Πανιώνιος - Πανθρακικός 2-1

Πανιώνιος - Πανθρακικός 2-1

bet365

Με ένα γκολ... από τα αποδυτήρια κι ένα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πανιώνιος κέρδισε με 2-1 τον Πανθρακικό και πήρε βαθμολογική ανάσα, αν και παραμένει ακόμη σε... θέσεις υποβιβασμού!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήξερε καλά ότι η νίκη αποτελούσε μονόδρομος για τον Πανιώνιο και για τον λόγο παρέταξε ότι καλύτερο διαθέτει. Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-2-3-1 με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Πάνο, Παντίδο, Ρισβάνη και Τασουλή. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Μητρόπουλος με τον Κόρμπο, ενώ την τριάδα πίσω από τον Γιάννου αποτελούσαν οι Φούντας (αριστερά), Κολοβός (ελεύθερο ρόλο) και Μπουμάλ (δεξιά).

Από την πλευρά του ο Χοσέ Ρόκα γνώριζε ότι και η ισοπαλία κάνει στον Πανθρακικό και παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 και τρεις στόπερ για να καλύψει τα νώτα του. Ο Αθανασιάδης ήταν ο τερματοφύλακας, με την τριάδα των αμυντικών να την αποτελούν οι Μελίσσης, Ποτουρίδης και Εμποόυ. Την αριστερή πλευρά κάλυπτε ο Τσουκάνης και την δεξιά ο Μπαϊκαρά. Ρομέου και Μεχία ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ντιγκινί και Τζάνη βοηθητικοί πίσω από τον Ιγκόρ.

Γκολ με την σέντρα

Όταν ξεκινάς στα 32 δευτερόλεπτα με γκολ το λες και ονειρικό ξεκίνημα. Αυτό πέτυχε ο Πανιώνιος ο οποίος με την σέντρα ξεδιπλώθηκε από τα αριστερά με τον Κολοβό να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και ο επερχόμενος Μητρόπουλος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Όπως ήταν λογικό το γκολ αυτό χάλασε τα σχέδια του Ρόκα με τους παίκτες του να προσπαθούσαν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία. Αντίθετα, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα και γινόταν επικίνδυνος χτυπώντας από τα άκρα με τους Φούντα και Μπουμάλ και απείλησαν δύο φορές σε διάστημα δύο λεπτών με τον Φούνταν και τον Κολοβό.

Δοκάρι από το πουθενά

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και συνέχιζαν να χτυπάνε με πλαγιοκοπήσεις και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα είχαν και άλλη καλή στιγμή με τον Γιάννου. Αντίθετα, ο Πανθρακικός έδειχνε εντελώς έξω από τα νερά του με πολλές λάθος μεταβιβάσεις χωρίς να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Παπαδόπουλου. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να παγώσουν τη Νέα Σμύρνη από το πουθενά.

Ο Μπαϊκαρά από τα δεξιά έκανε την σέντρα, Παπαδόπουλος και Τασουλής έδιωξαν ασταθέστατα με την μπάλα να φτάνει στον Ιγκόρ ο οποίος με συρτό σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο του Πανιωνίου με την φάση αυτή να δίνει μια μικρή ώθηση στον Πανθρακικό μέχρι την ανάπαυλα χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία (ένα σουτ μακρινό σουτ του Ρομέου που κατέληξε άουτ ήταν το μοναδικό αξιόλογο).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει την υπόθεση-νίκη κι έχοντας την κατοχής της μπάλας πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Συγκεκριμένα στο 55' σε εκτέλεση φάουλ του Μπουμάλ ο Φούντας έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα βγάζοντας την σέντρα και ο Γιάννου με τακουνάκι έκανε το 2-0.

Ζωντανός από το πουθενά

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι τα υπόλοιπα λεπτά θα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, άλλο ένα λάθος των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στον Πανθρακικό να μπει ξανά στο παιχνίδι. Δύο λάθη από Κολοβό και Κόρμπο έδωσαν την ευκαιρία στον Ντιγκινί να βγάλει την σέντρα με την άμυνα του Πανιωνίου να κοιμάται και τον Τζάνη να σκοράρει.

Με άγχος αλλά κράτησε

Όπως ήταν φυσικό το γκολ αυτό έφερε νευρικότητα στον Πανιώνιο και παραλίγο να το πληρώσει άμεσα όταν ο Παπαδόπουλος έκανε άστοχη έξοδο αλλά η κεφαλιά του Ιγκόρ κατέληξε άουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση του Πανθρακικού αυξήθηκε, την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ροκανίσουν τον χρόνο.

Με εξαίρεση όμως ένα φάουλ του Μεχία το οποίο κατέληξε άουτ, δεν απείλησαν ιδιαίτερα και το 2-1 έμεινε μέχρι τέλος.

MVP: Απόστολος Γιάννου. Για άλλο ένα ματς ο επιθετικός του Πανιωνίου ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Μέσα στις φάσεις τον αισθάνθηκε η άμυνα του Πανθρακικού και με το δικό του υπέροχο γκολ (με τακουνάκι) έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο.

Στο ύψος του: Ολιβιέρ Μπουμάλ. Ο Καμερουνέζος άσος του Πανιωνίου για άλλο ένα παιχνίδι ήταν στην πρώτη σειρά των διακριθέντων. Από δική του εκτέλεση φάουλ ξεκίνησε το δεύτερο γκολ των Νεοσμυρνιωτών, ενώ σε όλη την διάρκεια του αγώνα με τις επελάσεις του ήταν συνεχή πηγή κινδύνων. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και το δείχνει.

Αδύναμος Κρίκος: Ιγκόρ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, αφού είχε δύο σπουδαίες φάσεις για να σκοράρει, αλλά στην πρώτη σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην δεύτερη έστειλε την μπάλα άουτ. Αν είχε σκοράρει θα μπορούσε ο Πανθρακικός να είχε πάρει κάτι καλύτερο από τον αγώνα.

Η γκάφα: Τα ατομικά λάθη των παικτών του Πανιωνίου στην φάση του γκολ του Τζάνη. Αρχικά ο Κολοβός χάνει την μπάλα στο κέντρο, στη συνέχεια της φάσης ο Κόρμπος κοντά στο κόρνερ, και τέλος Παπαδόπουλος και Τασουλής αφήνουν την Τζάνη να πάρει την κεφαλιά. Τρία λάθη σε μία φάση είναι πολύ.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ο κ. Βοσκάκης. Κοντά στις φάσεις, έκανε σωστή χρήση της κάρτας. Βέβαια, στα τελευταία λεπτά προκάλεσε την γκρίνια των γηπεδούχων με κάποια από τα σφυρίγματά του, ειδικά για κάποια φάουλ που καταλόγισε.

Ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος έπαιζε μια κατηγορία αφού ήξερε ότι αν δεν έπαιρνε το τρίποντο απέναντι στον Πανθρακικό που είναι άμεσος αντίπαλός του για την παραμονή τότε θα είχε τεράστιο πρόβλημα. Ο Ιστορικός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, αλλά τα δικά του λάθη έβαλαν τον Πανθρακικό ξανά στο ματς. Παρόλα αυτά με νύχια και με δόντια κράτησε μέχρι το τέλος κι έφτασε στη νίκη παίρνοντας βαθιά ανάσα. Από την πλευρά του ο Πανθρακικός θα μπορούσε να είχε πάρει την ισοπαλία και να γίνει το μεγάλο φαβορί για την παραμονή αλλά ο Ιγκόρ ήταν άστοχος. Δίκαιο πάντως σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Πάνος, Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Φούντας, Κολοβός (68' Σιώπης), Μπουμάλ (82' Μασούρας), Γιάννου

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Εμπόου, Ποτουρίδης, Τσοκάνης, Μπαϊκαρά (62' Μανού), Μεχία, Τζάνης (73' Χασομέρης), Ρομέου (79' Ροτζέριο), Ντιγκινί, Ιγκόρ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα