Ομάρ: «Στον Ολυμπιακό δεν ονειροπολούμε, ονειρευόμαστε»

Ομάρ: «Στον Ολυμπιακό δεν ονειροπολούμε, ονειρευόμαστε»

Gazzetta team
Ομάρ: «Στον Ολυμπιακό δεν ονειροπολούμε, ονειρευόμαστε»

bet365

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μίλησε για την ζωή του στην Ελλάδα αλλά και τον Ολυμπιακό, που αν ο δρόμος τον φέρει στον τελικό του Europa League, τότε θα διεκδικήσει τον τίτλο η ομάδα του Πειραιά.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League απαντώντας στις ερωτήσεις των φιλάθλων.

Εκεί, δήλωσε ότι «ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα πρώτης γραμμής, γνωστός στην Ευρώπη, με μεγάλη ιστορία».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «αν ο δρόμος μας φέρει μέχρι τον τελικό του Europa League, θα διεκδικήσουμε τον τίτλο».

Ποιος είναι ο προσωπικός και ποιος ο ομαδικός σας στόχος;
Οι προσωπικοί μου στόχοι ταυτίζονται με εκείνους της ομάδας μου. Είναι η διαρκής βελτίωση και φυσικά η κατάκτηση τίτλων! Θέλουμε ως ομάδα να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε και φυσικά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Εγώ έχω πάντα στο μυαλό μου και την εθνική ομάδα της χώρας μου. Επιθυμώ να διακριθούμε σε διεθνές επίπεδο, με την εθνική Νορβηγίας.

Ποια ήταν η ωραιότερη στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας και γιατί;
Υπάρχουν πολλές ωραίες στιγμές. Η πρώτη μου επαγγελματική εμφάνιση, η πρώτη μου κλήση στην εθνική και η πρώτη μου συμμετοχή με την εθνική σε επίσημο αγώνα. Δεν είναι μόνο αυτές, αποτελούν όμως μερικά παραδείγματα.

Ερώτηση από την Μαρίνα Ευσταθίου
Θα ήθελες να παραμείνεις στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της καριέρας σου ή θα ήθελες να αγωνιστείς σε κάποια ομάδα του εξωτερικού;
Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα «πρώτης γραμμής», γνωστός στην Ευρώπη, με μεγάλη ιστορία. Με χαροποιεί ιδιαίτερα η παρουσία μου εδώ. Αν προκύψει στο μέλλον προοπτική μετακόμισης σε κάποια ομάδα του εξωτερικού, φυσικά θα την εξετάσω και αναλόγως θα πράξουμε, η ομάδα μου και εγώ. Προς το παρόν, όμως, σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό.

Ερώτηση από τον Βασίλη Μαντζώρο
Πιστεύεις ότι μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο στο Europa League;
Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Δεν μας αρέσει να ονειροπολούμε, αλλά δεν μας απαγορεύει κανένας να ονειρευόμαστε! Προσγειωμένα, με πολλή δουλειά και προσπάθεια, μπορούμε να πάμε μακριά. Αν ο δρόμος μας φέρει μέχρι τον τελικό του Europa League, θα διεκδικήσουμε τον τίτλο.

Ερώτηση από τον Δημήτρη Μητσέα
Ποιό είναι το αγαπημένο σου ελληνικό φαγητό;
Το φαγητό που τρώω στο πλαίσιο της διατροφής που κάνουμε στην ομάδα είναι, κατά κανόνα, η εμπειρία μου από ελληνική κουζίνα. Μου αρέσει γενικά η Μεσογειακή κουζίνα, κομμάτι της οποίας είναι και η ελληνική. Οι Έλληνες χρησιμοποιούν πολύ το ελαιόλαδο, το οποίο είναι αγνό συστατικό, θρεπτικό και πολύ γευστικό. Μου αρέσει πολύ η ελληνική σαλάτα.

Ερώτηση από τον Βαγγέλη Καντίδη
Με βάση την δική σου εμπειρία, τι συμβουλή θα έδινες στα νεαρά παιδιά για να πετύχουν και να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές;
Να κρατούν τους στόχους τους πάντα σε πρώτο πλάνο. Δεν θα τους πω να κάνουν τα πάντα για να τους επιτύχουν, γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει το να κάνουν πράγματα που δεν συμφωνούν με τον χαρακτήρα τους. Οφείλουν όμως να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, να μη μετανιώνουν για τα λάθη που κάνουν, αλλά να μαθαίνουν από αυτά. Και να μην τα παρατάνε ποτέ!

Ερώτηση από τον Σπύρο Βλαχοσπύρο
Ποιόν συμπαίκτη σου από την πρώτη ομάδα ή ποιον ποδοσφαιριστή από τις ακαδημίες θα χαρακτήριζες ως τον πιο ταλαντούχο;
Έχουμε 4-5 παιδιά από την Ακαδημία, τα οποία προπονούνται συστηματικά μαζί μας και τα οποία είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα. Στην πρώτη ομάδα όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πλούσιο ταλέντο και διαρκώς βελτιώνονται.

Ερώτηση από τον Ευάγγελο Γαλάνη
Με ποιους συμπαίκτες σου κάνεις παρέα εκτός γηπέδων;
Με τον Αμπντισαλάμ (Ιμπραΐμ) αρκετά, αλλά δεν είναι ο μόνος, βέβαια.

Ερώτηση από τον Γιώργο Γεωργουσόπουλο
Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να αγωνιστείς με την ίδια ευκολία ως δεξί εξτρέμ;
Οι δύο θέσεις είναι διαφορετικές. Του μπακ και του εξτρέμ. Άλλο πράγμα είναι να παίζεις στην άμυνα και να προωθείσαι, βοηθώντας στην επίθεση και άλλο πράγμα να παίζεις ως μεσοεπιθετικός. Άλλες ευθύνες και άλλες κινήσεις προστάζει η κάθε θέση. Δεν μπορώ να πως εάν θα έπαιζα εύκολα ως εξτρέμ. Θα έπρεπε από πιο μικρός να είχα δουλέψει με διαφορετικό τρόπο στο χτίσιμο του παιχνιδιού μου.

Ερώτηση από τον Βασίλη Τσακιρίδη
Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ζωή στην Ελλάδα;
Είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Οι άνθρωποι είναι πραγματικά «ζεστοί» και πολύ, πολύ ευγενικοί. Είχα ακούσει πολλά καλά πράγματα πριν έρθω, όμως εδώ συνάντησα ακόμη καλύτερα. Η οικονομική κρίση δεν έχει πάρει το χαμόγελο από τα χείλη των ανθρώπων, παρά τις δυσκολίες που περνούν. Και αυτό δείχνει ότι οι Έλληνες είναι ένας καλός λαός. Όσο για την πατρίδα σας, τι να πω. Τόσες και τόσες ομορφιές και… ήλιος!

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;
Τους αγαπώ. Είμαι λίγο καιρό στην ομάδα, αλλά έχω προλάβει να δεθώ πολύ μαζί τους. Μου αρέσει να τους ακούω να τραγουδούν στην εξέδρα και να φωνάζουν «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!» με όλη τη δύναμη της φωνής τους. Θέλω να τους πω ότι καθημερινά παλεύουμε για να κάνουμε την ομάδα ακόμη καλύτερη και να τους κρατούμε υπερήφανους για τον σύλλογο που λατρεύουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα