Δανεισμοί, αγορές και…Μπουμάλ!

Δανεισμοί, αγορές και…Μπουμάλ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Δανεισμοί, αγορές και…Μπουμάλ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού. Και γράφει για μία κίνηση του ΠΑΟΚ!

Είναι ένα θέμα που απασχολεί πάντα τους φίλους του Ολυμπιακού οι αρκετοί δανεισμοί παικτών που κάνει η διοίκηση. Με το σκεπτικό, «με τόσους δανεικούς, δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα».

Βέβαια, το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι ότι ο Ολυμπιακός, έτσι η, αλλιώς η, αλλιώτικα, πάντα φτιάχνει καλή ομάδα-ειδάλλως δεν θα είχε τέσσερα πρωταθλήματα στα τέσσερα χρόνια και τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ με 37 βαθμούς στις φάσεις των ομίλων και με απώλεια της πρόκρισης στους 8 της διοργάνωσης μία φορά στο γκολ κόντρα στη Γιουνάϊτεντ.

Το δεύτερο είναι ότι ο Ολυμπιακός παίρνει σημαντικές βοήθειες από πολλούς δανεικούς του παίκτες. Από το Μιραλάς και τον Ορμπάϊθ, έως τον Μαρκάνο (πρώτο πέρασμά του) και τον Μακούν. Από το Ρομπέρτο και τον Εντινγκά, έως τον Κάμπελ και το Μήτρογλου. Και τους Μιλιβόγεβιτς κι Αφελάϊ επίσης

Το τρίτο είναι ότι σχεδόν πάντα ο Ολυμπιακός τους δανεικούς που του κάνουν τους αγοράζει. Δες Μιραλάς και Ρομπέρτο. Και τους δύο τους είχε αγοράσει από Φλεβάρη μήνα, πριν δηλαδή κλείσουν ένα χρόνο δανεισμό. Και το ίδιο θα έκανε και με τον Μιλιβόγεβιτς, αν δεν πήγαινε για εγχείριση το Δεκέμβρη.

Το τέταρτο είναι ότι οι πιο πολλές από τις μεταγραφές που συνήθως δεν πιάνουν στον Ολυμπιακό είναι οι…αγορές παικτών. Οι ελεύθεροι κι οι δανεικοί του βγαίνουν περισσότερο!

Να θυμίσω τις αγορές των Ουρτάδο (Εσπανιόλ), Νέμεθ (Λίβερπουλ), Γκρίμπιτς, Σέποβιτς και Κάταϊ (από Σερβία), Μασάντο (Τουλούζ), Γκρέκο (Ρόμα), Μπονγκ (Βαλενσιέν), Μιγκέλ Τόρες (Χετάφε), Γιαταμπαρέ (Μπαστιά). Και να δούμε και τους Ντουρμάζ (από Τουρκία), Χάρα (από Μπενφίκα), Μπενίτες (από Παραγουάη) και Μποτία (από Σεβίλλη). Ακόμη και του Ριέρα από τη Λίβερπουλ και του Φέϊσα από την Παρτιζάν, δεν ήταν μεταγραφές που βγήκαν, απλά δεν έχασε τα λεφτά του ο σύλλογος.

Ακόμη από την ελληνική αγορά τους Τάτο (από Ατρόμητο), Σουμπίνιο (Εθνικό-και μην γελάτε, είχε στοιχίσει ο κούκος αηδόνι!), Παπάζογλου (Πανσερραϊκό), Βλαχοδήμο (Ξάνθη), Πελέ (Εργοτέλη), αλλά κι αρκετά ακόμη παιδιά για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Θέλω να καταλήξω στο ότι το καλύτερο είναι να υπάρχει ισορροπία στις μεταγραφές. Να πάρεις και τους ελεύθερους, να πάρεις και τους δανεικούς και να κάνεις και αγορές-αλλά ειδικά στην τελευταία περίπτωση, των αγορών, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, ώστε να μειώνει τα ρίσκα.

Εκεί που θα συμφωνήσω αμέσως είναι ότι πρέπει να γίνονται γενικά λιγότερες αλλαγές στην ομάδα από αυτές που γίνονται την τελευταία διετία, ώστε να αποκτήσει καλύτερη συνοχή και χημεία η ομάδα. Αυτό ναι.

Και κάτι που...χρωστάω: ο εξτρέμ από την ελληνική αγορά για τον οποίο ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ είναι ο Μπουμάλ, ο 25χρονος αριστεροπόδαρος Καμερουνέζος, που κάνει καλό πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο. Ήδη έχει κατατεθεί πρόταση στον Πανιώνιο κι αύριο θα υπάρξουν εξελίξεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.