Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ 0-0

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ 0-0

bet365

Η Ντόρτμουντ εστίασε στην άμυνα, όμως το 0-0 με την Λεβερκούζεν την άφησε μόνη στον πάτο της Bundesliga.

Η Ντόρτμουντ άλλαξε νοοτροπία μετά την προετοιμασία. Ο Κλοπ παρέταξε την ομάδα του με στόχο το μηδέν στην άμυνα, όμως ακόμη και αν τα κατάφερε η Μπορούσια με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου έμεινε μόνη στην τελευταία θέση.

Οι Βεστφαλοί περιόρισαν τους γηπεδούχους, με τους Γκίντερ και Σαχίν να κλείνουν τους χώρους μπροστά από την άμυνα, όμως δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά και στις αντεπιθέσεις, που ήταν το πλάνο τους. Ο ρυθμός ήταν φρενήρης στο ξεκίνημα, όμως η συνέχεια δεν είχε καμία σχέση, με τα λάθη να είναι πολλά και τις ευκαιρίες λιγοστές. Το πρώτο καλό σουτ ήρθε από τον Σαχίν στο 28’, με τους παίκτες του Σμιντ να είναι πιο επιθετικοί, να απειλούν με το φάουλ του Τσαλχάνογλου (32’) και να χάνουν την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 38’, όταν ο Χούμελς έσωσε στην γραμμή την Ντόρτμουντ μετά το πλασέ του Κάστρο!

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην επανάληψη. Στο 50’ η Μπορούσια έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από λάθος του Σπάχιτς ο Ιμόμπιλε βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Λένο έβγαλε. Στο 65’ ο Ιταλός έκανε εξαιρετική ενέργεια, όμως δεν κατάφερε να δώσει την τελική πάσα στον Ρόις και το 0-0 έμοιαζε όλο και περισσότερο το πιθανότερο αποτέλεσμα. Στο 76’ χάθηκε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ενός κακού ματς, όταν ο Κάστρο με κακό τελείωμα από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα άουτ, για να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος, με το σουτ του Σαχίν να έχει την ίδια κατάληξη στο 84’.

Λεβερκούζεν (Ρόγκερ Σμιντ): Λένο, Χίλμπερτ, Σπάχιτς, Τοπράκ, Γουέντελ, Μπέντερ, Κάστρο, Τσαλχάνογλου (74' Ρόλφες), Μπελαράμπι, Ντρμιτς (69' Μπραντ), Κίσλινγκ

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (46' Σούμποτιτς), Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Γκίντερ, Σαχίν, Ρόις, Καμπλ, Γκρόσκροϊτς (62' Μχιταριάν), Ιμόμπιλε (81' Ράμος)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα