Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-1

Νίκος Τσιώκος
Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-1

bet365

Ο Ρομάνο πήρε το... ρόπαλο και ο Ηρακλής με τον θρίαμβο του στην Τρίπολη (0-1 τον Αστέρα) πέρασε πανηγυρικά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο Αστέρας είχε το προβάδισμα με το 1-1 στο Καυτανζόγλειο λόγω της έδρας, όμως ο Ηρακλής κατέβηκε στην Τρίπολη με στόχο να πάρει το... εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου. Με καλή αμυντική λειτουργία, ο «Γηραιός»... εγκλώβισε τους Αρκάδες και με τη... ροπαλιά του Ρομάνο στο 56' πανηγύρισε τη νίκη και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Αστέρα ο Κοσίτσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Κιτοκό να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Παντελιάδη το αριστερό και τους Σανκαρέ, Γκοϊάν να είναι στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ζησόπουλος, Τιε Μπι και μπροστά τους οι Νικό Φερνάντεθ, Μούκαμ, Μπαντιμπανγκά. Στην κορυφή ο Μπαράλες.

Για τον Ηρακλή ο Χουάντερσον πήρε και πάλι θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τους Σαραμαντά, Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρη και Μπουκουβάλα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Στάμου, Ιντζόγλου και μπροστά τους οι Κυριακίδης, Ρομάνο και Τσιλιανίδης. Μοναδικός προωθημένος ο Περόνε.

Λίγα πράγματα

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς, είχε την υπεροχή και έφτασε αρκετές φορές στην περιοχή του Χουάντερσον, αλλά όχι με αξιώσεις, με τον Ηρακλή να αμύνεται σωστά και τους Αρκάδες να μην απειλούν ιδιαίτερα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι... μετρημένες στα δάχτυλα.

Η πρώτη ήταν στο 19', όταν ο Κυριακίδης επιχείρησε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοσίτσκι. Μάλιστα, χρειάστηκε λάθος αντιπάλου για να έχουν την καλύτερη ευκαιρία τους οι γηπεδούχοι. Στο 41' ο Σαραμαντάς απομάκρυνε πάνω στον Μπαντιμπανγκά, που μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Χουάντερσον να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ.

Κυριακίδης μοίρασε, Ρομάνο σκόραρε

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε και πάλι δυνατά και αυτή τη φορά απείλησε μόλις στο 46'. Ο Μπαράλες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χουάντερσον, ενώ δέκα λεπτό αργότερα ο Ρομάνο έβαλε... φωτιά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Ο Κυριακίδης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Αργεντινό, που δεν ήταν σε θέση οφσάιντ και είχε την έμπνευση να σκάψει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα του Κοσίτσκι.

Αλλαγές από Βεργέτη και πίεση από Αστέρα

Κάτι που έφερε άμεσα τις αλλαγές από τον Βεργέτης, ο οποίος έριξε στο ματς... ό,τι χαρτιά είχε και δεν είχε! Πάρα και Ρόλε μπήκαν στο ματς, ενώ από την έναρξη του δευτέρου μέρους είχε περάσει και ο Τσοκάνης, με τον σύλλογο της Τρίπολης να αυξάνει την πίεσή του όσο κυλούσε εις βάρος του ο χρόνος.

Πάρα στο 63', Σανκαρέ στο 71' δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα με σουτ και κεφαλιά, αντίστοιχα, ενώ στο 85' οι Αρκάδες φώναξαν για πέναλτι. Σε κεφαλιά του Μπαράλες ο Ιντζόγλου απομάκρυνε τον κίνδυνο πάνω στην περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του, αλλά αυτό ήταν κολλημένο πάνω στο σώμα του, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει παράβαση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Χουάντερσον απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ.

Πήρε εκδίκηση!

Ο Περόνε δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα στο 91', μετά από συρτή σέντρα του Πουρτουλίδη από δεξιά, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόλε στο 94' να περνάει πάνω από την εστία του αντίπαλου γκολκίπερ. Κάπως έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο Ηρακλής πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου και την πανηγύρισε έξαλλα παίρνοντας ουσιαστικά εκδίκηση για το 2011, όταν οι Θεσσαλονικείς υποβιβάστηκαν στα χαρτιά για να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα οι Αρκάδες.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτοκό, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Τιε Μπι (49' Πάρα), Νίκο Φερνάντεθ, Μούκαμ (65' Ρόλε), Μπαντιμπανγκά (46' Τσοκάνης), Μπαράλες.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας (88' Λουκίνας), Σαραμάντας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Τσιλιανίδης (46' Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Ζιάμπαρης, Περόνε, Ρομάνο (77' Πουρτουλίδης), Κυριακίδης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα