Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 3-0

Gazzetta team
Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 3-0

bet365

Με μια... χορταστική εμφάνιση κι ένα εύκολο 3-0 επί του Πλατανιά Χανίων, ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός τον αποκλεισμό από την Ξάνθη στο Κύπελλο! Στους 3 η διαφορά των «πράσινων» από τον ΠΑΟΚ.

Έτσι έπαιξαν

Μετά τον αποκλεισμό από την Ξάνθη, ο Γιάννης Αναστασίου έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα, προτιμώντας τον Χουχούμη αντί του Νάνο, τον Τριανταφυλλόπουλο αντί του Μπούρμπου, τον Ατζαγκούν αντί του Δώνη και τον Κλωναρίδη στην θέση του Καρέλη. Παράλληλα άλλαξε το 4-4-2-, επιλέγοντας 4-3-2-1.

Ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Χουχούμης, δεξιά ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Σίλντενφελντ με τον Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Πέτριτς και Κλωναρίδης πίσω από τον Μπεργκ.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Χριστόπουλος κατέβασε την ομάδα του με 4-5-1 και με σαφέστατους αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Ολίμπα υπερασπίστηκε την εστία των Κρητικών, Μπανανά και Ιτούα τα δύο στόπερ, αριστερό μπακ ο Ζαραδούκας και δεξί ο Μαχλελής. Τετέ, Αγκιλέρα και Μαχαμάτ στον άξονα. Μιλούνοβιτς στο αριστερό «φτερό», δεξί ο Αποστολόπουλος και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Η κλάση του Πέτριτς

Σε παιχνίδι που ακολουθεί μετά από ένα σούπερ αρνητικό αποτέλεσμα και εν προκειμένω τον αποκλεισμό από την Ξάνθη, ένα γρήγορο γκολ είναι το καλύτερο... γιατρικό! Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και έστειλε το μήνυμα από νωρίς στον Πλατανιά! Η εξαιρετική μπαλιά του Λαγού και η υπέροχη ενέργεια του Πέτριτς(κατέβασμα με το αριστερό, πλασέ με το δεξί) που έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, έβαλαν μόλις στο 7' μπροστά το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, είχαν μοναχά μια καλή στιγμή ακόμη με τον Μπεργκ στο 17' και τρία λεπτά αργότερα, ο Πλατανιάς έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Στιλ έκανε το «τσαφ» με λάθος έξοδο, ο Μιλούνοβιτς τον πέρασε αλλά σε κενή εστία δεν σούταρε σωστά και έδωσε την ευκαιρία στον Σίλντενφελντ να διώξει τον κίνδυνο!

Το παιχνίδι κυλούσε με τον Παναθηναϊκό να έχει μια ανούσια κατοχή, καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Παρόλα αυτά στο φινάλε του ημιχρόνου η ομάδα του Αναστασίου έχασε μοναδική ευκαιρία να... καθαρίσει το ματς. Ο Ολίμπα μπλόκαρε(!) το κακό πέναλτι του Μπεργκ και το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μλάντεν Πέτριτς, με τον Κροάτη είναι... όαση για την ομάδα του.

«Καθάρισε» και... πάρτι με γκολάρα Κλωναρίδη!

Η μεγάλη ευκαιρία του Μπεργκ για να «κλειδώσει» η νίκη πήγε χαμένη, όμως, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος πήρε άμεσα το... αίμα του Σουηδού πίσω και έγραψε το 2-0 με το... καλησπέρα της επανάληψης, στο 47'. Μετά από φάση διαρκείας, ο νεαρός αμυντικός πλάσαρε από κοντά, νίκησε τον Ολίμπα και... τρέλαθηκε πανηγυρίζοντας έξαλλα μπροστά από το πέταλο της «13»!

Ο Αναστασίου που είχε αλλάξει τον Χουχούμη με τον Νάνο στην ανάπαυλα(ο μικρός ήταν αρνητικός και επικίνδυνος με κίτρινη κάρτα), έδωσε χρόνο στον Νίνη που επιστρέφει από τραυματισμό και στον νεαρό Αγγελόπουλο. Στο ενδιάμεσο ο Πλατανιάς είχε δύο δοκάρια για να μειώσει(50' Γιακουμάκης, 70' Τσουράκης) αλλά η απίστευτη γκολάρα του Κλωναρίδη στο 78' έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή. Ο... τουρμποκίνητος εξτρέμ, έκανε το απρόβλεπτο, σπρίνταρε απέναντι στην άμυνα του Πλατανιά που άνοιξε και με «βολίδα» άφησε... άγαλμα τον πορτιέρο των Κρητικών.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα...

MAN OF THE MATCH: Τάσος Λαγός. Ο νεαρός αμυντικός μέσος ήταν... παντού σήμερα στην Λεωφόρο. Αρκετά κλεψίματα, σωστές μεταβιβάσεις και φυσικά μία εξαιρετική ασίστ στον Μλάντεν Πέτριτς για το 1-0. Όσο περνάει ο καιρός, ο μικρός γίνεται ολοένα και καλύτερος και είναι καθοριστικός για την καλή λειτουργία του «τριφυλλιού» στην μεσαία γραμμή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ανοίγει τον δρόμο για ένα εύκολο απόγευμα χάρη στην μεγάλη του κλάση. Εναέριο κατέβασμα της μπάλας με το αριστερό, πλασέ με το δεξί και... δίχτυα! Κερδίζει το πέναλτι που δεν αξιοποιεί ο Μπεργκ και ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά δραστήριος. Ο λόγος, φυσικά, για τον Μλάντεν Πέτριτς που συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ανασταλτική λειτουργία του Πλατανιά και τα... νεκρά διαστήματα της που κόστισαν. Χάνουν δύο φορές τον Πέτριτς. Γκολ και πέναλτι. Αμαρκάριστος ο Τριανταφυλλόπουλος από την μικρή περιοχή κάνει το 2-0 και ο Κλωναρίδης στο 78' τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Τραγική εικόνα...

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Πλατανιάς είχε δύο δοκάρια, ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 20'. Ο Μιλούνοβιτς ήταν μόνος του απέναντι σε κενή εστία, θα μπορούσε να προχωρήσει, θα μπορούσε να σουτάρει πιο δυνατά. Έκανε ένα άψυχο πλασέ και έχασε μια τρομερή ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στυλιάρας είχε ένα εύκολο απόγευμα στην Λεωφόρο. Σωστή υπόδειξη πέναλτι του Ολίμπα πάνω στον Πέτριτς, κανένα πρόβλημα και από τους επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μετά τον αποκλεισμό του Κυπέλλου. Έβαλε τρία γκολ, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και επέστρεψε στις νίκες. Έδειξε πως όταν έχει την σωστή νοοτροπία, όταν βγάζει ενέργεια και όρεξη στο γήπεδο, αυτά τα ματς τα... καθαρίζει για πλάκα. Δεν θέλει κόπο, εξάλλου, θέλει τρόπο...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα