ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-2

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-2

bet365

Παναιτωλικός... εμπρηστής! Με δύο γκολ του Βραζιλιάνου Άλβες (το 2ο στο 94΄) οι Αγρινιώτες κέρδισαν τον ΠΑΟΚ με 1-2 μέσα στην Τούμπα κι έβαλαν ακόμη μεγαλύτερη... φωτιά στο πρωτάθλημα! Ο Μακ το γκολ του Δικεφάλου που πίεσε στην επανάληψη αλλά χωρίς ουσία!

Σοκ στην Τούμπα με τον Παναιτωλικό στις καθυστερήσεις του αγώνα να παίρνει την νίκη με τον Άλβες και τον ΠΑΟΚ να χάνει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο «δικέφαλος» που ήταν κακός στο πρώτο βρέθηκε πίσω στο σκορ από το ξεκίνημα του αγώνα με τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν και ισοφάρισαν με τον Μακ, όμως στο τέλος η ομάδα του Αγρινίου πανηγύρισε ένα μεγάλο τρίποντο. Πλέον ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον Ολυμπιακό.


Με Νομπόα και πολλές αλλαγές
Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να κάνει αλλαγές στην 11αδα με πρώτη και καλύτερη αυτή του Κριστιάν Νομπόα. Ο παίκτης από το Εκουαδόρ ξεκίνησε βασικός καθώς στόχος του Έλληνα τεχνικού είναι να τον βάλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εκτός 11αδας έμειναν οι Κωνσταντινίδης και Μακ. Έτσι λοιπόν σε σχηματισμό 4-2-3-1 ο Ιτάνζ ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σκόνδρας και αριστερά ο Ρατς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τζανδάρης και Μαντούρο, και στον άξονα ο Νομπόα. Στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Περέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Μάκης Χάβος με πολλά νέα πρόσωπα στην 11αδα ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-. Ο Στεφανάκος κάτω από τα δοκάρια με τους Μπεχαράνο δεξιά και αριστερά τον Κέβιν. Στο κέντρο της άμυνας οι Κούσα και Ετζεγκουέλε. Στην μεσαία γραμμή οι Γοδόι, Φωτάκης και Μαρτίνεζ. Στις πτέρυγες οι Βιγιαβάνες και Κάπελ και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.


Διαμαρτυρίες στο πέναλτι
Με τον Παναιτωλικό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίζει πέναλτι σε μια φάση που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν. Ο Δημητρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κούσα από τον Αθανασιάδη γνωρίζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του «δικεφάλου» . Στο 7' ο Άλβες ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-0.

Τον κράτησε ζωντανό ο Ιτάνζ
Μετά το γκολ ο Παναιτωλικός, με την ψυχολογία υπέρ του έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 10' με τον Κάπελ να μπαίνει στην περιοχή, αλλά να κάνει κακό πλασέ και να μπλοκάρει ο Ιτάνζ. Ο ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι έβλεπε τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν τις επικίνδυνες επιθέσεις. Στο 20' ο Μπεχαράνο βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει, με τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα να είναι ο καλύτερος παίκτης του Δικεφάλου.


Είχε πλάνο ο Παναιτωλικός
Η ομάδα του Αγρινίου είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Βιγιαφάνες με τον Ρατς να μην μπορεί να περιορίσει τις επελάσεις του. Επίσης το κέντρο του Παναιτωλικού ήταν πιο ισχυρό σε σχέση μ’ αυτό του ΠΑΟΚ που είχε πρόβληματα στην πρώτη πάσα. Ο Χάβος από το πρώτο λεπτό εφήρμοσε ένα ασφυκτικό πρέσινγκ στο κέντρο που δεν επέτρεπε τους Θεσσαλονίκης να βρουν τους χώρους για ν’ αναπτυχθούν. Η απόφαση του Αναστασιάδη ν’ αφήσει στον πάγκο τον Μακ ήταν λανθασμένη καθώς ο αρχηγός της Εθνικής δεν ήταν και πάλι σε καλή ημέρα με αποτέλεσμα ο «δικέφαλος» να χάσει τις επιθετικές προσπάθειες στο ένας με έναν του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού.


Σε ένταση η Τούμπα
Στην επανάληψη ο Αναστασιάδης πέρασε στο παιχνίδι τον Ρόμπερτ Μακ στην δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη να αγωνίζεται στο κέντρο. Ο παιχνίδι στην επανάληψη ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και τον Δημητρόπουλο να κιτρινίζει τους παίκτες του Αναστασιάδη χωρίς λόγω. Η Τούμπα ήταν σε ένταση με τους οπαδούς του «δικεφάλου» ν’ αποδοκιμάζουν τον διαιτητή από την Φθιώτιδα. Ο τελευταίος ζήτησε από τον Αρετόπουλο να καταγράψει τα υβριστικά συνθήματα που ακουγόντουσαν.


Ισοφάρισε με Μακ
Ο ΠΑΟΚ πίεσε με τους παίκτες του Παναιτωλικού ν’ αμύνονται στα 15 μέτρα από την εστία του Στεφανάκου. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 56' με τον Νομπόα να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ρατς, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 73’ ο ΠΑΟΚ στην δεύτερη ευκαιρία του έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Μακ. Ο Νομπόα πέρασε πολύ ωραία στον Σλοβάκο επιθετικό, ο οποίος με μια προσποίηση ξέφυγε από τον αντίπαλο του και με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σοκ στην Τούμπα
Στο 84' ο ΠΑΟΚ παραλίγο να βγάλει μόνος του τα ματάκια του και δώσει τους τρεις βαθμούς στον Παναιτωλικό. Ο Μαρτίνες έφυγε από σωστή θέση γυρίζοντας την μπάλα στην καρδια της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Κατσικά με προβολή παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, καθώς την τελευταία στιγμή έδιωξε εξαιρετικά ο Ιτάνζ. Όμως ότι σώθηκε νωρίτερα, δεν το κατάφεραν στο 94'! Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Άλβες βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ και αφού τον πέρασε με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2!


MAN OF THE MATCH: Ο Άλβες δεν είχε σκοράρει σε όλο το πρωτάθλημα! Σε 16 ματς ήταν... άκαπνος. Όμως στην Τούμπα έβαλε 2 γκολ! Μάλιστα στο 94’ πέτυχε το γκολ της νίκης για τον Παναιτωλικό δίνοντας ένα μεγάλο τρίποντο στην ομάδα του.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός. Δεν είχε πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, με πολλά προβλήματα στην πρώτη φάση. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι κυριευτήκαν με άγχος, αλλά και πίεση για να μπορέσουν να γυρίσουν το παιχνίδι

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ιτάνζ ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Καμερουνέζος εκτός από το γκολ που δέχθηκε από το σημείο του πέναλτι κράτησε σε δύο τρεις ευκαιρίες την ομάδα μέσα στην διεκδίκηση του παιχνιδιού

Η ΓΚΑΦΑ: Η απόφαση του Αναστασιάδη να αφήσει στον πάγκο τον Μακ για ένα ημίχρονο αποδείχθηκε λανθασμένη απόφαση. Ο Σλοβάκος που μπήκε ορεξάτος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, ενώ είχε αρκετές προσωπικές ενέργειες που έφερε αναστάτωση στην άμυνα του Παναιτωλικού. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αγρινίου έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ, χωρίς να μπορέσει να ισορροπήσει το παιχνίδι στο κέντρο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο εκτός από την φάση στο 84’ δεν απε΄9ιλησε

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος ήταν από τους πρωταγωνιστές της σημερινής αναμέτρησης. Ο διαιτητής από την Φθιώτιδα έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τον ΠΑΟΚ. Επίσης ήταν πολύ αργός στις αποφάσεις του, ενώ με σχετική ευκολία κιτρίνιζε τους παίκτες του Δικεφάλου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο κακός ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε τις προθέσεις της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Με το δώρο αυτό που έκανε στον Ολυμπιακό ο «δικέφαλος» ελπίζει σε μια βοήθεια από την Βέροια προκειμένου να μην ανοίξουν την διαφορά στους 5 βαθμούς.


ΠΑΟΚ( Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Ρατς, Κατσικάς (87’ Κίτσιου), Βίτορ, Σκόνδρας, Μαντούρο, Τζανδάρης (46’ Μακ), Νομπόα, Περέιρα, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Σταφανάκος, Κέβιν, Ετζεγκουέλε, Κούσας, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκης 81’ Μαλεζάς), Μαρτίνεζ, Βιγιαφάνες (71’ Ρουσκουγιέδα), Κάπελ (59’ Λάζαρ), Άλβες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα