Τα τρία σχέδια για το πρωτάθλημα των «14»

Gazzetta team
Τα τρία σχέδια για το πρωτάθλημα των «14»

bet365

Τρεις προτάσεις θα παρουσιάσει στους παράγοντες των ΠΑΕ το προεδρείο της Superleague για τη δόμηση του πρωταθλήματος με 14 ομάδες. Playoffs και για τον πρωταθλητή.

Η απόφαση της Λίγκας να μειώσει τον αριθμό των ομάδων σε βάθος διετίας φαίνεται πως είναι σχεδόν ειλημμένη, αφού έχει τεθεί ως στόχος να τονωθεί ο ανταγωνισμός και να βελτιωθεί το προϊόν συνολικά από τον πρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο, ο οποίος έχει κάνει ήδη έναν πρώτο κύκλο επαφών με όλες τις ΠΑΕ, ενώ το θέμα τέθηκε και στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΠΟ.

Από τη νέα κιόλας σεζόν, οι ομάδες θα μειωθούν σε 16, με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή πιθανότατα να ανεβαίνουν στη μεγάλη κατηγορία, ενώ η Νίκη Βόλου έχει ήδη εγκαταλείψει και ερωτηματικό παραμένει το αν και πόσο θα αντέξει ο ΟΦΗ. Με την έναρξη της σεζόν 2016/17 λοιπόν, σκοπός είναι οι ομάδες να μειωθούν σε 14, ενώ όπως αναφέρει η «Live Sport», θα κρίνεται και ο τίτλος στα playoffs!

Η παραπάνω καινοτομία δεν αποκλείεται να γίνει με όρο η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο της βαθμολογίας να είναι μέχρι 3 βαθμούς. Δηλαδή, εάν ο πρώτος είναι στο +4 να μην μπαίνει στα playoffs και να στέφεται αυτόματα πρωταθλητής. Το προεδρείο έχει πάντως ήδη τρεις προτάσεις για τη νέα δομή που θα συζητηθούν με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και θα αποφασιστεί ποια θα εφαρμοστεί τελικά.

Α' Πρόταση:

Πρώτη φάση δύο γύρων, 26 αγωνιστικών.

Σε δεύτερη φάση, οι ομάδες στις θέσεις 1-8 θα παίζουν ένα γύρο (7 αγωνιστικές) με συγκεκριμένο πρόγραμμα 7 αγωνιστικών, διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο. Από την άλλη, οι ομάδες στις θέσεις 9-14 θα παίζουν δύο γύρους (10 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς), διατηρώντας επίσης τους βαθμούς τους στο ακέραιο.

Β' Πρόταση:

Πρώτη φάση δύο γύρων, 26 αγωνιστικών.

Σε δεύτερη φάση, οι ομάδες στις θέσεις 1-6 θα παίζουν δύο γύρους (10 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς), διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο. Από την άλλη, οι ομάδες στις θέσεις 7-14 θα παίζουν δύο γύρους (14 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς), κουβαλώντας επίσης τους βαθμούς τους στο ακέραιο.

Γ' Πρόταση:

Πρώτη φάση δύο γύρων, 26 αγωνιστικών.

Σε δεύτερη φάση, οι ομάδες στις θέσεις 1-4 θα παίζουν δύο γύρους (6 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς), διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο. Από την άλλη, οι ομάδες στις θέσεις 5-8 θα παίζουν δύο γύρους (6 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς) διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο. Τέλος, οι ομάδες στις θέσεις 9-14 θα παίζουν δύο γύρους (10 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς), διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα