Καλλονή - Ξάνθη 2-2

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή - Ξάνθη 2-2

bet365

Καταπληκτικό ματς στην Μυτιλήνη, με την Ξάνθη να προηγείται (0-1), την Καλλονή να το... γυρίζει (2-1) και τελικά τους «ακρίτες» να σώζουν τον βαθμό (2-2), ενώ είχαν και δοκάρι!

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και άνοιξε το σκορ, όμως η Καλλονή πήρε... μπροστά στο δεύτερο και με πρωταγωνιστή τον Χουάνμα έφτασε στην ανατροπή. Τελικά, οι ακρίτες πήραν τον βαθμό, ενώ είχαν και δοκάρι, σ' ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

Το... γύρισε 4-4-2 ο Βλάχος

Να αλλάξει το 4-2-3-1 σε 4-4-2 αποφάσισε ο Βαγγέλης Βλάχος αφήνοντας Λεοζίνιο και Ναβάρο στον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χογκ, δεξιά στην άμυνα ο Τσαμπούρης, αριστερά ο Πιπίνης και στα στόπερ οι Αντέγιο, Αναστασιάδης. Χαφ οι Κεϊτά, Μαρσέλο, δεξιά τους ο Μίνγκας και αριστερά τους ο Γιορέντε. Επιθετικό δίδυμο οι Μανούσος και Χουάνμα.

Έξι αλλαγές από Λουτσέσκου

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου διατήρησε το 4-2-3-1, όμως έκανε έξι αλλαγές στο σχήμα, καθώς άφησε στον πάγκο τους Γουάλας, Ομπόντο, Γούτα, Καπετάνο, Μπαξεβανίδη, Βάλτερ Φερνάντεθ. Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Κυριακίδης, με τον Μπέρτο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γκόμσι το αριστερό και τους Παπάζογλου, Λισγάρα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός, Φλίσκας και μπροστά τους οι Βασιλακάκης, Λουσέρο, Μπέλιτς. Μοναδικός προωθημένος ο Σολτάνι.

Πίεση ψηλά από Ξάνθη, 0-1 με Σολτάνι

Αν και η Καλλονή ξεκίνησε καλά το ματς, έκανε λάθη στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, με την Ξάνθη να ανεβαίνει μετά το 10λεπτο, να πιέζει ψηλά και να φτάνει πρώτη στο γκολ. Οι ακρίτες απείλησαν, αρχικά, στο 12' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο από δεξιά, την οποία απέκρουσε ο Χογκ, ενώ το σουτ του Σολτάνι στο αμέσως επόμενο λεπτό έφυγε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.

Στο 14' ο γκολκίπερ της Καλλονής θέλησε να ντριμπλάρει τον Βασιλακάκη και ήταν τυχερός που κέρδισε την κόντρα, με τους γηπεδούχους να απειλούν για πρώτη φορά στο 24'. Ο Μίνγκας εκτέλεσε το φάουλ με γέμισμα και ο Χουάνμα δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα με κοντινή προβολή, με τον Κυριακίδη να την μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν ουσιαστικά... άφαντη, η Σκόντα συνέχισε την πίεση ψηλά και στο 32' πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο Βασιλακάκης πήρε την μπάλα από αριστερά, τη γύρισε για τον Σολτάνι και αυτός με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής, όντας εντελώς μόνος του, νίκησε τον Χογκ για το 0-1. Αυτό φάνηκε να... ξυπνάει τους παίκτες του Βλάχου, ωστόσο δεν είχαν τη λύση μπροστά. Χαρακτηριστικό το ότι η ΑΕΛΚ δεν απείλησε μέχρι την ανάπαυλα, με εξαίρεση τη φάση στην εκπνοή του ημιχρόνου, όπου ο Γιορέντε έβγαλε με κάθετη πάσα... φάτσα με τον τέρμα τον Χουάνμα, που έκανε το πλασέ για να επέμβει σωτήρια ο Κυριακίδης.

Άλλη Καλλονή, το γύρισε ο Χουάνμα

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα και στην επανάληψη είδαμε άλλη Καλλονή και άλλο παιχνίδι! Η ομάδα της Λέσβου ανέβασε την απόδοσή της και με πρωταγωνιστή τον Χουάνμα έφερε... τούμπα το ματς. Ο Πετρόπουλος επιχείρησε να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο έφυγε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια, στο 51', ενώ ο Χουάνμα... προειδοποίησε δις.

Αρχικά, στο 54' με κεφαλιά που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη, ο οποίος απέκρουσε τη νέα κεφαλιά του φορ της ΑΕΛΚ δύο λεπτά αργότερα. Τελικά, μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Ισπανός έκανε την ανατροπή βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Στο 68' ο Μίνγκας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Πετρόπουλος ακούμπησε όσο έπρεπε την μπάλα για να τροφοδοτήσει τον Χουάνμα, που με διαγώνιο πλασέ νίκησε αυτή τη φορά τον Κυριακίδη, τη στιγμή που η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι. Στο 72' ήρθε και το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, με τον Μανούσο να βγάζει αυτή τη φορά τη σέντρα από δεξιά, τον Κυριακίδη να κάνει κακή έξοδο και τον Χουάνμα να τον πλασάρει στην κίνηση για το 2-1.

«Ξύπνησε» η Ξάνθη και 2-2

Αυτό φάνηκε να... ξυπνάει την Ξάνθη, που βγήκε στην επίθεση και στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή της έφερε το ματς στα ίσια. Ο Γκόμσι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Σολτάνι κατέβασε ωραία με τη μία για τον Λουσέρο, που με σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή σημείωσε ένα όμορφο τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ματσάρα και δοκάρι η Σκόντα

Βέβαια, η αναμέτρηση στον Ταρλά θα μπορούσε να έχει κι άλλα γκολ, καθώς στο φινάλε πήρε άγρια ομορφιά και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, με την Σκόντα να έχει και δοκάρι.

Ο Λισγάρας απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του στο 84', όταν ο Κυριακίδης έκανε λάθος και ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να πλασάρει, στο 87' μετά από σέντρα του Βάλτερ Φερνάντεθ από αριστερά η κεφαλιά του Λουσέρο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Χογκ, στο 88' το σουτ του Χουάνμα από κοντά σταμάτησε στον Γκόμσι και στο 89' ο Χογκ απέκρουσε το κοντινό σουτ του Σολτάνι.

Το ματς έληξε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το νικητήριο γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ για να μοιραστούν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Man of the match: Ο Χουάνμα σημείωσε δύο τέρματα, έκανε την ανατροπή για την Καλλονή, ενώ θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αν πετύχαινε κι άλλα γκολ για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Οι άμυνες των δύο ομάδων έκαναν αρκετά λάθη και τα πλήρωσε αμφότερες σε δύο περιπτώσεις.

Στο ύψος του: Ο Σολτάνι άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη, ενώ έδωσε την ασίστ στον Λουσέρο στο δεύτερο γκολ των ακριτών. Από πλευράς Καλλονής καλό παιχνίδι έκανε και ο Πετρόπουλος, ενώ αισθητά ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος ο Μανούσος, που δε φάνηκε στο πρώτο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κυριακίδης στο 72' και την πλήρωσε με το δεύτερο γκολ του Χουάνμα. Κακή έξοδος από τον γκολκίπερ της Ξάνθης.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Ζαχαριάδη σε γενικές γραμμές. Αν παρατηρείται κάποιο λάθος είναι η μη υπόδειξη της κίτρινης κάρτας στον Αντέγιο στα πρώτα λεπτά του ματς για το σκληρό μαρκάρισμα στον Κυριακίδη. Στο 88' η Καλλονή ζήτησε πέναλτι, όμως το χέρι είναι κολλημένο στο σώμα του Γκόμσι, ώστε να μην υπάρχει παράβαση. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Ξάνθη πίεσε ψηλά στο πρώτο ημίχρονο, η Καλλονή δεν... υπήρχε σε άμυνα και κέντρο, με την Σκόντα να παίρνει το προβάδισμα. Στην επανάληψη η εικόνα της ΑΕΛΚ άλλαξε άρδην, η ακριτική ομάδα έμεινε πίσω και αυτή της Λέσβου έφτασε στην ανατροπή. Η Ξάνθη κατάφερε, τελικά, να φύγει με τον βαθμό από τη Μυτιλήνη, όπου έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στα αξιοσημείωτα τα δύο γκολ του Χουάνμα και το υπέροχο τέρμα του Λουσέρο.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Κεϊτά, Μίνγκας, Μαρσέλο (46' Πετρόπουλος), Πιπίνης (59' Λεοζίνιο), Τσαμπούρης, Γιορέντε, Μανούσος, Χουάνμα.

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπέρτος, Παπάζογλου, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (58' Ομπόντο), Φλίσκας (79' Βάλτερ Φερνάντεθ), Λισγάρας, Μπέλιτς (63' Καπετάνος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα