Μονακό - Λιόν 0-0

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Μονακό - Λιόν 0-0

bet365

Η Λιόν έμεινε - χωρίς τον τραυματία Λακαζέτ - στο 0-0 με την Μονακό και είδε τις Μαρσέιγ και Παρί να την πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής.

Ντέρμπι στο Μόντε Κάρλο, όπου η Μονακό υποδέχθηκε την Λιόν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι στο δεύτερο και η απουσία του Λακαζέτ σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές επιδόσεις των Μονεγάσκων, που δεν δέχθηκαν γκολ για 8ο σερί ματς στην Ligue 1, οδήγησαν στο 0-0, που φέρνει τις Μαρσέιγ και Παρί στο -2 από την κορυφή και την Μονακό στο -7 από την 3άδα.

Οι παίκτες του Φουρνιέ ήταν πιο επιθετικοί στο πρώτο 45λεπτο και πλησίασαν στο γκολ με τα μακρινά σουτ των Γκουρκίφ (9’) και Τολισό (28’) και με τον Φεκίρ (15’). Ο Σούμπασιτς, όμως, ήταν σταθερός και κράτησε το μηδέν. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν καλούς συνδυασμούς, όμως η κλασική ευκαιρία χάθηκε για την Μονακό, όταν στο 17’ ο Φαμπίνιο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπερμπάτοφ ολομόναχος στην μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Λόπες! Ο Μπερνάρντο Σίλβα (28’) είχε ακόμη μία καλή προσπάθεια για τους Μονεγάσκους, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έχασαν τον Ράτζι με τραυματισμό, δεν άλλαξαν τακτική και ήταν το ίδιο σταθεροί. Συνέχισαν να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις και τα στημένα και ήταν πολύ καλύτεροι τακτικά στο δεύτερο μέρος. Στο 50’ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Λόπες, όμως ο διαιτητής Ενζιμί ακύρωσε σωστά το γκολ. Ο Μουτίνιο εκτέλεσε το φάουλ, η Γουάλας έκανε κίνηση προς την μπάλα, δεν την βρήκε και όλοι πίστευαν ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε από κανονική θέση.

Τελικά, το γεγονός ότι δεν βρήκε την μπάλα τα εξήγησε όλα, καθώς το φάουλ ήταν έμμεσο… Η συνέχεια βρήκε το ματς να είναι ισορροπημένο και τις φάσεις ελάχιστες. Στο 74’ οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να είχαν μείνει με 10 παίκτες, όμως κανένας από τους διαιτητές δεν είδε το πάτημα του Γουάλας στον Ουμτιτί εκτός φάσης, ενώ η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε στο 90+2’ με τον Κουρζάβα και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Κουρζάβα, Ράτζι (39' Ρικάρντο Καρβάλιο), Γουάλας, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Τουλαλάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντιράρ (75' Μαρσιάλ), καράσκο, Μπερμπάτοφ

Λιόν (Ουμπέρ Φουρνιέ): Λόπες, Ζαλέ, Μπίσεβατς (18' Ρος), Ουμτιτί, Νταμπό, Γκοναλόνς, Τολισό, Φερί, Γκουρκίφ (69' Γκεζάλ), Μπενζιά (80' Κορνέ), Φεκίρ

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή (30/01)

Παρί-Ρεν 1-0
(29' Λαβέτσι)

Σάββατο (31/01)

Μαρσέιγ-Εβιάν 1-0
(49' πεν. Ζινιάκ)

Λανς-Μπαστιά 1-1
(80' πεν. Κανταρί - 62' πεν. Μπουντεμπούζ)

Λοριάν-Μονπελιέ 0-0

Μετς-Νις 0-0

Ναντ-Λιλ 1-1
(80' Βισκαρόντο - 14' Ντελαπλάς)

Τουλούζ-Ρεν 1-0
(43' Πέσιτς)

Κυριακή (01/02)

Καέν-Σεντ Ετιέν 1-0
(41' Φερέ)

Μπορντό-Γκινγκάμπ 1-1
(55' Πουντζέ - 28' Μποβιού)

Μονακό-Λιόν (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα