ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0

bet365

Ένταση, αλλά όχι γκολ (0-0) στην Τούμπα! Ο καλύτερος Ολυμπιακός, έχασε ευκαιρίες για νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά έφυγε αλώβητος και διατηρεί την διαφορά ασφαλείας! Αποδοκιμασίες στο φινάλε!


Ρυθμός, ένταση, αλλά όχι γκολ σε ένα... χαλαρό ντέρμπι! Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ είχε... Ιτάνζ, όχι όμως και λύσεις για τον «τελικό» Οι Πειραιώτες έφυγαν αλώβητοι, διατήρησαν τη διαφορά στο +8 από τον «δικέφαλο», ο οποίος υποχώρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα, στο τέλος του ματς υπήρξαν αποδοκιμασίες οπαδών για την εικόνα της ομάδας τους.


Ετσι έπαιξαν

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε σχηματισμό 4-3-3 για το ντέρμπι της Τούμπας. Ο Ιτάντζ ήταν ο γκολκίπερ, δεξί μπακ ο Σκόνδρας, τα δύο στόπερ οι Κόστα και Βίτορ και αριστερά ο Ρατς. Στο κέντρο ήταν η τριάδα των Νομπόα, Κάτσε και Περέιρα, με τον Περέιρα να παίζει ουσιαστικά πιο κοντά στον φορ σε σχέση με τους άλλους μέσους. Τα δύο εξτρέμ ήταν οι Μακ και Σαλπιγγίδης και φορ ο Αθανασιάδης.


Στον αντίποδα, ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε την... προβλεπόμενη ενδεκάδα, με έκπληξη την παρουσία του Ρομπέρτο. Η διάταξη του Ολυμπιακού ήταν: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου, τα δύο στόπερ ο Σαντάνα με τον Σιόβα, στον άξονα οι Κασάμι και Μανιάτης, δεξί εξτρέμ ο Ντοσεβί, αριστερό ο Αφελάι, επιτελικός χαφ ο Τσόρι και φορ ο Μήτρογλου.

Εσωσε ο Ιτάνζ!
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει δυνατά, ο Ολυμπιακός δεν αιφνιδιάστηκε, είχε κλείσει καλά τους χώρους κάνοντας δύσκολες τις επιλογές των γηπεδούχων. Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν και στο 7' είχαν το πρώτο σουτ στην εστία του Ιτάνζ. Ο φορ του Ολυμπιακού είχε ένα καλό σουτ τρία λεπτά αργότερα, που ομως δεν αιφνιδίασε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μετά το τέταρτο πίεσε περισσότερο, το ματς είχε ρυθμό όχι όμως ευκαιρίες με τους γηπεδούχους να θέλουν αλλά να μη μπορούν.

Ο Ολυμπιακός όταν έβρισκε ευκαιρίες προωθούνταν και στο 23' είχε τη μεγαλύτερη φάση του α' μέρους, όταν ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ιτάνζ με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πιο καθαρό μυαλό και στο 29' βρέθηκενα κοντά στο γκολ. Το τραγικό λάθος του Κόστα εκμεταλλεύθηκε ο Ντοσεβί, ο οποίος πέρασε τον Ιτάνζ, αλλά η πάσα στον Μανιάτη άργησε και το σουτ του Μανιάτη κατέληξε άουτ.


Οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής και στο 36' είδαν τον Ιτάνζ να κάνει ακόμα μια εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Κασάμι. Η αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3 του ΠΑΟΚ δεν έφερε πολλές αλλαγές, μιας και δεν βρέθηκαν οι επιλογές για να απειλήσει τον Ρομπέρτο. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε, με τον Ιτάνζ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού με καθοριστικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν!

Χωρίς αλλαγές οι δυο προπονητές, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο κινητικός, αλλο ο Ολυμπιακός να απειλεί πρώτος. Η μαγική κούρσα του Ομάρ, ο οποίος ξεκίνησε από την περιοχή του για να φτάσει στην αντίπαλη δεν συνοδεύτηκε με το ανάλογο αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους.

Διακοπή λόγω αντικειμένων
Το ματς κυλούσε χωρίς πρόβλημα μέχρι το 61', όταν και ο Τσόρι πήγε να εκτελέσει κόρνερ. Αρκετά αντικείμενα προσγειώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Αργεντίνο να δέχεται πέτρα και να τρέχει προς τον Γιάχο να του την παραδώσει. Εκεί άλλωστε απώθησε και τον Μακ, με συνέπεια να δεχθεί την κίτρινη κάρτα.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός, αλλά...

