Κέρκυρα - Καλλονή 2-0

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα - Καλλονή 2-0

bet365

Η Κέρκυρα, εκμεταλλεύτηκε την τραβηγμένη αποβολή του Αντέγιο και παίζοντας από το 33' με παίκτη παραπάνω κέρδισε με 2-0 την Καλλονή, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα...

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, έκανε πολλές αλλαγές στη σύνθεση της Κέρκυρας, επιλέγοντας ένα 4-4-2 με τον Κουτζαβασίλη στο τέρμα, του Κουμπούτια και Ντιμιτρόβσκι στο κέντρο της άμυνας, τον Ντιόγκο στα αριστερά και τον Ανδρεόπουλο στα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν στον άξονα οι Σιόντης και Ναγιάρ, ενώ πιο μπροστά στις πτέρυγες ήταν ο Φάμπιο δεξιά και ο Γκαζαριάν στα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης το δίδυμο αποτελούσαν οι Καϊκούτ, Μαρκόφσκι.

Στον αντίποδα, ο Βαγγέλης Βλάχος, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, τον Χογκ στο τέρμα, τον Αντέγιο με τον Αναστασιάδη στόπερ, τον Τσαμπούρη δεξιά και τον Πιπίνη αριστερά. Στη μεσαία γραμμή, ο Κεϊτά μαζί με τον Καλτσά, ενώ την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Χουάνμα, αποτελούσαν οι Γιορέντε, Μανούσος και ο Λεοζίνιο σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Κουραστήκαμε...

Αρκετά άσχημο παιχνίδι στην Κέρκυρα με τις δύο ομάδες να φοβούνται αρκετά να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και κυριαρχούσαν στο παιχνίδι, ωστόσο δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν σε κανένα σημείο σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Η Καλλονή είχε ένα σουτ στο 5' με τον Λεοζίνιο και από εκεί και πέρα τίποτα άλλο.

Τραβηγμένη αποβολή Αντέγιο

Η φάση που... άναψε το πρώτο ημίχρονο ήταν η αποβολή του Αντέγιο. Ο αμυντικός της Καλλονής, είδε την δεύτερη κίτρινη στο 33' για φάουλ στον Μαρκόφσκι, φάουλ που υπήρχε, αλλά κάρτα δεν ήταν και μάλιστα δεύτερη.

Εκεί υπήρξε μια μικρή ένταση με τον πάγκο της Καλλονής να έχει έντονα παράπονα από την διαιτησία εξαιτίας αυτής της απόφασης.

Υπεροχή και με το πλεονέκτημα οι «Φαίακες»

Από την αποβολή και μετά η Κέρκυρα και πάλι είχε τον έλεγχο και είχε και δύο ευκαιρίες. Αρχικά το σουτ του Ναγιάρ που πέρασε λίγο έξω και αφού βρήκε στο κεφάλι αμυντικού στο 43' και εν συνεχεία, ο Κουμπούτια έκανε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Αποφασισμένη Κέρκυρα στην επανάληψη!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια Κέρκυρα... τρελαμένη στον αγωνιστικό χώρο! Στο 47' έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν ο Καϊκούτ βρήκε τον Γκαζαριάν, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Χογκ, αλλά το σουτ του ήταν άσχημο και έφυγε άουτ.

Η πίεση της Κέρκυρας συνεχίστηκε και στο 54' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καϊκούτ από τον Αναστασιάδη, που στο ριπλέι δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν υπάρχει παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Καϊκούτ και ευστόχησε για το 1-0 των «Φαιάκων».

Μετά το γκολ τα πόδια των γηπεδούχων λύθηκαν για τα καλά και έλεγχαν εύκολα το ματς όπως και σε όλη την διάρκεια. Ο Βλάχος έβαλε στο ματς και τον Πετρόπουλο, ο οποίος είχε μια κεφαλιά στο 70', αλλά τίποτα περισσότερο.

Ντιόγκο και... τέλος!

Στο 77' η Κέρκυρα ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση. Ο Ντιόγκο πήρε την μπάλα στα αριστερά, βρήκε χώρο μπήκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα του, κλειδώνοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τους «Φαίακες».

Man of the match: Ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας και ας μην είναι μέσα σε κάποιο τέρμα. Ο λόγος για τον Γκαζαριάν, ο οποίος ήταν ο πιο επικινδύνως ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας όταν είχε την μπάλα στα πόδια. Δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ήταν άστοχος στην τελική του προσπάθεια...

Αδύναμος κρίκος: Αν και γενικά η άμυνα της Καλλονής έκανε ένα καλό παιχνίδι, ο Αναστασιάδης είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει κάνει το πέναλτι (κρατάει τον Καϊκούτ) και μαζί με τον Αντέγιο που έχει πάρει βλακωδώς την πρώτη κίτρινη κάρτα (άδικα την δεύτερη), είναι οι μοιραίοι της Καλλονής.

Στο ύψος του: Ο Σάσα Καϊκούτ και ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος. Ο πρώτος έκανε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ είναι ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε και άνοιξε το σκορ. Από την άλλη, ο Ανδρεόπουλος, αγωνίστηκε και πάλι σε άλλη θέση από την φυσική του και ήταν εξαιρετικός. Ως δεξιός οπισθοφύλακας λοιπόν, έκανε πολύ καλά την δουλειά του, όπως και ο Ντιόγκο από την άλλη πλευρά και δεν είχαν πρόβλημα με τους αντιπάλους τους στις πτέρυγες.
Η γκάφα: Η πρώτη κίτρινη που είδε ο Αντέγιο. Κάνει χέρι σε μια φάση μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας εντελώς αψυχολόγητα. Ο αμυντικός της Καλλονής μπορεί να παραδέχτηκε αμέσως το λάθος του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μη δει την πρώτη δικαιολογημένη κίτρινη.

Το στραγάλι: Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, είχε να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Αρχικά στη φάση του 33' έχει κάνει λάθος με την αποβολή του Αντέγιο, καθώς δεν υπάρχει δεύτερη κίτρινη, ενώ σωστά δεν έχει δώσει πέναλτι στον Μαρκόφσκι ένα λεπτό πριν καταλογίσει το πέναλτι στον Καϊκούτ, το οποίο ακόμα και από το ριπλέι δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν είναι ή οχι.

Το ταμείο του Gazzetta: Υπερπολύτιμη νίκη για την Κέρκυρα που την φέρνει στο +8 από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι «Φαίακες», έχουν πλέον ματς με τον Πλατανιά και θέλουν οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς ώστε μαζί με το +3 από την Νίκη Βόλου να είναι πιο ήρεμοι στη συνέχεια. Από την άλλη, η Καλλονή, μπήκε στο ματς ξεκάθαρα για την ισοπαλία. Δεν τα κατάφερε και πλέον πρέπει να κοιτάξει την δύσκολη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ναγιάρ (89' Κρητικός), Καϊκούτ (69' Λεάλ), Γκαζαριάνμ (90'+2' Κόντος), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ντιόγκο, Χουμπούτια, Φάμπιο

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς (78' Μίνγκας), Λεοζίνιο (38' Κριπιντίρης), Μανούσος, Χουάνμα, Πιπίνης (68' Πετρόπουλος)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα