Ολα καλά για Ρόμα, Νάπολι

Gazzetta team
Ολα καλά για Ρόμα, Νάπολι

bet365

Η Ρόμα ίδρωσε αλλά πέρασε από την έδρα της Κάλιαρι (1-2) και παρέμεινε στο -7 από την Γιουβέντους, ενώ η Νάπολι νίκησε 3-1 εντός την Ουντινέζε.

Παρά τις πραγματικά πάρα πολλές απουσίες, η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία έκανε αυτό που έπρεπε και παρότι η Κάλιαρι είχε μεγάλες ευκαιρίες, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Σαρδηνία (1-2). Οι Τζαλορόσι παρέμειναν με αυτόν τον τρόπο σε απόσταση 7 βαθμών από την πρωτοπόρο της Serie A, Γιουβέντους ενώ η Νάπολι επικράτησε 3-1 της Ουντινέζε στο «Σαν Πάολο» και συνεχίζει να είναι μόλις στο -4. Η Σασουόλο έμεινε όρθια στο «Μαράσι» με το 1-1 κόντρα στην Σαμπντόρια, νίκη-παραμονή της Εμπολι επί της Τσεζένα (2-0).

Οξυγόνο για Ρόμα
Στις νίκες επέστρεψε η Ρόμα μετά τον αποκλεισμό από την Φιορεντίνα στο Κύπελλο, παρά τα πολλά ονόματα που υπήρχαν στο απουσιολόγιο του Ρούντι Γκαρσία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και είχαν καλή στιγμή με σουτ του Κροάτη επιθετικού, Τσοπ, που σταμάτησε στον Ντε Σάνκτις ενώ για την Ρόμα απείλησαν οι Σιμόνε Βέρντε και Ναϊνγκολάν, που πήρε φανέλα βασικού από τον Γκαρσία. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Τζαλορόσι στο πρώτο μέρος και αφού ο Λιάγιτς δεν βρήκε στόχο (26'), στο 27' πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Μπρκιτς μετά τη σούπερ πάσα του Σεϊντού Κεϊτά. Στο 38' όμως ο Βέρντε την έκανε τη ζημιά. Ο Λιάγιτς θέλησε να παίξει το '1-2' μαζί του, ο πιτσιρικάς του επέστρεψε τρομερή πάσα και ο Σέρβος με τελείωμα ψηλά έγραψε το 0-1 για την Ρόμα.

Στην επανάληψη οι Ρωμαίοι θέλησαν περισσότερο να προστατεύσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα παρά να το κλειδώσουν και βρέθηκαν κοντά σε νέα απώλεια. Στο 66' ο Τσοπ νικήθηκε σε καθαρό τετ α τετ από τον ντε Σάνκτις ύστερα από βαθιά μπαλιά και κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο και στο 78' ο Κροάτης πήρε με κάθε επισημότητα τον τίτλο του μοιραίου της αναμέτρησης. Ο Γιάνγκα Μ' Μπίβα έχασε εντελώς τη φάση ο άσος της Κάλιαρι βρέθηκε φάτσα με τον πορτιέρε της Ρόμα όμως πέταξε τη μπάλα ψηλά άουτ. Και αφού η ομάδα του Τζανφράνκο Τζόλα δεν 'χτύπησε' όταν μπορούσε, δέχθηκε το γκολ με το οποίο είπε «αντίο» στο θετικό αποτέλεσμα. Στο 85' ο Βέρντε έβγαλε τη δεύτερη ασίστ του στο ματς με σέντρα από αριστερά και ο Παρέδες με υπέροχο διαγώνιο σουτ σκροπ εκτός περιοχής βρήκε τη γωνία του Μπρικς που δεν μπορούσε να κάνει κάτι (0-2). Το μόνο που έκαναν οι Σάρδοι ήταν να μειώσουν σε 1-2 στο 95' μετά την εξαιρετική σέντρα του Ντανίλο Αβελάρ από αριστερά και την πειστική κεφαλιά του Μ' Ποκού.

Κάλιαρι (Τζανφράνκο Τζόλα): Μπρκιτς, Ροσετίνι, Γκονσάλες (61' Μ' Ποκού), Αβελάρ, Καπουάνο, Ντονσά, Κόντι, Ντεσένα, Εκνταλ, Ζοάο Πέδρο (78' Σάου), Τσοπ (84' Λόνγκο).

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Χολέμπας, Τοροσίδης, Γιάνγκα Μ' Μπίβα, Αστόρι, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Βέρντε, Λιάγιτς (74' Παρέδες), Τότι (62' Σανάμπρια).


Πετάει η Νάπολι
Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μετά την πρόκριση επί της Ιντερ στα ημιτελικά του Coppa Italia νίκησε εντός της Ουντινέζε και παρέμεινε στο κυνήγι της Ρόμα και της 2η θέσης της Serie A. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε θέση οδηγού στο 8' με τον Μέρτενς, ο οποίος πήρε τη μπάλα στο κέντρο, έπαιξε το '1-2' με τον Ιγουαΐν και τελείωσε τη φάση νικώντας τον Καρνέζη (1-0). Το γκολ έδωσε έξτρα αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους που πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι, ο οποίος πήρε την πάσα στο ξέφωτο από τον Χάμσικ και νίκησε και αυτός τον Ελληνα πορτιέρε για το 2-0 πετυχαίνοντας το 9ο γκολ του στη σεζόν. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ουντινέζε άγγιξε το γκολ με τον Αλαν να κάνει όμορφη ενέργεια και μαγικό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Ράφαελ βρήκε τη μπάλα με τα δάχτυλα και την έστειλε στο οριζόντιο. Τελικά το 2-1 έγινε δύο λεπτά μετά. Ο Αλαν έκανε τη ζημιά με ασίστ πάνω από την άμυνα των Παρτενοπέι, ο Τερό πρόλαβε τον Ράφαελ και με εξαιρετικό πλασέ από δύσκολη γωνία έβαλε τους Τζεμπρέτε ξανά στο ματς. Στην τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να ισοφαρίσουν όμως η σέντρα του Πασκουάλε βρήκε το κεφάλι του Φερνάντες και το βολέ του Βίντμερ πέρασε ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη η Νάπολι επανέκτησε το προβάδισμα δύο τερμάτων στο 59' χάρη σε έναν παίκτη της Ουντινέζε. Ο Τερό έβαλε ένα και στη δική του εστία για το 3-1 ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μέρτενς, το οποίο φάουλ κέρδισε ο Βέλγος όντας καθαρά σε θέση οφσάιντ. Το αυτογκόλ, έριξε εντελώς την Ουντινέζε και έδωσε τη δυνατότητα στους Παρτενοπέι να ελέγξουν πλήρως τον αγώνα. Ο Ντε Γκουζμάν ανάγκασε τον Καρνέζη σε επέμβαση, ενώ ο Στίπε Πέρικα, έκανε το ντεμπούτο του για τους Τζεμπρέτε μετά τον δανεισμό του από την Τσέλσι.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ράφαελ, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Μάτζιο, Γκαργκάνο (82' Ζορζίνιο), Ινλέρ, Χάμσικ, Μέρτενς (76' Ντε Γκουζμάν), Γκαμπιαντίνι (55' Καγιεχόν), Ιγουαΐν.

Ουντινέζε (Αντρέα Στραματσιόνι): Καρνέζης, Πασκουάλε, Ντανίλο, Ερτό, Πίρις, Βίντμερ, Γκιλιέρμε, Αλαν, Χάλμπεργκ (63' Αγκίρε), Φερνάντες (78' Πέρικα), Τερό (87' Γκαμπριέλ Σίλβα).


«Χ»άνει έδαφος η Σαμπντόρια
Ηταν η κόντρα δύο εκ των θετικών εκπλήξεων της χρονιάς και παραδόξως δεν είχε νικητή. Το παραδόξως ουσιαστικά πάει στη Σαμπντόρια που ήταν γηπεδούχος, ενώ η Σασουόλο παρατάχθηκε χωρίς το μεγάλο αστέρι της, Σιμόνε Τζάτζα, αλλά και τους άλλους δύο σημαντικούς επιθετικούς, Μπεράρντι, Σανσόνε. Ακόμα και έτσι όμως οι Νεροβέρντι κατάφεραν να πάρουν το βαθμό (1-1). Μάλιστα προηγήθηκαν κιόλας με το καλημέρα με την κεφαλιά του Ατσέρμπι (2'). Η Σαμπ όμως απάντησε άμεσα (9') με τον ίδιο τρόπο και το 7ο φετινό τέρμα του κορυφαίου της, Εντερ. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στη συνέχεια πίεσε, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν έκανε τη μεγάλη φάση και έτσι έμεινε για τρίτο σερί ματς μακριά από το «τρίποντο», για να απομακρυνθεί από το Champions League και να κινδυνεύει πλέον να χάσει γενικότερα την Ευρώπη.

Την... έσπρωξε στη Serie B!

Η... κατάρα έσπασε και η Έμπολι έπειτα από εννέα ματς χωρίς τρίποντο επέστρεψε στις επιτυχίες παίρνοντας παράλληλα σημαντική βαθμολογική ανάσα. Αυτή τη φορά η Εμπολι εκτός από εντυπώσεις είχε και ουσία και το... εξάποντο στο ντέρμπι νεοφώτιστων έσπρωξε την... Τσεζένα στη Serie B. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, πίεσαν και απείλησαν δυο φορες με Πουτσιαρέλι. Ωστόσο, τη λύση έδωσε στο 30' ο Μακαρόνε. Ο έμπειρος φορ με εξαιρετική προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η Εμπολι είχε τον απόλυτο έλεγχο, χάνοντας ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, όταν την κεφαλιά του Σινορέλι έδιωξε εντυπωσιακά ο Λεαλι. Στο 57' ο μέσος από τη Βενεζουέλα ήταν σφράγισε τη νίκη με σουτάρα πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του τέρμα στη Serie A.

 

SERIE A Τελευταία Νέα