Σε απόσταση αναπνοής η Λαμία

Σε απόσταση αναπνοής η Λαμία

bet365

Αν και δυσκολεύτηκε, η Λαμία επικράτησε με 1-0 του Φωκικού και έμεινε στο κατόπι του Ηρακλή. Κόλλησε στον Ταύρο ο ΑΟΧ, νέα νίκη η Ερμιονίδα, μεγάλες ανατροπές από Αιγινιακό και Πιερικό.

Λαμία-Φωκικός 1-0
Σε απόσταση αναπνοής από τον Ηρακλή παρέμεινε η Λαμία, η οποία επικράτησε 1-0 του Φωκικού και έμεινε στο -3 από τον πρωτοπόρο του Βόρειου ομίλου.

Η νίκη για τους γηπεδούχους, ήρθε αρκετά δύσκολα, αφού στο πρώτο μέρος ο Φωκικός είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να είναι λιγοστές. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ, με την Λαμία να συνεχίζει να πιέζει και τελικά να φτάνει στο γκολ...

Συγκεκριμένα, στο 72' ο Βασιλόγιαννης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Γκούρμα από κοντά έκανε το 1-0. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι τέλους και η Λαμία πήρε μια αγχωτική αλλά σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να παραμείνει κοντά στον πρώτο Ηρακλή.

ΛΑΜΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κόμνος, Ρεπετσάς, Λεάντρο, Φατιόν, Μουμίν (57' Χαϊκάλης), Βασιλόγιαννης, Γκούρμα (86' Κωστόπουλος), Πέρεθ (59' Καμαρά), Γιενγκά.

ΦΩΚΙΚΟΣ (Αχιλλέας Μανέτας): Τσεκρέζι, Μουστάκης, Ζαρκάδας (61' Μεγάλος), Σκαρίμπας (84' Ζαχαρόπουλος), Χαντάκιας, Καλλέργης, Ντάμπος (68' Μαρκάκης), Γεωργουσόπουλος, Ευαγγελδάκης, Κασνέτση, Πολυχρονάκης.

Πιερικός - Απόλλων 1926 2-1
Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πέτυχε η μάδα του Πιερικού, που αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να επικρατήσει του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-1. Οι Πόντιοι, κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Καπετάνο να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ, το οποίο με την βοήθεια του αέρα μπέρδεψε τον Παπατόλια, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Παρόλα αυτά, στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πέρασαν στην αντεπίθεση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Λαμπάκη, έπειτα από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Γιαννούλη. Ο ίδιος, μάλιστα, ήταν πρωταγωνιστής και στην φάση που ολοκληρώθηκε η ανατροπή, αφού πρώτα συνδυάστηκε ιδανικά με τον Σταματή και στην συνέχεια τροφοδότησε Παλιάτσο, που έγραψε το τελικό 2-1.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Θωμάς Γράφας): Παπατολίκας, Λαμπάκης, Καραγιαννίδης, Καρτσαμπάς, Γιαννούλης, Μπαξεβάνος (51' Παλιάτσιος), Τσιάρας, Μπουζούκης, Μυστακίδης (90+1' Καρατάσιος), Ντόσης, Σταματής (85' Μπαστάνης Γ.).

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βρονταράς, Παπαστεριανός, Βαγγελόπουλος, Παναγιωτούδης, Καπετάνος (62' Καράμπελας), Μπιτσάκος, Χατζηλιάδης, Τσούτσης, Αναστασίου (80' Βασ. Παπαδόπουλος), Ευσταθίου (70' Φιγκερόα), Παπαδόπουλος Θεοδ.

Αναγέννηση Καρδίτσας - Αιγινιακός 1-2
Τεράστια εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ομάδα του Αιγινιακού, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Καρδίτσα, κατάφερε να πετύχει την ανατροπή και να επικρατήσει της Αναγέννησης με 2-1. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην παίζεται καλό ποδόσφαιρο και να κυριαρχεί η δύναμη.

Η ΑΣΑ, παρόλα αυτά, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πέεφ, όμως η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήταν άμεση, με τον Γουάλκαμ να ισοφαρίζει 3' λεπτά αργότερα. Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο και πως οι δύο ομάδες θα μοιραστούν βαθμούς κι εντυπώσεις, όμως ο Αιγινιακός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.

Τέσσερα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, ο Πέντα βρήκε πολύ όμορφα τον Αχανινόπουλο, που από κοντά δε δυσκολεύτηκε να... παγώσει το γήπεδο και να χαρίσει στην ομάδα του ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο, στην μάχη που δίνει για την παραμονή.

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Γκουγκούδης, Παπαργυρίου, Στάμος, Οικονόμου, Νίκιτς, Μαυριάς, Σαΐν, Τζέκος, Μπιτέλης, Πέεφ.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Τόλιος, Λιόλιος, Μπάρος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Ρίκα, Πέντα, Ντεβέσα, Γεάλκαμ , Καζάκης.

Νότιος όμιλος

Φωστήρας-Χανιά 0-0
Δύο πολύτιμους βαθμούς έχασαν στον Ταύρο τα Χανιά, που έμειναν στο 0-0 με τον Φωστήρα. Οι γηπεδούχοι, ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και για μισή ώρα είχαν τον έλεγχο και κάποιες ευκαιρίες χωρίς ωστόσο την μεγάλη στιγμή. Επίσης, τα παράπονα ήταν έντονα από τους γηπεδούχους για κάποιες αποφάσεις με αποτέλεσμα στο 39' να αποβληθεί από τον πάγκο ο Κριστόφ Βαζέχα και η ομάδα να συνεχίσει με τον βοηθό προπονητή.

Στο δεύτερο μέρος, με τον Βαζέχα στην εξέδρα πλέον, τα Χανιά προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχος και είχαν την πρωτοβουλία στα πρώτα λεπτά της επανάληψης χωρίς τελικά όμως να φτάσουν σε κάποιο τέρμα. Έτσι ο Φωστήρας ισορρόπησε και κατάφερε να πάρει έναν σημαντικό βαθμό, στερώντας δύο πολύτιμους από τους φιλοξενούμενους.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Μπότος, Βλάχος, Γρομητσάρης, Κρητικός, Μήτκας (81' Θ. Μπαστάνης), Μουκίδης, Μουστόγιαννης (64' Υμεράι), Μπέλερης, Σιώπης, Ποτουρίδης (51' Γκατσέσα), Ράμα.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Γανωτής, Εσόνο, Οικονομόπουλος, Γκότοβος, Γκούμας, Ενγκουέμ, Γκονζάλες, Πάγκαλος, Κρητικός (84' Αλέκου), Μαρτσάκης (46' Σακελλαρίου)

Ερμιονίδα-Αχαρναϊκός 2-1
Αρκετή ένταση είχε το ματς της Ερμιονίδας με τον Αχαρναϊκό, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1. Μόλις στο 23', ο Ιασωνίδης με κεφαλιά μετά το φάουλ του Σβόγιτς έκανε το 1-0 και κάπου εκεί τα... αίματα άναψαν για λίγο! Στις εξέδρες υπήρξε η πρώτη ένταση με τους φίλους του Αχαρναϊκού να έρχονται αρκετά κοντά με αυτούς της Ερμιονίδας και τους ψυχραιμότερους να τους ηρεμούν με την παρέμβαση και της αστυνομίας.

Στην επανάληψη, η ένταση μεταφέρθηκε εντός αγωνιστικού χώρου, όταν ο Ίλιεφ χτύπησε εκτός φάσης τον Κουτσοσπύρο με αποτέλεσμα να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα στο ντεμπούτο του με τους φιλοξενούμενους. Παρά όμως το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν και έφτασαν δύο φορές κοντά στην ισοφάριση.

Αρχικά στο 64' με το φάουλ του Ιωαννίδη να το αποκρούει δύσκολα ο Πονηρός και στο 74' το πλασέ του Μωυσιάδη το έβγαλαν στην γραμμή οι αμυντικοί της Ερμιονίδας.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν από το πουθενά να κάνουν το 2-0. Ο Συμελίδης στο 87', έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Τάπε μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν όσο το παιχνίδι ήταν στο 1-0 οι φιλοξενούμενοι το κατάφεραν στο 92' όταν ο Αθανασίου με κεφαλιά έκανε το 2-1, αλλά πλέον ήταν αργά και ο Αχαρναϊκός γνώρισε την ήττα.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Μουράτ Σεροπιάν): Πονηρός, Παπανικολάου, Τούτοριτς, Ιασωνίδης, Μουσταφίδης, Τσακόν (69' Συμελίδης), Σβόγιτς, Όμο, Παβίσεβιτς (79' Ταπέ), Κουτσοσπύρος, Βλαχόπουλος (88' Στάικος).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Τσιάμης (31' Νιάρος), Μωυσιάδης (88' Αθανασίου), Ζώνας, Καλογερόπουλος (79' Σκαθαρούδης), Εμέκα, Ταμπάκης, Γέσιτς, Ιωαννίδης, Ιορδανίδης, Ίλιεφ.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα