ΑΕΚ - Αχαρναϊκός 2-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Αχαρναϊκός 2-0

bet365

Ο Μπαρμπόσα επέστρεψε στα γκολ, ο Αραβίδης συνέχισε τα γκολ και η χαλαρή ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον Αχαρναϊκό.

Ο Κολοβέτσιος επανεμφανίστηκε στην 11άδα, ο Πεταυράκης πήρε την θέση του Σοϊλέδη αριστερά και οι οπαδοί της ΑΕΚ που ανηφόρισαν στο ΟΑΚΑ ήθελαν να δουν γκολ και θέαμα. Τελικά είδαν την ομάδα τους να παίρνει ακόμη μία νίκη, μάλλον χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει. Η Ένωση, για την οποία λίγο έλειψε να ανοίξει λογαριασμό και ο Κρισάντους, δεν ανέβασε ρυθμό αλλά και πάλι πήρε αυτό που ήθελε χάρη στα γκολ των Μπαρμπόσα και Αραβίδη.

Οπως σε κάθε ματς, η ΑΕΚ ήθελε το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα για τη συνέχεια και έκανε δυο-τρεις φάσεις στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς πάντως να έχει μπει και δυνατά... Οι Κιτρινόμαυροι άρχισαν να ανεβάζουν τον ρυθμό τους από εκείνο το σημείο κι έπειτα, με τον Πλατέλλα να στέκεται άτυχος στο 18' αφού η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το τρομερό σουτ που έπιασε. Με δεδομένο την τεράστια διαφορά δυναμικότητας, η ΑΕΚ έπρεπε απλά να παίξει με καθαρό μυαλό για να κάνει εύκολα τα πράγματα αλλά οι παίκτες της δεν έδειξαν να το έχουν, επιμένοντας σε κάποια σουτ ακόμη κι αν υπήρχαν καλύτερες επιλογές. Ενα από αυτά, με τον Μάνταλο, ήταν πολύ καλό και έφυγε ελάχιστα άουτ, τα άλλα όμως δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα...

Οπως και να έχει, με το ματς να παίζεται στο μισό γήπεδο, δεν ήθελε και πολύ για να μπει τελικά το γκολ. Ανα πάσα στιγμή η Ένωση θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό και έφτασε στο 38', όταν ο Πλατέλλας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μπαρμπόσα με ωραία κίνηση και πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Από εκείνη την στιγμή και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ με τον Αραβίδη, προς επιβεβαίωση της τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας αφού δεν έπαιζε και... μπαλάρα, αλλά ο επιθετικός δεν πλάσαρε καλά σε κανένα από τα δύο τετ α τετ. Κι αφού δεν έγινε το 2-0, θα μπορούσε να γίνει το... 1-1 στο 44', όταν ο Αχαρναϊκός είχε τη μοναδική -αλλά πολύ καλή- ευκαιρία με τον Καλογερόπουλο.

Αυτό που περίμεναν όλοι ήταν ότι η ΑΕΚ θα έμπαινε πιο δυνατά στην επανάληψη αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι Κιτρινόμαυροι φρόντισαν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πάθουν καμία... πλάκα από το πουθενά και από εκεί και πέρα είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και έπαιζαν σχετικά χαλαρά. Η Ένωση όποτε ήθελε να πιέσει κέρδιζε συνεχή κόρνερ αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποιο από αυτά, παρά το γεγονός ότι ο Παγούδης δεν ήταν και τόσο σταθερός.

Τα λεπτά περνούσαν με την ΑΕΚ να έχει πάντα τον έλεγχο αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο σε ό,τι αφορά τις φάσεις και ο Τραϊανός Δέλλας βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο στον Κρισάντους, ο οποίος στο 70' αντικατέστησε τον Πλατέλλα. Λίγα λεπτά μετά, στο 77', ο Νιγηριανός ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ στην αντεπίθεση αλλά ο Παγούδης τον νίκησε στο τετ α τετ! Δύο λεπτά μετά, στο 79', ο Αραβίδης με κεφαλιά -μετά το φάουλ του Μάνταλου- συνέχισε το σερί του στο σκοράρισμα κάνοντας το 2-0 και το ματς ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς της ΑΕΚ να τραγουδούν όχι μόνο για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο αλλά και για τη... Βασίλισσα και το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο μπάσκετ, την Δευτέρα.

Man of the match: Ο Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με πολύ ωραία κίνηση και πλασέ, απλοποιώντας τα πράγματα για τη συνέχεια. Ηταν γενικά ορεξάτος και είχε και άλλες καλές ενέργειες, προσπαθώντας να φτιάξει φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος: Θα έπρεπε να βάλουμε κάποιον από τον Αχαρναϊκό αλλά μάλλον θα ήταν άδικο με βάση την διαφορά δυναμικότητας.

Στο ύψος του: Ο Αραβίδης είναι σε τρομερή κατάσταση εδώ και πολύ καιρό και συνέχισε τα γκολ και σε αυτή την αναμέτρηση. Αν ήταν πιο προσεκτικός, μάλιστα, σε κάποια τελειώματα, μπορεί και να έκανε χατ-τρικ. Πολύ καλός και ο Τζανετόπουλος καθώς δεν έκανε κανένα λάθος και βοήθησε και τον Κολοβέτσιο να βρει ρυθμό, στην επανεμφάνιση του μετά τον τραυματισμό.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια φάση που να μπορεί να χαρτακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Συμεωνίδης έχασε κάποια φάουλ, έδωσε και κάποια ανάποδα σφυρίγματα αλλά μικρό το κακό...

Το ταμείο του Gazzetta: Τη νίκη ήθελε η ΑΕΚ, τη νίκη πήρε και συνεχίζει την προέλαση της στο πρωτάθλημα. Η Ένωση δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές για να πάρει το τρίποντο και ο Τραϊανός Δέλλας με τους παίκτες του θα συνεχίσουν τη δουλειά τους για να είναι έτοιμοι στα επόμενα ματς, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στα θετικά, ασφαλώς, το γεγονός ότι είναι και πάλι έτοιμος ο Κολοβέτσιος ενώ θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα αν έκανε γκολ την ευκαιρία ο Κρισάντους ώστε να πάρει κι αυτός τα πάνω του.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Πεταυράκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (84' Ανάκογλου), Πλατέλλας (70' Κρισάντους), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (80' Ντούνης), Αραβίδης.

Αχαρναϊκός (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Αντονι, Μωυσιάδης, Ζώνας, Ιωαννίδης, Αθανασίου (89' Ντίμιταρ), Καλογερόπουλος (81' Σκαθαρούδης), Νιάρος, Ιορδανίδης (73' Παπατόλιος), Γέσιτς, Ταμπάκης.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα