Αυτή είναι η αλήθεια για Πουλίδο (pics)

Αντώνης Σαούλης
Αυτή είναι η αλήθεια για Πουλίδο (pics)

bet365

To gazzetta.gr βγάζει στην φόρα το σκεπτικό του CAS με όλες τις ημερομηνίες και φυσικά την απόφαση! Το απίστευτο δικαστικό κάζο του Πουλίδο και η δικαίωση της Τίγκρες και της Μεξικάνικης Ομοσπονδίας!

Πριν λίγες ημέρες η Τίγκρες είχε... προλάβει να ανακοινώσει την απόρριψη της έφεσης του Αλαν Πουλίδο και καλούσε τον Μεξικάνο φορ να επιστρέψει στην ομάδα. Την Τρίτη γνωστοποιήθηκε από το CAS η απόφαση να δικαιώσει τον μεξικάνικο σύλλογο και όχι τον παίκτη του Λεβαδειακού. Ειδικότερα, απορρίπτει το αίτημα για την ελευθέρας του όσο και το αίτημα για έκδοση προσωρινού δελτίου. Mάλιστα, σε μια πολυσέλιδη έκθεση αναφέρονται αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στην άρνηση της έφεσης του Πουλίδο από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ολο το χρονικό της υπόθεσης Πουλίδο σύμφωνα με το Tas-Cas. Με συγκεκριμένες ημερομηνίες:

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:
Την 1η Ιουλίου του 2010 ο παίκτης και ο σύλλογος ήρθαν σε συμφωνία η οποία ξεκίναγε από το “Apertura 2010” μέχρι το τέλος του “Clausura 2013” (σ.σ. Ιούλιος του 2010 μέχρι Ιούλιο του 2013). Στην συμφωνία υπήρχε η οψιόν ν' ανανεωθεί η συνεργασία γι' ακόμα ένα χρόνο.

Στις 9 Ιουλίου του 2010 η συμφωνία επικυρώθηκε από τον σύλλογο στην Μεξικάνικη Ομοσπονδία.

Στις 24 Ιουλίου του 2012 ο παίκτης και ο σύλλογος συμφώνησαν να επεκτείνουν την συνεργασία τους έως το 2016. Ο παίκτης υποστηρίζει πως ουδέποτε συμφώνησε γι' αυτήν την συμφωνία και πως η υπογραφή του πλαστογραφήθηκε.

Στις 8 Ιανουαρίου του 2013 η συμφωνία της επέκτασης πήγε στην Μεξικάνικη Ομοσπονδία.

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στις 9 Ιουνίου του 2014 ο παίκτης σύμπληρωσε αίτηση στην “Comisión de Conciliación y Resolución de Controversias” (σ.σ. Κομισιόν της διαδικασίας επίλυσης διαφορών) κατά του συλλόγου, θέλοντας μια απόφαση η οποία θα τον έκανε free agent από την 1η Ιουλίου του 2014.

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2014 η Κομισιόν απέρριψε την πρόταση του παίκτη. Η Κομισιόν υποστήριξε πως υπήρχε συγκεκριμένη απόδειξη πως είναι η πραγματική υπογραφή του παίκτη και γι' αυτό ισχύει η συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου του 2016. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κομισιόν να διατηρήσει σε ισχύ την συμφωνία έως την συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ CAS
Στις 18 Δεκεμβρίου του 2014, ο παίκτης έκανε αίτηση στο CAS κατά του συλλόγου και της Μεξικάνικης Ομοσπονδίας για έφεση στην απόφαση της Κομισιόν που βγήκε στις 3 Δεκεμβρίου.

Μαζί με την έφεση ο παίκτης έκανε αίτηση για προσωρινά μέτρα σύμφωνα με το Αρθρο R37 που σχετίζονται με αθλήματα με τον Αλαν Πουλίδο να επιδιώκει τα εξής:
1) Να δηλώσει ότι ο παίκτης δεν είναι υποχρεώμενος να μείνει παρά την θέλησή του, στην Τίγκρες και να υπογράψει με άλλους συλλόγους ανεξάρτητα από τους οποίους θα είναι υπεύθυνος για την καταγγελία της σύμβασης και για τις συνέπειες που ενδέχεται να προκύψουν στη συνέχεια από την εν λόγω καταγγελία.

2) Η Τίγκρες και η Μεξικάνικη Ομοσπονδία να εκδώσει άμεσα το Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής (σ.σ. δελτίο) από αίτηση οποιουδήποτε συλλόγου στον κόσμο.

3) Να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του CAS για την γνώση των άλλων συλλόγων που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για την υπογραφή του παίκτη.

Επίσης ο παίκτης ζητεί να γίνουν δεκτά τα προσωρινά μέτρα γιατί:
α) Γιατί ο παίκτης υποστηρίζει πως είναι πιθανό η έφεσή του να ευδοκιμήσει γιατί δεν έχει υπογράψει όλες τις σελίδες της επέκτασης του συμβολαίου.

β) Ο παίκτης υποστηρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν δεν χορηγηθούν τα προσωρινά μέτρα μια και δεν του επιτρέπεται η άσκηση του επαγγέλματός του από τον Ιουλίο του 2014.

γ) Ο παίκτης θεωρεί ότι τα συμφέροντά του είναι μεγαλύτερα από αυτά του συλλόγου και της μεξικάνικης ομοσπονδίας γιατί μέχρι και την έφεσή του δεν ήταν σε θέση ν' ασκήσει το επάγγελμά του.

Με επιστολή στις 22 Δεκεμβρίου του 2014 το CAS ενημέρωσε τον παίκτη για τα προσωρινά μέτρα στην Τίγκρες και στη Μεξικάνικη Ομοσπονδία και τους κάλεσε να υποβάλλουν τις αντίστοιχες θέσεις σε αυτό το θέμα.

Με επιστολή στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, η Τίγκρες αρνήθηκε το αίτημα του παίκτη για προσωρινά μέτρα παρέχοντας τ' ακόλουθα επιχειρήματα:
Η Τίγκρες θεωρεί ότι ο πρόεδρος του CAS δεν μπορεί να δηλώσει πως ο παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στην ομάδα.

Η Τίγκρες υποστηρίζει η ITC του παίκτη (σ.σ. Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής με απλά λόγια δελτίο) θα πρέπει να ζητηθεί από την Μεξικάνικη Ομοσπονδία και όχι από αίτηση προσωρινών μέτρων στο CAS. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA το δελτίο του παίκτη το ζητάει ο ενδιαφερόμενος σύλλογος μέσως της εκάστοτε ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ωστόσο η Τίγκρες σημειώνει πως στο συγκεκριμένο στάδιο κανένα σωματείο δεν έχει ζητήσει το δελτίο του του παίκτη. Ως εκ τούτου το αίτημα του παίκτη σχετικά με την άμεση έκδοση δελτίου πρέπει να απορριφθεί.

Η Τίγκρες υποστηρίζει πως ο παίκτης δεν κατάφερε ν' αποδείξει πως οι εκπληρώνει τις τρεις απαιτήσεις για την χορήγηση προσωρινών μέτρών γιατί:
α) Η Τίγκρες θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης, διότι μια τέτοια βλάβη, εάν υπάρχει, προκαλείται από τον ίδιο τον παίκτη!

β) Η Τίγκρες υποστηρίζει πως ο παίκτης δεν παρέχει κανένα νέο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι πιθανόν να δικαιωθεί στην έφεσή του.

γ) Η Τίγκρες θεωρεί ότι τα συμφέροντά της είναι μεγαλύτερα από εκείνα του παίκτη επειδή προσπαθεί να προστατεύσει τους κανονισμούς που ορίζονται από την FIFA.

Με επιστολή στις 2 Ιανουαρίου του 2015 η Μεξικάνικη Ομοσπονδία επίσης αντιτάχθηκε στο αίτημα του παίκτη για προσωρινά μέτρα για τους ακόλουθους λόγους:
-
Το CAS δεν έχει την εξουσία να εγκρίνει έναν παίκτη με σύμβαση εργασίας πριν ο εν λόγω παίκτης εξαντλήσει όλα τα εσωτερικά μέσα που απαιτούνται.

- Οι κανονισμοί της FIFA προβλέπουν την δυνατότητα να εκδώσει προσωρινό δελτίο. Ως εκ τούτου ο παίκτης πρέπει ν' ακολουθήσει την διαδικασία που καθορίζει από την FIFA.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Το CAS αποφάσισε ότι:
Η αίτηση για προσωρινά μέτρα που κατέθεσε ο κύριος Αλαν Πουλίδο στις 18 Δεκεμβρίου 2014 στο CAS απορρίπτεται!

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ CAS
Η απόφαση του προέδρου του CAS αναλύεται σε αρκετές παραγράφους ωστόσο και τα δύο αίτηματα του Πουλίδο απορρίφθηκαν. Αρχικά για το προσωρινό δελτίο την απέρριψε γιατί σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό του δικαστηρίου ο Πουλίδο δεν εξάντλησε όλα τα εγχώρια ενδικά μέσα. Ταυτόχρονα δεν υπήρξε ποτέ σύλλογος που να ζητήσει από την Μεξικάνικη Ομοσπονδία τη μπλε κάρτα του. Οπότε η αίτησή του Πουλίδο ήταν θεωρητική και γι' αυτό απορρίφθηκε.

Με το ίδιο σκεπτικό ο πρόεδρος του CAS απέρριψε και την πρόταση του Πουλίδο να μην ισχύει το συμβόλαιό του με την Τίγκρες. Και αυτό γιατί το CAS δεν έχει την εξουσία να εγκρίνει ή να ακυρώσει συμβάσεις εργασίας πριν εξαντληθούν και σε αυτή την περίπτωση όλα τα ένδικα μέσα και στη συνέχεια ότι ορίζει η FIFA.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα