ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1

Νίκος Τσιώκος
ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1

bet365

Στον... βούρκο των Ζωσιμάδων, η Κέρκυρα προηγήθηκε, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα είπε την τελευταία λέξη και με ανατροπή (2-1) πήρε το τρίποντο! Πέναλτι στο 93' έχασε ο Κοροβέσης.

Τα νερά υποχώρησαν, το ματς ξεκίνησε

Η δυνατή βροχή το πρωί της Κυριακής (1/2), αλλά και των τελευταίων ημερών, είχε μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο στους Ζωσιμάδες σε... λίμνη. Γεγονός που είχε θέσει αμφίβολη τη διεξαγωγή του αγώνα. Όμως, τα νερά υποχώρησαν, αφού η βροχή σταμάτησε, ο Καμπαξής στις δοκιμές είδε την μπάλα να κυλάει και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά. Βέβαια, ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς, η βροχή έκανε την επανεμφάνισή της και κατά τη διάρκεια του ματς, κάτι που μεν τον μετέτρεψε σε... βούρκο, αλλά δεν πτόησε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

4-4-2 από Πετράκη

Ο Γιάννης Πετράκης αποφάσισε να αφήσει το 4-2-3-1 και προτίμησε το 4-4-2, με τον Βελλίδη να είναι κάτω από τα δοκάρια, τον Στρούνα δεξιά στην άμυνα, τον Ναδάλες αριστερά και τους Μιχαήλ, Μπέριο στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, δεξιά τους ο Τσάβες και αριστερά τους ο Ακόστα. Επιθετικό δίδυμο οι Μανιάς, Ίλιτς.

Κουτζαβασίλης αντί Σέτκους, ντεμπούτο ο Λεάλ

Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Γρηγορίου διατήρησε το 4-2-3-1 και αποφάσισε να βάλει τον Κουτζαβασίλη στα γκολπόστ αντί του Σέτκους, ενώ ξεκίνησε βασικό τον Λεάλ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Κέρκυρας. Ο Γκόμες κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Ντιόγκο το αριστερό, με τους Ντιμιτρόφσκι, Βενέτη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Καρντόζο, Κρητικός και μπροστά τους οι Χαβίτο, Λεάλ, Κόντος από δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Μαρκόφσκι.

Πρώτη φάση και 0-1

Αν και ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο ματς θέλοντας να απειλήσει από τα άκρα την Κέρκυρα, οι Φαίακες ανέβηκαν μετά το 8' και στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξαν το σκορ. Ο Γκόμες έβγαλε τη σέντρα, ο Μπέριος έκανε λάθος και δεν απομάκρυνε, με τον Μαρκόφσκι να το εκμεταλλεύεται να γυρίζει την μπάλα για τον Χαβίτο, που πλάσαρε ιδανικά τον Βελλίδη.

Πίεση και ισοφάριση

Αυτό φάνηκε να... ξυπναέι τους γηπεδούχους, που ανέβασαν... στροφές, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πάτησαν μόλις μία φορά περιοχή στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, πίεσαν, είχαν ευκαιρίες και σε μία εξ' αυτών έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 20' οι Ηπειρώτες ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Ακόστα στην περιοχή, ενώ από το 28' και μετά ξεκίνησαν να... πυροβολούν την εστία του Κουτζαβασίλη.

Ο γκολκίπερ της Κέρκυρας σταμάτησε με δεύτερη προσπάθεια τον Τσάβες στο 28', ενώ το σουτ του Μανιά μέσα από την περιοχή κατέληξε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια δύο λεπτά αργότερα. Ο Κουτζαβασίλης είπε «όχι» και στο σουτ του Τσουκαλά στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής στο 33', ενώ πρόλαβε τον Μανιά στο 41', μετά από σέντρα του Τσάβες από δεξιά.

Τελικά, η ισοφάριση ήρθε στο καλύτερο χρονικό σημείο για τον «Άγιαξ». Ο Τσάβες εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, ο Στρούνα έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, με τον Γκόμες να κάνει λάθος και να δίνει ουσιαστικά ασίστ στον Ίλιτς, που είπε... ευχαριστώ και πλάσαρε από κοντά τον Κουτζαβασίλη για να φέρει το ματς στα ίσια.

Ανατροπή με Μανιά

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στην ανάπαυλα και στην επανάληψη ο ΠΑΣ έδειξε πιο διατεθειμένος να πετύχει το νικητήριο γκολ, κάτι που έπραξε προς το φινάλε. Μέχρι το 65' δεν είχαμε πολλές φάσεις, με τους Ηπειρώτες να απειλούν από στημένες φάσεις και τις δύο ομάδες να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Από εκεί κι έπειτα, οι παίκτες του Πετράκη πήραν μπρος και αύξησαν την πίεσή τους για να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα.

Στο 70' ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε την κεφαλιά του Μανιά από το ύψος του πέναλτι, μετά από σέντρα του Τσάβες, ενώ αυτή του τελευταίου δύο λεπτά αργότερα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Τελικά, τη λύση έδωσε το επιθετικό δίδυμο του «Άγιαξ». Ο Ίλιτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά στο 80', η άμυνα της Κέρκυρας αδράνησε, η μπάλα έφτασε στον Μανιά και αυτός με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Χαμένο πέναλτι για Κοροβέση

Ωστόσο, αυτό δεν αρκούσε στον ΠΑΣ, που έψαξε και τρίτο γκολ και στο 92' κέρδισε πέναλτι. Ο Ντιμιτρόφσκι ανέτρεψε στην περιοχή τον Κοροβέση και ο Καμπαξής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, αλλά όχι και την κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη, στον στόπερ των Φαιάκων. Ο Κοροβέσης ανέλαβε και την εκτέλεση στο 93', με τον Κουτζαβασίλη να πέφτει στη σωστή γωνία και να αποκρούει.

Στο -4 από την πεντάδα

Έτσι, ο ΠΑΣ πήρε τους τρεις βαθμούς και βρίσκεται στο -4 από την πεντάδα ισοβαθμώντας στους 31 βαθμούς με την Ξάνθη αφήνοντας την Κέρκυρα 11η στους 25.

Man of the match: Ο Ίλιτς βρήκε δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσια και... έφτιαξε το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Κέρκυρας έδωσε πολλούς χώρους, έκανε λάθη και σε δύο περιπτώσεις τα πλήρωσε.

Στο ύψος του: Ο Μανιάς χάρισε τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Τσάβες. Από την Κέρκυρα ο Χαβίτο άνοιξε το σκορ, όμως αυτός δεν ήταν αρκετός για να φύγει με καλό αποτέλεσμα από τους Ζωσιμάδες.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπέριος στο 14', την έκανε ο Γκόμες στο 44', την έκανε όλη άμυνα της Κέρκυρας στο 80'. Αποτέλεσμα: τρία γκολ!

Το στραγάλι: Μοναδικό λάθος του Καμπαξή η μη υπόδειξη της κίτρινης κάρτας στον Ντιμιτρόφσκι για το πέναλτι στον Κοροβέση. Αυτή θα ήταν η δεύτερη στον στόπερ της Κέρκυρας. Καλή δουλειά από τους βοηθούς του, δεν υπάρχει πέναλτι στο πέσιμο του Ακόστα στο 20'.

Το ταμείο του Gazzetta: Η... λίμνη των Ζωσιμάδων ήταν η αιτία που το ματς ήταν στον... αέρα. Τελικά, αυτό έγινε κανονικά, αφού η μπάλα κυλούσε στον αγωνιστικό χώρο, που μετατράπηκε σε... βούρκο με τη βροχή που έπιασε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο αγωνιστικό σκέλος ο ΠΑΣ ήταν... εγκλωβισμένος για 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και άλλα τόσα στο δεύτερο.

Στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα ήταν καλύτερος της Κέρκυρας, που σκόραρε στη μοναδική της φάση, είχε τις ευκαιρίες, πίεσε και έκανε την ανατροπή για να πανηγυρίσει τη νίκη στους Ζωσιμάδες. Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του Λεάλ με τη φανέλα των Φαιάκων, καθώς και το γεγονός ότι ο Σέτκους έμεινε στον πάγκο και προτιμήθηκε για πρώτη φορά από τον Γρηγορίου ο Κουτζαβασίλης.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (74' Τσάβες), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβες (82' Χαρίσης), Ναδάλες (89' Ντάσιος).

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόζο (83' Σιόντης), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Κόντος (73' Καϊκούτ), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Λεάλ (46' Φάμπιο).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα