Βόλφσμπουργκ - Μπάγερν 4-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Βόλφσμπουργκ - Μπάγερν 4-1

bet365

Η Βόλφσμπουργκ σκότωσε την Μπάγερν στην αντεπίθεση και με πρωταγωνιστές τους Ντε Μπρόινε και Ντοστ διέλυσε τους Βαυαρούς με 4-1!

Η Βόλφσμπουργκ πέρασε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία της. Οι οπαδοί είπαν το τελευταίο αντίο στον Ζούνιορ Μαλαντά και οι παίκτες του Χέκινγκ ξέσπασαν πάνω στην Μπάγερν, την οποία διέλυσαν, φτάνοντας στη νίκη με 4-1 στο ντέρμπι κορυφής, για να μειώσουν τη διαφορά από τους Βαυαρούς στο -8!

«Για πάντα στις καρδιές μας» ήταν το σύνθημα στην Volkswagen Arena. Οπαδοί και παίκτες χειροκρότησαν για 1' τον νεαρό Βέλγο, που έχασε τη ζωή του πριν λίγες ημέρες και η Bundesliga ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η τελευταία φορά που η Μπάγερν είχε δεχθεί 4+ γκολ εκτός έδρας στο πρωτάθλημα ήταν τον Απρίλιο του 2009 ξανά σε αυτό το γήπεδο.

Η τακτική του Χέκινγκ ήταν υποδειγματική. Οι Λύκοι έπνιξαν τους Βαυαρούς στη μεσαία γραμμή από τη στιγμή που ο Γκουαρδιόλα έβαλε τον Τσάμπι Αλόνσο στο κέντρο της άμυνας και με μαέστρο τον Ντε Μπρόινε, σκόρπισαν τους Βαυαρούς. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 4', όταν μετά από εκπληκτική αντεπίθεση, ο Βέλγος έδωσε την ασίστ στον Ντοστ και εκείνος με άψογο πλασέ έκανε το 1-0!

Πέρυσι, το ξεκίνημα ήτα παρόμοιο, όμως το τελικό σκορ 1-6. Αυτή τη φορά, οι παίκτες του Χέκινγκ ήταν εκπληκτικοί. Οι Βαυαροί είχαν κακή κυκλοφορία, ανύπαρκτη ανάπτυξη και οι μακρινές μπαλιές δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν και πως να το πάρουν. Οι Σβάινσταϊγκερ (9') και Αλάμπα (30') ήταν οι μοναδικοί που απείλησαν τον Μπενάλιο για την Μπάγερν, ενώ ο Ντοστ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 41', για να σκοράρει ξανά τελικά στο 45+1' με απίστευτο σουτ από το ύψος της περιοχής! Ο Ολλανδός, μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 2 γκολ στο ίδιο ματς επί των Βαυαρών στο πρωτάθλημα μετά από 102 ματς!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ξανά με γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 53' ο Άρνολντ έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον κενό χώρο στον Ντε Μπρόινε, που έκανε την κούρσα και πλάσαρε εύστοχα για το 3-0 και το πρώτο του γκολ εντός έδρας! Οι Βαυαροί στο 55' κατάφεραν να μείνουν – θεωρητικά – στο ματς, όταν μετά από λάθος του Νάλντο ο Μπερνάτ από κοντά μείωσε σε 3-1 με το πρώτο του γκολ στην Bundesliga, όμως ήταν εμφανές ότι οι παίκτες του Γκουαρδιόλα ήταν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Άρνολντ (57', 66') και Ντοστ (62') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Νόιερ, που τελικά δέχθηκε για πρώτη φορά 4 γκολ εντός συνόρων με τη φανέλα της Μπάγερν λίγο αργότερα. Ο Ρόμπεν ανάγκασε τον Μπενάλιο σε εντυπωσιακή απόκρουση στο 72' και στο 73' μετά από νέα μπαλιά του Άρνολντ ο Ντε Μπρόινε... χόρεψε τον Ντάντε πριν σκοτώσει τον Νόιερ για το 4-1! Μέσα σε 73' οι Βαυαροί δέχθηκαν όσα γκολ είχαν δεχθεί σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο!

*Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα εκτός έδρας στην καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα (181 ματς).

Βόλφσμπουργκ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Ροντρίγκες, Νάλντο, Κνόχε, Βιεϊρίνια, Λουίζ Γκουστάβο, Άρνολντ, Καλιγκιούρι (86' Χαντ), Ντε Μπρόινε, Πέρισιτς (81' Σέφερ), Ντοστ (83' Μπέντνερ)

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Μπερνάτ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Ρόντε (51' Βάιζερ), Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Σβάινσταίγκερ, Μίλερ (71' Γκέτσε), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (71' Πισάρο)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα