Ρόμα - Εμπολι 1-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ρόμα - Εμπολι 1-1

bet365

Οι Τζαλορόσι έμειναν στο 1-1 με την Εμπολι, για τέταρτη σερί αγωνιστική πήραν μόνο ένα βαθμό και κινδυνεύουν να μείνουν στο -9. Κόκκινη ο Μανωλάς.

«Η Νάπολι; Εμένα με ενδιαφέρει τι κάνει η Γιουβέντους», έλεγε την Πέμπτη ο Ρούντι Γκαρσία αλλά καλό θα είναι να αρχίσει να ασχολείται σιγά-σιγά και με τους Παρτενοπέι. Η Ρόμα για τέταρτη σερί αγωνιστική βρέθηκε πίσω στο σκορ, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Εμπολι στο «Ολίμπικο», μένοντας τελικά και πάλι στην ισοπαλία. Ετσι, κινδυνεύει να μείνει κι άλλο πίσω από την Γιούβε και παράλληλα να δει τους Ναπολιτάνους να πλησιάζουν. Πέναλτι και αποβολή για τον Μανωλά στο 37', με 10 έμεινε και η Εμπολι στο τέλος του πρώτου μέρους (δεύτερη κίτρινη Σαπονάρα).

Ο αγώνας άρχισε με την Εμπολι να απειλεί πρώτη στο 8', όταν ο Πουτσαρέλι πήρε από τον Γιάνγκα-Εμπίβα, τον απέφυγε και μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά ο Μαϊκόν απομάκρυνε στο γύρισμα που έκανε. Η Ρόμα προσπάθησε μετά το 10λεπτο να επιβάλει τον ρυθμό της αλλά ήταν φανερό ότι δυσκολευόταν και προσπαθούσε κυρίως με μακρινά σουτ του Ναϊνγκολάν να γίνει απειλητική. Στο 25' οι Τζαλορόσι έχασαν και τον Ιτούρμπε με τραυματισμό, για να μπει στη θέση του ο Φλορέντσι, με το ματς να συνεχίζεται πολύ πιο ήρεμα από ό,τι θα περίμενε η Εμπολι. Οι Τοσκανοί δεν ένιωθαν τον παραμικρό κίνδυνο και παράλληλα έβγαιναν με καλές προϋποθέσεις μπροστά αλλά ο Σαπονάρα έκανε πάντα λάθος στο τέλος.

Στο 37', πάντως, έκανε ό,τι καλύτερο για την ομάδα του όταν έφυγε μόνος στην κόντρα αφού μπήκε στην περιοχή και πήρε το πέναλτι από τον Μανωλά, ο οποίος είδε και την κόκκινη κάρτα... Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακαρόνε και βρήκε δίχτυα (0-1), με τον Ρούντι Γκαρσία να κάνει αμέσως την δεύτερη αλλαγή και να βάζει τον Αστόρι αντί του Τότι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πάντως, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε αφού ο διαιτητής Ρούσο θεώρησε ότι ο Σαπονάρα κοντρόλαρε με το χέρι και του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας και τους φιλοξενούμενους με 10.

Στην επανάληψη αυτό που χρειαζόταν η Ρόμα ήταν ένα γρήγορο γκολ που θα της έδινε κουράγιο για τη συνέχεια και το πέτυχε με το υπέροχο πλασέ του Μαϊκόν με το αριστερό, στο 57', μετά την πάσα του Πιάνιτς. Οι Τζαλορόσι πίστεψαν ξανά στη νίκη, πίεσαν και στο 62' είδαν την μπάλα να πάει στο οριζόντιο δοκάρι από την κεφαλιά του Αστόρι μετά το κόρνερ του Πιάνιτς. Ο αγώνας είχε πάθος και νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων, με την Εμπολι να έχει χώρους για να χτυπήσει στην αντεπίθεση αλλά να μην τα καταφέρνει ποτέ.

Το θετικό για τους Τοσκανούς ήταν ότι δεν επέτρεπαν στους Ρωμαίους να απειλήσουν καθώς οι παίκτες του Γκαρσία πίεζαν αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Σέπε. Ετσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και με τους οπαδούς να ηρεμούν όσο πλησίαζε το τέλος αφού η πίστη εξασθενούσε όσο περνούσε η ώρα... Οι Τζαλορόσι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, η Εμπολι κρατούσε και το 1-1 έμεινε ως το τέλος...

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν (82' Βέρντε), Μανωλάς, Γιάνγκα-Εμπίβα, Χολέμπας, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε (25' Φλορέντσι), Τότι (40' Αστόρι), Λιάγιτς.

Εμπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέπε, Χισάι, Ρουγκάνι, Μπάρμπα, Μάριο Ρουί, Σαπονάρα, Βαλντιφιόρι (84' Σινιορέλι), Βεσίνο, Μακαρόνε (58' Ζιελίνσκι), Πουτσαρέλι (74' Μικεντλίτζε), Κρότσε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα