ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 3-1

Φώτης Καρακούσης
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 3-1

bet365

Ο τραγικός ΠΑΟΚ έγινε... σκόνη και φτερό στο Ηράκλειο, από τον συγκινητικό ΟΦΗ (3-1) που μέχρι το μεσημέρι δεν ήξερε αν θα κατέβει! Με την χειρότερη ψυχολογία ενόψει Ολυμπιακού ο Δικέφαλος!

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε το μισό πρωτάθλημα στο Ηράκλειο, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι Θεσσαλονικείς δεν πήγαν καν στο Γεντί Κουλέ και οι Κρητικοί έκαναν πάρτι διασύροντάς τους με 3-1. Κάπως έτσι θα ήταν το κείμενο αν βάζαμε ως πρώτο θέμα την ήττα του «δικεφάλου» με την οποία ουσιαστικά αποχαιρετά το πρωτάθλημα. Όμως πραγματικά αυτό θα ήταν τεράστια αδικία για τον ΟΦΗ.

Γιατί σήμερα στην Κρήτη δεν έχασε ο ΠΑΟΚ, αλλά κέρδισαν οι μαχητές του Νίκου Αναστόπουλου. Ακόμα και λίγες ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της αναμέτρησης, στον ΟΦΗ δεν ήξεραν καν αν θα μπορούσαν να αγωνιστούν. Όμως από την στιγμή που τα λεφτά βρέθηκαν και η αναμέτρηση ξεκίνησαν, όλοι μπήκαν στο γήπεδο σαν καμικάζι, έτοιμοι να πάρουν τη νίκη.

Και το έκαναν με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Με το βαρύ 3-1, με μόλις 15 παίκτες στην αποστολή και έχοντας ως αντίπαλο μια ομάδα που κυνηγούσε το πρωτάθλημα. Και λέμε κυνηγούσε γιατί με τέτοιες εμφανίσεις ο ΠΑΟΚ απλά δεν μπορεί να το κατακτήσει. Δεν γίνεται να παίζεις το μισό πρωτάθλημα κόντρα σε πιτσιρίκια και να μην πηγαίνεις καν στο γήπεδο. Η σημερινή εμφάνιση ήταν για τους Θεσσαλονικείς απόδειξη πως τελικά δεν μπορούν να χτυπήσουν το πρωτάθλημα, ενώ για τους Ηρακλειώτες πως αν τελικά βρεθεί λύση στα διοικητικά, μπορούν να σωθούν. Ήδη έχουν 13 βαθμούς και αν πάρουν πίσω και τους 10 θα φτάσουν τους 23, ενώ ακόμα και έτσι, είναι σε θέση να πετύχουν το... θαύμα.

Μόνο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μια αρχή που ανήκε όπως θα λέγαμε και το περισσότερο ματς, αποκλειστικά στον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το... μαχαίρι στα δόντια, δείχνοντας πως παίζουν για την ύπαρξή τους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ίσως να νόμιζαν πως θα έπαιρναν άνετα το ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο με τεράστια προβλήματα και είπαν να κάτσουν λίγο στα αποδυτήρια.

Έτσι από το 11' κιόλας οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ. Ο Κουτσιανικούλης έκανε την μακρινή μπαλιά, ο Τζορτζ κατέβασε εξαιρετικά, νίκησε τον Κόστα και με σουτ έκανε το 1-0. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 17' δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Κουτσιανικούλη από τον Κόστα, όμως στο 34' ο Κόστα ανέτρεψε τον Τζορτζ, η εσχάτη των ποινών δόθηκε και ο Λαμπρόπουλος από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε κάνοντας το 2-0.

Απλά δεν μπορούσαν και φάνηκε μετά την μείωση του σκορ

Στο δεύτερο μέρος ναι μεν η εικόνα του ματς ήταν διαφορετική, αλλά από την άλλη φάνηκε ξεκάθαρα πως απλά ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και αφού είδαν τον Ροβίθη στο 48' να σπαταλά τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 3-0, μείωσαν σε 2-1 με τον Παπαδόπουλο στο 52'.

Όμως παρότι μπήκαν και πάλι στο ματς, ουσιαστικά δεν μπήκαν ποτέ γιατί και δεν έκαναν την μεγάλη ευκαιρία, αλλά και όταν δημιούργησαν φάσεις δεν μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν. Και κάπου εκεί ο περίφημος άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες να δέχεται γκολ, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά. Σε μία κόντρα του ΟΦΗ, οι Κατσικάς, Τζανδάρης βλέπουν τον Κουτσιανικούλη να τους περνάει σαν σταματημένους, ο Γλύκος που έφταιγε στο πρώτο γκολ, δεν έκανε καλή έξοδο και ο επιθετικός των γηπεδούχων με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 μέσα σε αποθέωση.

Ένα σκορ που αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα, με τους γηπεδούχους να παίζουν για την ζωή τους και να τα δίνουν όλα και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κάνουν τίποτα και να δείχνουν πως τελικά ίσως και οι ίδιοι δεν πίστευαν πως μπορούν να χτυπήσουν αυτό το πρωτάθλημα.

Ο... μουστάκιας που νίκησε τον Άγγελο

Όμως επειδή ναι μεν οι παίκτες του ΟΦΗ τα έδωσαν όλα και νίκησαν πεντακάθαρα τον ΠΑΟΚ, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον Νίκο Αναστόπουλο που έκανε ότι ήθελε στην... μάχη των πάγκων νικώντας κατά κράτος τον Αναστασιάδη. Ο... μουστάκιας έκανε τους παίκτες του να παίζουν και γι'αυτόν και αυτό φάνηκε στους πανηγυρισμούς των γκολ και ειδικά στο 3-1, όταν όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ έπεσαν επάνω του.

MVP: Με διαφορά η καλύτερη εμφάνιση του Βασίλη Κουτσιανικούλη εδώ και πολλά χρόνια θα λέγαμε. Ο επιθετικός του ΟΦΗ έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ, πέτυχε ένα γκολ, έκανε μία ασίστ και πραγματικά ήταν εντυπωσιακός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο έτερος επιθετικός του ΟΦΗ ήταν επίσης απολαυστικός. Ο Τζορτζ άνοιξε το σκορ, κέρδισε το πέναλτι και μέχρι να τραυματιστεί κέρδισε όλες τις μάχες που έδωσε με τους αντιπάλους του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Έκανε δύο πέναλτι (δόθηκε το ένα) και συνολικά ήταν τραγικός. Ο λόγος για τον Ρικάρντο Κόστα που σήμερα ήταν με διαφορά ο αδύναμος κρίκος της ομάδας του αλλά και του αγώνα συνολικά.

ΓΚΑΦΑ: Έχεις μειώσει σε 2-1 και είσαι στο 82'. Ε ρε Κατσικά και Τζανδάρη δεν γίνεται να κάνετε τέτοιο λάθος και να προσφέρεις στο πιάτο το 3-1 στον Κουτσιανικούλη. Απλά δεν γίνεται...

ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με εξαίρεση το πέναλτι που κακώς δεν έδωσε σε ανατροπή του Κουτσιανικούλη από τον Κόστα, ο Κομίνης τα πήγε πολύ καλά, βοηθούμενος βέβαια και από την εξέλιξη του αγώνα. Εξαιρετικοί οι βοηθοί του, καθώς σε όλες τις υποδείξεις για οφσάιντ είχαν δίκιο. Μπράβο σε Ποντίκη και σε Κουρομπύλια για τις αποφάσεις τους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ GAZZETTA.GR: Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. Αν δεν παίξεις μπάλα, αν δεν τα δώσεις όλα, δεν μπορείς να κερδίσεις και σήμερα στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ όχι απλά δεν τα έδωσε όλα, αλλά δεν έδωσε τίποτα, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που έδωσε παραπάνω από όλα. Έτσι ήρθε το 3-1 που είναι απολύτως δίκαιο. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση...

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (90' Μανιδάκης), Τζορτζ (73' Μαραθιανός), Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης (66' Μερεμπασβίλι), Μπολάκης, Φαζός, Μακρής

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κατσικάς, Ρικάρντο Κόστα, Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης (59' Κίτσιου), Μαντούρο (45'+1' Τζανδάρης), Νομπόα, Γκολάσα (82' Κουλούρης), Περέιρα, Μακ και Παπαδόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα