Κιέβο - Νάπολι 1-2

Gazzetta team
Κιέβο - Νάπολι 1-2

bet365

Οι Παρτενοπέι πέρασαν από την Βερόνα (1-2 την Κιέβο), εκμεταλλεύτηκαν τις ήττες των Λάτσιο (2-1 από Τσεζένα) και Σαμπντόρια (5-1 από Τορίνο), μειώνοντας στο -4 από την 2η θέση. Γκολ ο Ταχτσίδης, ήττα η Βερόνα (2-1 στο Παλέρμο).

Νάπολι για... Τσάμπιονς Λιγκ!
Ολοι δούλεψαν για τη Νάπολι στην 21η αγωνιστική και οι παρτενοπέι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν τα δώρα νε περάσουν ανεκμετάλλευτα και με το διπλό στην έδρα της Κιέβο αύξησε τη διαφορά στους 5 βαθμούς Λάτσιο και Σαμπντόρια. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γκαμπιαντίνι, ο οποίος σφράγισε τη νίκη με το πρώτο του γκολ στη νέα του ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο 18' άνοιξαν το σκορ με... αυτογκόλ του Σέζαρ, αφού από την προσπάθεια του Μπιτσάρι να διώξει η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του συμπαίκτη του. Απάντηση με το ίδιο νόμισμα για την Κιέβο, αφού με αυτογκόλ του Μπρίτος ήρθε το 1-1.

Η Νάπολι πίεσε, είχε ευκαιρίες με τον Ιγουαϊν, αλλά και τον Γκαμπαντίνι, αλλά οι γηπεδούχοι κρατούσαν την ισοπαλίας. Ολα αυτά μέχρι το 62', τα νέα αποκτήματα των Ναπολιτάνων, Στρίνιτς, Γκαμπιαντίνι συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον Ιταλό να διαμορφώνει το 2-1. Η Νάπολι θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά Ντε Γκουζμαν, Ιγουαϊν δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.


Πεντάρα η Τορίνο!
Η Σαμπντόρια έκανε το μπαμ με τον Ετό, αλλά η πρεμιέρα του Καμερουνέζου στο βασικό σχήμα δεν έγινε στο Τορίνο! Ο Μιχαϊλοβιτς τόνισε πως δεν ήταν έτοιμος και όταν αποφάσισε να τον περάσει στο ματς (71') όλα είχαν κριθεί. Ο Κουαλιαρέλα ήταν εντυπωσιακός, πέτυχε χατ τρικ και η Τορίνο διέλυσε 5-1 τη Σαμπντόρια. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 16' ο Κουαλιαρέλα από ασίστ του Μορέτι πέτυχε το 1-0. Η Τορίνο πίεσε και στο 29 ήρθε το 2-0 από τον ίδιο σκόρερ. Ο Σιλβέστρε έκανε το πέναλτι στον Γκλικ και ο Κουαλιαρέλα πέτυχε το 2-0. Ο 32χρονος φορ ολοκλήρωσε το χατ τρικ στο 65' έπειτα από ασίστ του Μπενασι. Ενα τραγικό λάθος του Σιλβέστρε στο 75' το εκμεταλλεύθηκε άψογα ο Αμάουρι για το 4-0. Η... απάντηση της Σαμπντόρια ήρθε στο 7' με τον Ομπιανγκ, αλλά στις καθυστερήσεις ο Μπρούνο Πέρες έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Τορίνο!

Με κάτω τα χέρια η Λάτσιο
Πολύ κακή εμφάνιση για την Λάτσιο, που γνώρισε δίκαια την ήττα με 2-1 από την Τσεζένα, με τους γηπεδούχους να έχουν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεφλέρ και να συνεχίζουν να ελπίζουν σε παραμονή. Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό στο πρώτο μέρος. Αργό τέμπο και ελάχιστες ευκαιρίες. Καντρέβα (21’) και Παρόλο (23’) απείλησαν τον Λεάλι με μακρινά σουτ και αυτές οι φάσεις ήταν ό,τι καλύτερο δημιούργησαν οι παίκτες του Πιόλι. Οι γηπεδούχοι από την άλλη ήταν μαχητικοί, προσπάθησαν και πλησίασαν στο γκολ στο 40’, όταν μετά τη σέντρα του Μπριέντσα ο Τζούριτς δεν κατάφερε με προβολή από κοντά να βρει την μπάλα και να τη στείλε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν καλύτερα, με τον Μαρκέτι να βγάζει με τη βοήθεια του δοκαριού του το φάουλ του Μπριέντσα και την Τσεζένα να παίρνει το προβάδισμα στο 60’ με εκπληκτικό σουτ του Ντεφρέλ! Ο Γάλλος ανάγκασε τον Μαρκέτι σε δύσκολη απόκρουση στο 75’, ενώ ήταν εκ των πρωταγωνιστών και στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Στο 77’ μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κατάλντι μπερδεύτηκε… αρκετές φορές πριν μπει με την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0. Το παιχνίδι άνοιξε πολύ στο τελευταίο 10λεπτο, με τον Μαρκέτι να σώζει την Λάτσιο στο 81’ στο τετ α τετ με τον Ροδρίγκες και τον Κλόζε να μειώνει σε 2-1 στο 86’ με πολύ ωραίο βολέ στην κίνηση εκτός περιοχής. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στα τελευταία λεπτά, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Το ψαλιδάκι της παραμονής
Το Αταλάντα-Κάλιαρι ήταν από λεγόμενα και «εξάποντα». Αμφότερες μισή ανάσα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη κοντραρίστηκαν στο Μπέργκαμο. Εκείνοι που πανηγύρισαν λοιπόν στο τέλος ήταν οι γηπεδούχοι. Για την ακρίβεια το έκαναν στο... πολύ φινάλε και ΄έφτασαν στο 2-1 με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Ηταν στο 94', όταν ο Μαουρίτσο Πινίγια απογειώθηκε και με ψαλιδάκι συστήθηκε στους οπαδούς της νέας ομάδας του (αποκτήθηκε στο χειμερινό παζάρι). Η Αταλάντα είχε προηγηθεί με την κεφαλιά του Μπιάβα (18'), ενώ η Κάλιαρι που εμφανίζεται κάπως βελτιωμένη με τον Τζαφράνκο Τζόλα στον πάγκο, ισοφάρισε (44') με πλασέ του Ντεσένα. Με αυτό το «τρίποντο» οι Μπεργκαμάσκι βρέθηκαν στο +5 από τον υποβιβασμό, με τους Νησιώτες να είναι μόλις στο +1.

Γκολ ο Ταχτσίδης αλλά...
Στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την Βερόνα αφού στο 8' ο Ταχτσίδης με δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ έκανε το 0-1! Η Παλέρμο, πάντως, δεν έδειξε να επηρεάζεται από αυτό και αντέδρασε γρήγορα καθώς στο 18' ο Ντιμπάλα με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε (1-1). Το ματς ήταν ανοιχτό και με φάσεις και για τις δύο πλευρές, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν με τον Τόνι και με τους Σικελούς να πλησιάζουν στο δεύτερο γκολ με τον Βάσκες. Στο δεύτερο 45λεπτο οι Ροζανέρι ανέβασαν ρυθμό, είχαν συνεχώς την μπάλα στην κατοχή τους και τελικά πήραν τη νίκη με την κεφαλιά-ψαράκι του Μπελότι, μετά την σέντρα του Βάσκες, στο 79' (2-1). Με αυτό το τρίποντο, η Παλέρμο είναι πλέον στο -4 από την Ευρώπη!

 

SERIE A Τελευταία Νέα