Ο Περέιρα πέρασε στο ματς τους Φορτούνη, Μιλιβόγιεβιτς στη θέση των Ντομίνγκες, Κασάμι, θέλοντας έτσι να φρεσκάρει το κέντρο. Οι Πειραιώτες ήταν πιο κινητικοί, έβρισκαν περισσότερους χώρους, με τον ΠΑΟΚ να έχει πρόβλημα στον άξονα. Στο 79' και 81' Μιλιβόγεβιτς και Αφελάι προσπάθησαν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στον αντίποδα, ο Αναστασιάδης έκανε πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ, αφού στο 84' έβαλε τον Παπαδόπουλο, αλλά και δυο λεπτά αργότερα τον Γκολάσα σε αυτή του Νομπόα. Το ρίσκο δεν του βγήκε, ο Ολυμπιακός είχε χώρους, ενώ στο 86' ζήτησε πέναλτι σε κράτημα του Αθανασιάδη στον Σαντάνα.

Μάλιστα, στο 88' η σωτήρια προβολή του Κόστα έκοψε την ευκαιρία στους Πειραιώτες, μιας και ο Ντοσεβί ήταν σε εξαιρετική θέση. Ο Ολυμπιακός έφευγε πολύ καλύτερα στην κόντρα, αλλά... μέχρι την αντίπαλη εστία, αφού εκεί οι επιλογές ήταν άσχημες! Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ο Ολυμπιακός συντήρησε το προβάδισμα τωβν 8 βαθμών από τον ΠΑΟΚ, βλέποντας τον μάλιστα να πέφτει στην 3η θέση!

Μan of the match: Ο Ιτάνζ ήταν ο κορυφαίος του ματς, με τον Καμερουνέζο γκολκίπερ να κρατά το μηδέν! Ανεπανάληπτη επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Μήτρογλου, εξαιρετικός στο σουτ του Κασάμι, δεν άφησε τους ερυθρόλευκους να σκοράρουν. Σταθερός στις επεμβάσεις του, παίρνει τον τίτλο του MVP.

Στο ύψος του: Εξαιρετικοί οι Ομάρ, Μαζουακού, έκοψαν κάθε κίνδυνο για την εστία του Ρομπέρτο. Πολύ καλοί αμυντικά, βοήθησαν στο να μείνει το μηδέν για τον Ολυμπιακό. Θετικός ο Μανιάτης, πολύ καλός ο Τσόρι, ο οποίος έτρεξε αρκετά, μοίρασε. Οι «ερυθρόλευκοι» τα πήγαν πολύ καλά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Αδύναμος κρίκος: Αρκετοί... Μήτρογλου, Αφελάι δεν προσέφεραν επιθετικά, με τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού να χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσαν να προσφέρουν, ο Νομπόα και ο Μακ ήταν εγκλωβισμένοι με ελάχιστες θετικές ενέργειες.

Το στραγάλι: Ο Θανάσης Γιάχος δεν έχασε τον έλεγχο σε κανένα σημείο του ματς, έδωσε κίτρινες στο σκληρό παιχνίδι και το... κράτησε όταν ο Τσόρι έφυγε από το κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν πέναλτι στη φάση του 86', όταν όπως δείχνει και το ριπλέι ο Αθανασιάδης κρατά παρατεταμένα τον Σαντάνα. Παράβαση που δεν δόθηκε. Ο ΠΑΟΚ ζητά φάουλ έξω από την περιοχή στο τέλος, σε ανατροπή του Παπαδόπουλου.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Πριν αναφερθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να σταθούμε στη συμπεριφορά των παικτών, αφού κράτησαν ένα μεγάλο ντέρμπι σε ήρεμους τόνους. Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε ευκαιρίες, με τον Ιτάνζ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Μόλις μια τελική είχε ο ΠΑΟΚ στο α' μέρος, όταν οι Πειραιώτες απείλησαν με Μήτρογλου, Κασάμι, Τσόρι και Μανιάτη. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλυτεροι και στην επανάληψη, είχαν τον άξονα, εγκλωβισαν τα άκρα του ΠΑΟΚ, με τον Μακ να έχει μόλις... ένα σουτ. Γκολ δεν υπήρξε, αλλά ο Ολυμπιακός έφυγε αλώβητος από την Τούμπα και κράτησε το +8 από τον «Δικέφαλο».

Ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα (87' Γκολάσα), Μακ, Περέιρα (84' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (90' Παπαγιαννόπουλος), Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι (73' Μιλιβόγεβιτς), Μανιάτης, Ντομίνγκες (73' Φορτούνης), Ντοσεβί (90' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα