Ο ΠΑΟΚ του πρωταθλητισμού... λύγισε στα δύσκολα (vids)

Ο ΠΑΟΚ του πρωταθλητισμού... λύγισε στα δύσκολα (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο ΠΑΟΚ του πρωταθλητισμού... λύγισε στα δύσκολα (vids)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει την... λιποθυμία του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια διεκδίκησης του φετινού τίτλου και τα καθοριστικά αποτελέσματα που τον βγάζουν πλέον εκτός τροχιάς.

Το κλίμα μυρίζει... μπαρούτι στον «δικέφαλο του βορρά» μετά και την ήττα (3-1) στο Ηράκλειο, από τον ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων που βρήκε προσωρινή λύση την τελευταία στιγμή για να γίνει κανονικά το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής, το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι Θεσσαλονικείς αγνώριστοι, ηττήθηκαν και υποχώρησαν στο -8 από την κορυφή λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό και η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη, με τον Αναστασιάδη να υποβάλλει την παραίτησή του και τους παίκτες να προπηλακίζονται από τους οπαδούς με την επιστροφή της αποστολής.

Το gazzetta.gr αναλύει πως έφτασε ο ΠΑΟΚ από την αισιοδοξία και την πίστη για τον τίτλο, στην «κατάρρευση».

Νωρίς να μιλάς για τίτλο...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης το ήξερε και το ξέρει πολύ καλά πως όταν πανηγυρίζεις από νωρίς, δεν σου βγαίνει σε καλό. Μπήκε όμως σε ένα «τρυπάκι» να μιλήσει για τίτλο από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μόλις στις 28 Σεπτέμβρη. «Εγώ περιμένω να είμαστε πρωταθλητές τον Μάιο και όλη η δουλειά για αυτό γίνεται. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν πετάμε στα σύννεφα δεν λέμε μεγάλες κουβέντες. Ελπίζω να βοηθήσει η Παναγιά για να φθάσουμε μέχρι το τέλος και να πετύχουμε τον στόχο μας» δήλωσε ο κόουτς του ΠΑΟΚ μετά το επιβλητικό 4-0 επί του ΟΦΗ που ανέβασε την ομάδα του στην κορυφή μετά και την ήττα (1-0) του Ολυμπιακού από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι» ανέφερε τότε ο προπονητής του συλλόγου. Η αναρρίχηση στο ρετιρέ ήταν η καλύτερη απάντηση εκείνη τη στιγμή μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο...

Πρώτο «τεστ», αποτυχημένο

Η ομάδα που προσπαθούσε να χτίσει ο Αναστασιάδης για να πάρει το πρωτάθλημα, έπρεπε να έχει τρόπο να παίρνει και τα ντέρμπι, ειδικά στην Τούμπα. Στο πρώτο του, πολύ σοβαρό «τεστ», ο ΠΑΟΚ είδε τον Παναθηναϊκό στις 9/11 να φεύγει νικητής από τη συμπρωτεύουσα με σκορ 2-1, με τον Γιάννη Αναστασίου να καταφέρνει να «κλειδώσει» τους μέχρι πρότινος διεκδικητές της κορυφής, «χτυπώντας» με αντεπιθέσεις τις κατάλληλες στιγμές. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, τότε, το αποτέλεσμα εκείνο δεν ήταν ικανό να τον ρίξει από την κορυφή, αφού, μια αγωνιστική νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε μείνει στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Γλέντια στο Φάληρο, κλάματα στα «Πηγάδια»

Η νίκη επί του Ολυμπιακού έκανε αρκετούς που μπορεί να έλεγαν μέχρι εκείνη τη στιγμή «σιγά μην αντέξει ο ΠΑΟΚ», να το ξανασκεφτούν. Στο ντέρμπι του Φαλήρου, στις 3/12, ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε με σκορ 2-1, του ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ στις καθυστερήσεις και το φινάλε της αναμέτρησης τον βρήκε στο +5 από τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ! Ήταν μια πρωτόγνωρα ευτυχισμένη κατάσταση, που όμως, χρειαζόταν προσεκτικότατη διαχείριση. Ε, λοιπόν, αυτή δεν έγινε ποτέ. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, στα «Πηγάδια», ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται απαράδεκτος και χάνει με σκορ 4-2 από την SKODA Ξάνθη, για να... προσγειωθεί τελείως άτσαλα, χάνοντας μέγιστη ευκαιρία για να πάει στο +7 λόγω της ισοπαλίας (2-2) του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω...

Η άμυνα «έλιωνε», η κορυφή χάθηκε

Η περίοδος που ακολούθησε του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μέχρι και σήμερα, είναι τέτοια που η άμυνα της ομάδας προκαλεί τεράστια προβλήματα. Δύο «τριάρες» δίχως απάντηση, υποχρέωσαν τον ΠΑΟΚ να υποχωρήσει από την κορυφή και να τον πάρει πλέον η... κάτω βόλτα. Μετά την ήττα, λοιπόν, από την Ξάνθη, ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεφυσούσε ανακουφισμένος μετά το 2-1 επί της Κέρκυρας, όμως η εμφάνιση ήταν τέτοια που προκαλούσε σκέψεις και φόβους. Το 3-0 από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, στις 18/12 και η «τριάρα» από τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς με τρομερά παράπονα από τους Θεσσαλονικείς, έσβηναν το όνειρο που ζούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Τζαβέλλας... πλήρωσε τα σπασμένα με τον Αναστασιάδη να τον «τελειώνει», όμως μόνος αυτός, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν το πρόβλημα.

Χαιρέτα τον τίτλο...

Λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, που πριν λίγο καιρό είχε αποκτήσει χαρακτήρα... τελικού πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο -8 από την κορυφή, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να έχει υποβάλλει την παραίτησή του έπειτα από δύο σερί ήττες, τους οπαδούς να είναι οργισμένοι και να τα βάζουν με όλους και να μην γνωρίζει κανείς από που να πρωτομαζέψει την κατάσταση. Ο Παναιτωλικός πέρασε από την Τούμπα με το 2-1, το περασμένο Σάββατο και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η βαριά ήττα με σκορ 3-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Οι Κρητικοί, που... ακροβατούν σε ένα πολύ λεπτό σχοινί μεταξύ επιβίωσης και εξαφάνισης, έδειξαν θάρρος και δύναμη που έλειπε παντελώς από τον ΠΑΟΚ. Αυτός, απέτυχε παταγωδώς ν' αποδείξει ότι ήταν άξιος διεκδικητής του τίτλου, είχε το μέταλλο που απαιτείται για να ξεπεράσει δύσκολες καταστάσεις και αποτελέσματα, «λύγισε» από το βάρος που κουβάλησε και στην Ευρώπη δίχως «φρεσκάρισμα» του ρόστερ τον χειμώνα και γκρέμισε αυτό το... κάτι που προσπάθησε να χτίσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα