Σάλκε - Ανόβερο 1-0

Gazzetta team
Σάλκε - Ανόβερο 1-0

bet365

Η Σάλκε επιβλήθηκε 1-0 του Ανόβερο και ξεκίνησε με το δεξί το 2015. Οξυγόνο για Φράιμπουργκ, βυθίζεται το Αμβούργο.

Δύσκολη νίκη για την Σάλκε, που με… ανέλπιστο σκόρερ τον Χέγκερ επιβλήθηκε 1-0 του Ανόβερο και παραμένει ισόβαθμη με την Γκλάντμπαχ στην 4άδα. Η νίκη συνοδεύτηκε από την αχρείαστη αποβολή του Χούντελαρ στο τέλος, με τον Ολλανδό να χάνει το ματς με την Μπάγερν μεσοβδόμαδα.

Ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν, μπήκαν καλύτερα και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπίτενκουρτ στο 9’. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις μέχρι το 32’, όταν οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο Φουκς έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Χέγκερ με δυνατό πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβριο του 2013! Ο Τσίλερ έκανε μεγάλη διπλή απόκρουση στο 38’, ενώ στο 41’ ο Γκίφερ έσωσε την Σάλκε στο τετ α τετ με τον Χοσέλου, για να μείνει το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Τα πράγματα ήταν ακόμη καλύτερα στην επανάληψη. Ο Χοσέλου δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκίφερ ούτε στο 49’, με τους παίκτες του Κορκούτ να πιέζουν και να χάνουν τεράστια ευκαιρία, όταν στο 58’ μετά την κεφαλιά του Σουλτς, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, όμως έσκασε μπροστά στην γραμμή και με τα φάλτσα που είχε πήρε πέρασε παράλληλα από την εστία! Μετά το 60’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να πιέσουν, με τον Τσίλερ να κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις και να κρατάει το Ανόβερο στο ματς. Νάστασιτς (62’), Χούντελαρ και Μπόατενγκ (64’) δεν κατάφεραν να τον νικήσουν, με το 1-0 να παραμένει. Μπριάν (71’) και Μπαρνέτα (80’) είχαν καλές προσπάθειες, πριν η Σάλκε μείνει με 10 παίκτες, όταν στο 85’ ο Χούντελαρ αποβλήθηκε δικαιολογημένα για μαρκάρισμα από πίσω στον Σμίντεμπαχ. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν μέχρι το τέλος, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Καθάρισε ο Χέρμαν
Το 2014 είχε κλείσει με ήττα από την Αουγκσμπουργκ για την Γκλάντμπαχ, η οποία είχε νικήσει για τελευταία φορά εκτός έδρας στις... 18 Οκτωβρίου (0-3 στο Ανόβερο). Για μια ομάδα που θέλει να βγει στο Champions League, το διάστημα ήταν πολύ μεγάλο και η επιστροφή στα τρίποντα ήταν επιτακτική ανάγκη. Τους βαθμούς, βέβαια, τους ήθελε και η γηπεδούχος Στουτγκάρδη ώστε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά...

Στο πρώτο 20λεπτο το ματς ήταν ένας μονόλογος της Μπορούσια, η οποία τρεις φορές πλησίασε στο γκολ με τους Στραντζ (2'), Τζόνσον (9') και Χργκότα (16') αλλά δεν πανηγύρισε σε καμία από αυτές τις φάσεις. Η Στουτγκάρδη άρχισε να πατάει καλύτερα μετά το 20' και έγινε απειλητική με τον Γκέντνερ, ο οποίος όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος του στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κάπως, με την Γκλάντμπαχ πάντως να έχει συνεχώς τον έλεγχο και να χάνει ευκαιρία με τον Χργκότα στο 67'. Η λύση, τελικά, δόθηκε στο 71' με το σουτ του Χέρμαν στην αντεπίθεση, μετά την πάσα του Χργκότα, στο οποίο ο Ούλριχ δεν είχε απάντηση (0-1).

Η Στουτγκάρδη προσπάθησε να αντιδράσει και πίεσε για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, με την τύχη όμως να της γυρίζει την πλάτη στα τελευταία λεπτά όταν οι Ιμπίσεβιτς και Νίντερμάιερ είχαν ευκαιρίες για την ισοφάριση, με τον δεύτερο να σημαδεύει το δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Βυθίζεται το Αμβούργο
Ο Όλιτς μπορεί να επέστρεψε στο Αμβούργο και να έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση των Δεινόσαυρων, όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή για την ομάδα του Τσίνμπαουερ, που ηττήθηκε 2-0 από την Κολωνία και συνεχίζει να προβληματίζει. Το ματς ήταν πολύ καλό, το τέμπο υψηλό από το ξεκίνημα και οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Όλιτς (4’) και Βέστερμαν (9’). Ο Χορν, όμως, ήταν σε καλή μέρα και σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Κολωνία χάθηκε στο 24’ με τον Ούτζα, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τη μόνη διαφορά ότι οι παίκτες του Στέγκερ έβρισκαν περισσότερους χώρους στην αντεπίθεση. Στο 54’ ο Ντρόμπνι έσωσε το Αμβούργο με διπλή απόκρουση στις προσπάθειες των Χάλφαρ και Πέτσκο, όμως στο 62’ φέρει ευθύνη για το 0-1. Ο Ρίσε μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ντρόμπνι για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Τα πάντα τελείωσαν στο 78’, όταν μετά από ωραία αντεπίθεση ο Ρίσε από παρόμοια γωνία έκανε το τελικό 0-2, για να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Bundesliga δύο γκολ στο ίδιο ματς.

Ξέσπασε η Μάιντς
Η Μάιντς δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο και ξέσπασε στην Πάντερμπορν με το ξεκίνημα του δευτέρου. Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να πάρουν το προβάδισμα με την πρώτη τους τελική, όταν στο 6’ ο Μάλι έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε και κατέληξε στα δίχτυα του Κρούζε για το 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος, απειλήθηκαν μόλις μία φορά με τον Κάριους να βγάζει το σουτ του Στόπελκαμπ, ενώ έφτασε κοντά στο 2-0 σε 4 περιπτώσεις. Το 1-0 τελικά έμεινε μέχρι το ημίχρονο, όμως τα γκολ έπεφταν βροχή στην επανάληψη. Μόλις μετά από 42 δευτερόλεπτα μετά από δεύτερη ασίστ του Ντε Μπλάσις ο Μάλι έκανε το 2-0, ενώ στο 69’ ήταν η σειρά του πρώην παίκτη του Αστέρα Τρίπολης να τελειώσει τα πάντα, κάνοντας το 3-0. Ο Αλαγκί έκανε το 4-0 στο 82’ με κεφαλιά, ενώ το τελικό 5-0 ο Γκάιζ στο 87’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι!

Μαγικό ντεμπούτο Πέτερσεν!
Καλύτερο σενάριο δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ούτε ο ίδιος ο Νιλς Πέτερσεν για το ντεμπούτο του με την φανέλα της Φράιμπουργκ. Ο 26χρονος επιθετικός, που αποκτήθηκε ως δανεικός από την Βέρντερ Βρέμης, μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο με το σκορ στο 0-1 για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πέτυχε χατ-τρικ, οδηγώντας τη νέα του ομάδα στο 4-1! Και να σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο ματς του 2015 άρχισε εφιαλτικά για την Φράιμπουργκ αφού μόλις στο 1' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ρους μετά το γέμισμα του Στεντέρα (0-1). Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Bundesliga που η Φράιμπουργκ δέχθηκε γκολ στο πρώτο λεπτό και ο αγώνας έγινε από το ξεκίνημα του εξαιρετικά δύσκολος αφού η ομάδα είχε δείξει σε όλο τον πρώτο γύρο ότι έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα (17 γκολ σε 17 αγώνες).

Αυτό το πρόβλημα φάνηκε σε όλο το πρώτο 45λεπτο αλλά στην επανάληψη όλα άλλαξαν. Με τον Πέτερσεν να μπαίνει ως αλλαγή, οι γηπεδούχοι άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα μπροστά, πίεσαν και στο 61' κέρδισαν πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Νταρίντα για το 1-1. Αυτή ήταν μόνο η αρχή τελικά αφού η αντεπίθεση της Φράιμπουργκ ήταν εντυπωσιακή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Άιντραχτ, που απλά παρακολουθούσε...

Στο 63' ο Πέτερσεν ήταν εκεί που έπρεπε και τελείωσε την φάση όπως έπρεπε, μετά την σέντρα του Κλάους, για το 2-1 και στο 69' πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο ντεμπούτο του, κάνοντας το 3-1, με κεφαλιά μετά την σέντρα του Φραντς από αριστερά. Η Φράιμπουργκ είχε το τρίποντο στα χέρια της αφού η Άιντραχτ δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 88' ο Πέτερσεν, με διπλή προσπάθεια, έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Τραπ για το χατ-τρικ και το τελικό 4-1!

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή (30/01)

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν 4-1
(4', 45+1' Ντοστ, 53', 73' Ντε Μπρόινε - 55' Μπερνάτ)

Σάββατο (31/01)

Σάλκε-Ανόβερο 1-0
(32' Χέγκερ)

Μάνιτς-Πάντερμπορν 5-0
(6', 46' Μάλι, 69' Ντε Μπλάσις, 82' Αλαγκί, 87' πεν. Γκάιζ)

Φράιμπουργκ-Άιντραχτ 4-1
(61' πεν. Νταρίντα, 63', 69', 88' Πέτερσεν - 1' Ρους)

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 0-1
(71' Χέρμαν)

Αμβούργο-Κολωνία 0-2
(62', 78' Ρίσε)

Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή (01/02)

Βέρντερ-Χέρτα (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα