Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2

Φώτης Καρακούσης
Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2

bet365

Μετά την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου μέσα στην Λεωφόρο, η Ξάνθη πέρασε με... διπλό κι από την Λιβαδειά (1-2) και μένει για τα καλά στο... κόλπο των play off! Με δέκα παίτκες από το 39' οι Βοιωτοί.

Μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου και μάλιστα ξεπερνώντας το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, η Ξάνθη συνέχισε τις εξαιρετικές τις εμφανίσεις και στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε μέσα στην Βοιωτία του Λεβαδειακού με 2-1, έφτασε τους 31βαθμούς και μείωσε στους 4 την διαφορά της από την πρώτη πεντάδα και τα πλέι οφ.

Πλέι οφ που φυσικά είναι και ο στόχος της και πως να μην είναι άλλωστε, μιας και η Ξάνθη έχει δείξει φέτος πως μπορεί να πάει ψηλά και στις δύο διοργανώσεις που συμμετέχει. Όσον αφορά τον Λεβαδειακό, μένοντας με δέκα παίκτες από το 39', δεν κατάφερε να πάρει έστω έναν βαθμό, έμεινε στους 21 και έχει κοντά του τους Πανιώνιο και Εργοτέλη (θα λέγαμε και τον ΟΦΗ, αλλά δεν ξέρουμε τι τελικά θα γίνει με τους Ηρακλειώτες), στην... μάχη που δίνει για την σωτηρία.

Καρέ του 9 στην Λιβαδειά

Ο αγώνας παρά τον δυνατό αέρα είχε φάσεις και γκολ και ο σημαντικό αριθμός του ήταν το 9. Και ήταν γιατί το 0-1 μπήκε στο 29', στο 39' αποβλήθηκε ο παίκτης του Λεβαδειακού, στο 49' έγινε το 1-1, για να έρθει στο 59' ο Καπετάνος να διαμορφώσει το τελικό 1-2, συμπληρώνοντας και το καρέ του 9!

Ένα γκολ, δύο δοκάρια και μια αποβολή στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που τα είχε όλα. Είχε γκολ, είχε ευκαιρίες, είχε και αποβολή. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν με τον αέρα της μεγάλης νίκης-πρόκρισης μέσα στην Λεωφόρο, είχαν αρχικά δοκάρι στο 17' με σουτ του Βασιλακάκη, για να κάνουν δώδεκα λεπτά αργότερα το 0-1. Σκόρερ ο Γκομσί, που μετά την εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν και εν μέρει το κατάφεραν, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Σοτέλο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, στέλνοντας με προβολή την μπάλα στο δοκάρι του Κυριακίδη. Σαν να μην έφτανε όμως η ατυχία, ήρθε και η βλακεία του Ζίτο στο 39' να κάνει πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Σάββα Παντελίδη, με τον παίκτη του Λεβαδειακού να πατάει τον αστράγαλο του Καπετάνου και να δέχεται την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Γρήγορη ισοφάριση, αλλά μετά μίλησε ο Καπετάνος

Στην επανάληψη και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Βούκσεβιτς στο 49'. Ο Μιλιάζες εκτέλεσε φάουλ, ο Τόμας έπιασε γυριστή κεφαλιά και ο Βούκσεβιτς με προβολή έφερε το ματς στα ίσια. Όμως δέκα λεπτά αργότερα και πριν προλάβουν καλά καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Βοιωτών, ήρθε ο Καπετάνος να διαμορφώσει το τελικό 1-2. Στην φάση του 59' ο Βασιλακάκης έκανε εξαιρετική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Καπετάνο και αυτός με πολύ καλό τελείωμα έδωσε την μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Από εκείνο το σημείο οι Βοιωτοί ήταν συνεχώς μπροστά, όμως όσες φορές χρειάστηκε, ο Κυριακίδης ήταν εκεί σταματώντας τις ενέργειες των γηπεδούχων και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της Ξάνθης. Μια νίκη που όπως αναφέραμε την βάζει για τα καλά σε τροχιά πλέι οφ, ενώ δείχνει ξεκάθαρα την δουλειά του Ράζβαν Λουτσέσκου.

MVP: Σε μια φάση που χρειάστηκε έδειξε το πόσο καλός σέντερ φορ είναι και κατάφερε με την κίνησή του και το ωραίο τελείωμα να κάνει το 1-2 και να δώσει την μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Για τον λόγο αυτό ο Καπετάνος είναι ο σημερινός παίκτης του αγώνα.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε τον Κυριακίδη, όχι γιατί έκανε την φοβερή επέμβαση, αλλά γιατί όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί, ειδικά μετά το 1-2 που οι γηπεδούχοι πίεζαν προκειμένου να ισοφαρίσουν.

Αδύναμος Κρίκος: Με τόσο χαζή ενέργεια στο 39' ο Ζίτο είναι ο αδύναμος κρίκος του ματς, καθώς άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η γκάφα: Εκτός της αποβολής του Ζίτο, θα βάζαμε γκάφα και το 0-1, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Λεβαδειακού να βλέπει τον Γκομσί να σκοράρει με κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ.

Το στραγάλι: Ναι μεν οι γηπεδούχοι φωνάζουν για τον Σπάθα, όμως η αποβολή ήταν σωστή καθώς ο Ζίτο χτύπησε με προβολή τον αστράγαλο του Καπετάνου, ενώ συνολικά δεν θα λέγαμε πως έκανε το φοβερό λάθος, χωρίς να σημαίνει πως ήταν και άψογος.

Ταμείο του Gazzetta: Διαφορά επιπέδου στην Λιβαδειά με την Ξάνθη να είναι καλύτερη από τον Λεβαδειακό, να το δείχνει και να κερδίζει τους σημαντικότατους τρεις βαθμούς. Ναι βοήθησε και η αποβολή του Ζίτο, αλλά μην ξεχνάμε πως ήταν δίκαιη.

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σ. Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Τομάς, Μιλιάζες, Ζίτο, Πίντερ (56' Γκόμεζ), Βούκσεβιτς, Μπουσταμάντε, Μιλοσάβλιεφ (51' Γιακουμάκης), Σοτέλο (73' Κατίδης).

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Κομεσίδης, Γκομσί, Φλίσκας (46' Παπαστεριανός), Βασιλακάκης, Φερνάντεθ (57' Λουσέρο), Κλέιτον, Μπέλιτς, Καπετάνος (70' Σολτάνι)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα