ξανά ο Φούντας

Κάτι που έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, που για πρώτη φορά φέτος ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, ενώ πίεζαν ψηλά, με τους γηπεδούχους να μην απειλούν ιδιαίτερα. Στο 9' ο Φούντας... προειδοποίησε με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Σαράνοφ, ενώ στο 19' ο Εργοτέλης ζήτησε πέναλτι για χέρι, που φάνηκε να μην υπάρχει, με τον Μήτσιο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Σαράνοφ πρόλαβε τον Γιάννου, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών στο 22', και στο 29' ήρθε το δεύτερο τέρμα για τους «κυανέρυθρους», με τους πρωταγωνιστές να είναι οι ίδιοι με τη φάση του 5'. Ο Τζανακάκης έκανε λάθος στο κοντρόλ, ο Φούντας πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Σαράνοφ για να δώσει... αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ανύπαρκτο πέναλτι και 1-2

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να πιέζουν τον Πανιώνιο, ενώ είχαν την κατοχή της μπάλα, αλλά δεν έβρισκαν χώρους απέναντι στην καλά στημένη άμυνα του Ιστορικού. Αυτή αδράνησε μόνο μία φορά στο 36', με τους παίκτες του Ματζουράκη να συνεργάζονται άψογα και να βάζουν την μπάλα μέσα στην περιοχή, που έφτασε στον Καλέ.

Όμως, έφυγε πλάγια κι έπεσε στα χέρια του Παπαδόπουλου, που προσπάθησε να τον σταματήσει, με τον Μήτσιο να δείχνει λανθασμένα την άσπρη βούλα. Ο Ουλά ευστόχησε από τα 11 μέτρα στο 38' και ο Εργοτέλης μείωσε σε 1-2 και μπήκε ξανά στο ματς. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη φάση του 45', όπου ο Φούντας βρήκε με ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι τον Μπουμάλ, που με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα άουτ.

Πίεσε ο Εργοτέλης, 2-2 με αμφισβητούμενο γκολ

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Πανιώνιο να έχει το προβάδισμα, και στην επανάληψη το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό μέχρι το 60', διάστημα στο οποίο είδαμε λίγα πράγματα. Ένα σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Σαράνοφ στο 49', ενώ στο 53' ο Γιάννου ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζανακάκη, σε φάση που φαίνεται να υπάρχει κράτημα μέσα στην περιοχή.

Στο 60' ο Μπακασέτας πέρασε δύο αμυντικούς του Εργοτέλη, μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ από αριστερά, με τον Σαράνοφ να αποκρούει και από εκεί κι έπειτα οι Κρητικοί αύξησαν την πίεσή τους, είχαν ευκαιρίες και έφτασαν στην ισοφάριση, με τους Νεοσμυρνιώτες να οπισθοχωρούν.

Ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Ολαϊτάν έξω από την περιοχή στο 62', όπως και την αδύναμη κεφαλιά του Τζίλας από κοντά στο 68', ενώ στο 71' «έβγαλε» το σουτ με τη μία του Γιουσούφ από δεξιά, έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Μπρούνο. Δύο λεπτά αργότερα, πάντως, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια με ένα γκολ που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Πανιωνίου και το οποίο θα συζητηθεί αρκετά.

Ο Ουλά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ολαϊτάν έκανε την προβολή και ο Παπαδόπουλος δεν απέκρουσε καλά, με την μπάλα να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα. Ο Αργυρόπουλος την απομάκρυνε και το μεγάλο ερώτημα είναι αν έχει περάσει ή όχι τη γραμμή, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Πάντως, ο Μήτσιος έδειξε τη σέντρα για να γίνει το 2-2 στο 73' και να αφήσει τους φιλοξενούμενους σε αγωνιστικό χώρο και πάγκο με τα παράπονα. Το τέρμα αυτό φάνηκε να... ξύπνησε τους ποδοσφαριστές του Ουζουνίδη, ωστόσο κάτι το ιδιαίτερο δεν είδαμε στο ματς μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες έμειναν με την πίκρα και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Man of the match: Ο Μάικλ Ολαϊτάν αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή του Ματζουράκη, καθώς ισοφάρισε σε 2-2, αφού μέτρησε το γκολ, και... έσωσε τον βαθμό για τον Εργοτέλη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μανώλης Τζανακάκης. Ο δεξιός μπακ του Εργοτέλη έκανε δύο λάθη και αμφότερα κατέληξαν σε γκολ για τον Πανιώνιο, Μάλιστα, στο πρώτο έστειλε ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα.

Στο ύψος του: Ο Ταξιάρχης Φούντας ήταν ο πρωταγωνιστής του Πανιωνίου στο πρώτο μέρος. Συμμετείχε στο πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο, ενώ κάθε επέλασή του από τα αριστερά έκρυβε κινδύνους. Από πλευράς Εργοτέλη, ο Ουλά είπε «ευχαριστώ» στο πέναλτι-δώρο του Μήτσιου και έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο γκολ.

Η γκάφα: Την έκανε σε δύο περιπτώσεις ο Τζανακάκης σε φάσεις που κατέληξαν σε γκολ για τον Πανιώνιο.

Το στραγάλι: Ανύπαρκτο πέναλτι για τον Εργοτέλη στο 36', όπου ο Καλέ πέφτει στα χέρια του Παπαδόπουλου, ενώ φαίνεται να υπάρχει κράτημα στον Γιάννου από τον Τζανακάκη στο 53'. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη, και το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή είναι 50-50.

Το ταμείο του Gazzetta: Πολλά παράπονα έχουν από τη διαιτησία του Μήτσιου στον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» φωνάζουν για το ανύπαρκτο πέναλτι του Εργοτέλη στο 36', αυτό που δε δόθηκε υπέρ τους στο 53' και φυσικά για το δεύτερο γκολ των Κρητικών, το οποίο ούτε ο... Μήτσιος ξέρει αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή. Τελικό αποτέλεσμα στο Γεντί Κουλέ, καθώς οι ζημιές στο Παγκρήτιο δεν έχουν αποκατασταθεί, 2-2, με τις δύο ομάδες να μη μένουν ικανοποιημένες από τον βαθμό σ' ένα ματς... ζωής και θανάτου, που θα κρίνει πολλά για την παραμονή.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Γιάννης Ματζουράκης): Σαράνοφ, Τζανακάκης (85' Σολάρι), Λουβιόν, Γκορκς, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου (46' Ολαϊτάν), Μπόε-Καν, Καλέ (66' Μπρούνο), Γιουσούφ, Ουλά, Τζίλας.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Φούντας (70' Κολοβός), Μπουμάλ (90'+3' Γκέζος), Αργυρόπουλος, Μπακασέτας (77' Ιμπαγάσα), Γιάννου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα