Πάρμα - Γιουβέντους 0-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Πάρμα - Γιουβέντους 0-1

bet365

Η Γιουβέντους δεν πήρε όσο σοβαρά θα έπρεπε το ματς με την Πάρμα και χρειάστηκε το γκολ του Μοράτα στο 89' (0-1) για την πρόκριση στους «4» του Coppa Italia.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έλεγε την Τρίτη ότι η Γιούβε θα πρέπει να παρουσιαστεί απολύτως σοβαρή στο «Ενιο Ταρντίνι» απέναντι σε μια ομάδα που «θα δείξει την υπερηφάνεια της στο γήπεδο» αλλά οι παίκτες του μάλλον πίστευαν ότι θα ήταν όλα εύκολα. Οι Μπιανκονέρι, που δοκίμασαν το 4-3-3, δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα σοβαρό στο ματς και γλίτωσαν στο 89', με το γκολ του Μοράτα που είχε μπει ως αλλαγή, την παράταση. Στους «4» οι Τορινέζοι θα αντιμετωπίσουν, σε διπλό ημιτελικό, όποιον περάσει από το Ρόμα-Φιορεντίνα.

Το ματς δεν είχε ρυθμό καθώς η Γιουβέντους έκανε εύκολα λάθη και η Πάρμα, από την άλλη, έκανε ό,τι μπορούσε αλλά έχει αποδειχθεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ότι δεν μπορεί και πολλά... Παρά το γεγονός αυτό, πάντως, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι το πάλευε, πρόσεχε ώστε να μην δώσει κανένα χώρο πίσω και στο 23' είχε και την πρώτη καλή φάση με το δυνατό σουτ του Παλαντίνο, στην αντεπίθεση, που έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι ήταν ικανοποιημένοι από το πώς κυλούσε ο αγώνας αλλά στο 35' υποχρεώθηκαν σε αλλαγή αφού ο Πέδρο Μέντες τραυματίστηκε και άφησε την θέση του στον Σαντακρότσε. Στο τέλος του πρώτου μέρους, στο 45', οι Μπιανκονέρι είχαν δοκάρι αλλά αυτό προήλθε από μια σέντρα του Πέπε και με την μπάλα να περνάει από όλους.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Γιούβε φάνηκε να σοβαρεύεται και απείλησε μια μια καλή προσπάθεια του Κομάν, που είδε την μπάλα να πάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, αλλά και με μια κεφαλιά του Κιελίνι που έφυγε λίγο άουτ στο 55'. Στη συνέχεια, πάντως, επανήλθε στο επίπεδο του πρώτου μέρους, απέναντι σε μια Πάρμα που είχε πάθος και αυτό οδήγησε και σε κάποια «επεισόδια» ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι, από το 70' κι έπειτα, επιχείρησαν να κάνουν την ζημιά σε κάποια αντεπίθεση αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν κάποια, με τον Αλέγκρι να αντικαθιστά τον Κομάν με τον Μοράτα στο 77', βάζοντας δεύτερο επιθετικό δίπλα στον Γιορέντε.

Η Γιουβέντους είχε μεγάλη ευκαιρία στο 86' με το δυνατό σουτ του Μαρκίζιο, εντός περιοχής, που βρήκε λίγο και σε αντίπαλο και έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να γίνει τελικά το 0-1 στο 89' με το πλασέ του Μοράτα, μετά την ασίστ του Γιορέντε που ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης, στο τετ α τετ με τον Μιράντε.

Πάρμα (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μιράντε, Πέδρο Μέντες (35' Σαντακρότσε), Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι, Ρίσπολι (91' Σιλβέστρε), Νοτσερίνο, Μαρίγκα, Γκαλόπα, Ροντρίγκες, Παλαντίνο.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στοράρι, Λιχτστάινερ, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Παντοΐν, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ (71' Πογκμπά), Πέπε (90' Κάσερες), Γιορέντε, Κομάν (77' Μοράτα).

 

SERIE A Τελευταία Νέα